TÜSİAD: Cumhurbaşkanlığı için uzlaşın, başarıyı artırın

24.07.2007 - 09:04 | Son Güncelleme :

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), seçim sonuçlarını, Yeni dönemde, parlamentoyu önemli görev ve sorumluluklar beklemektedir.Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiği görüşündeyiz diye değerlendirdi.

DEMOKRASİNİN BAŞARISI:
23’üncü Dönem TBMM seçimlerinin barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmiş olmasının, Türk demokrasisinin başarısı ve eriştiği olgunluk düzeyinin bir göstergesi olduğu kaydedilen TÜSİAD açıklamasında, seçmenin parlamentoda temsilinin bir evvelki döneme göre büyük ölçüde artış gösterdiğine işaret edildi. Türk iş dünyası adına yeni seçilen milletvekillerini kutayan TÜSİAD’ın açıklamasında, Yeni parlamentonun, Türkiye’yi, Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefi temelinde, daha demokratik ve refah düzeyi daha yüksek bir ülke yapma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine inancımızı vurgulamak isteriz denildi.

TOPLUMSAL UZLAŞMA: Türkiye’nin, geçen dönemde, makroekonomik dengelerin sağlanması, uluslararası ekonomik entegrasyon ve AB ile müzakerelerin başlaması alanlarında ciddi başarılar elde ettiği vurgulanan açıklamada, Yeni dönemde, parlamentoyu önemli görev ve sorumluluklar beklemektedir. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiği görüşündeyiz değerlendirmesinde bulunuldu.

REFORM VE DEMOKRASİ: İş dünyasının beklentisinin, yeni parlamento ve yeni kurulacak Hükümet’in, elde edilen başarıları artırarak devam ettirmesi olduğu belirtilen açıklamada, Meclis’in çalışmaya başlaması ile birlikte, yeni hükümetin, hızla Türkiye’nin gerçek gündemini oluşturan yapısal reform ve demokratikleşme alanlarına odaklanması uygun olacaktır denildi.

İSO: Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük: Yeni Meclis ve yeni hükümetten, temelinde uzlaşma olan ve tüm ülkeyi kucaklayan politikalarla Türkiye’yi Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine daha da yakınlaştırmasını ve elde edilen kazanımları artırarak devam ettirmesini bekliyoruz. AKP iktidarının ikinci döneminde arkasına aldığı büyük destek ile ilk dönemde yapılamayanları ve eksik kalanları tamamlamalı. Rekabet gücünü artıracak yapısal reformlar ve mikro reformlar süratle devreye sokulmalı. Yeni dönem, mikro ekonomik değişimin yaşandığı bir dönem olmalı.

Bayraktar: Tarım için

işbirliği bekliyoruz


Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar: Demokrasi seçimden ibaret değil. Yeni hükümetten, tarım politikaları konusunda TZOB ile daha yakın bir işbirliği ve diyalog bekliyoruz. Yeni kurulacak hükümeti zor günler bekliyor.

Kızıltaş: Yeni hükümet

Türkiye’yi marka yapmalı


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ali Murad Kızıltaş: İşsizlik sorununu çözmek ve Türkiye’nin imajını güçlendirmek için yerli üretimden satışlar desteklenmeli. Yeni hükümet Türk markalarını destekleyip, Türkiye’yi marka yapmalı. Şimdiye kadar kriz dönemi politikaları uygulandı. Artık Türkiye’nin geçiş dönemi siyasetini bir yana bırakıp yeni bir yol çizmeli.

Orakçıoğlu: Üretim ve

ihracatla dost olun


İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu: Bugüne kadar gerçekleştirilen mali piyasa düzenlemelerinden sonra sıra reel sektörün, üretimin, ihracatın ve istihdamın önünün açılmasına geldi. En önemli beklentimiz, reel sektörün ve ihracatçının rekabetçiliğini artıracak, dost ekonomi politikaları uygulanması.

TOBB: Kaybedecek bir dakika bile yok

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB): Seçim sonuçları milletin barış, huzur ve istikrar isteğini ortaya koydu. AKP iktidar döneminden sonra girdiği ilk seçimde oylarını artırdı. Bu fırsatı doğru değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı var. İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için gereken bütün adımlar atılmalıdır. Türkiye’nin kaybedecek bir dakikası bile yok. Ülkemizin vakit geçirmeden yeniden ekonomiye odaklanması gerekiyor.

Üzülmez: Kurla ilgili bazı önlemler alınsın

Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez: Yabancı yatırımcı güven ve istikrara gelmeyi sürdürecek. AB’ye giriş süreci, ekonomik gelişmeler ve bölgesinde sıkıntıların yaşandığı dönemde ülkede istikrar seçildi. Döviz kurundaki düşüklükle ilgili ilerde ciddi çalışmalar yapılabilir. Kurla ilgili bazı tedbirler alınmasını bekliyoruz.

Koçer: Reformları yapın, yeni bir sıçrama yaratın

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer: Türkiye’de şimdi çok hızlı olarak üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve sanayinin rekabet gücünün artırılmasına yönelik acil bir plan devreye sokulmalı. Artık Türkiye tek başına iktidarla tüm reformlarını kısa sürece tamamlayıp yeni bir sıçrama yapmalıdır.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.