Türkiye İngiltere’de Dünya Turizm Borsası’na girdi

13.11.2006 - 09:34 | Son Güncelleme :

Türkiye, Londra’daki Dünya Turizm Borsası’na (WTM) girdi. Turizm Bakanı Atilla Koç, WTM’deki Türkiye standında yabancı basın mensuplarına yönelik olarak düzenlediği basın toplantısında Ülke olarak turizm çeşitliliği konusunda yeni açılımları gerçekleştiriyor, özellikle de sağlık turizmi konusunda ciddi hamleler içindeyiz dedi.

Turizm Bakanlığı olarak sağlık turizmi konusuna özel bir ilgi gösterdiklerini de kaydeden Koç, 8 Şubat’ta yine Londra’da yapılacak Healthex-London workshopu için tekrar geleceğini ifade ederek Türk sağlık kuruluşlarının yer alacağı bu fuarda sektör temsilcileri ile birlikte İngilizlere sağlık turizmi satacağız. Bu bir arz-talep doğrultusunda önemli bir potansiyel oluşturacaktır. Çünkü hem İngiliz hem de Türk sağlık sektörünün ortak bir platformda çalışma ihtiyacı olduğunu görüyoruz dedi.

CENNETİZ: İngiltere’de hastaların tedavi olmak için uzun süreler beklemek zorunda kaldığının altını çizen Bakan Koç, Türkiye ise gerek Sağlık kuruluşu sayısı, gerekse teknolojik alt yapı ve yetişmiş doktor kalitesi olarak İngilizlerin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek kapasitededir dedi. Koç Ülkemiz misafirperverliği ve turizm olanakları ile sağlık turizmi için bir cennet olduğunu vurguladı .

SIRA ARAP ÜLKELERİNDE: Healthex Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Avcı ise Atilla Koç’un da yönlendirmesiyle sağlık turizmi tanıtım çalışmalarında Türki cumhuriyetleri ile arap ülkelerinde yapmak için ön hazırlıklara başladıklarını söyledi. Son bir yıl içinde sağlık turizminin reform sayılabilecek ölçüde gelişim kaydedip gündem oluşturduğuna dikkat çeken Avcı 12 Aralık’ta Viyana, 8 Şubat’ta da Londra’daki workshoplar sonrasında Arnavutluk, Bakü ve Abu Dhabi ve Berlin’de bu çalışmaları tekrarlayacağız dedi. Avcı, geçtiğimiz eylül ayı içinde yapılan I. Healthex Sağlık Fuarı’nın devamı niteliğinde 25 Kasım’da bir workshop düzenlediklerini de sözlerine ekleyip İlk fuara katılan Türkiye’nin en önde gelen sağlık kuruluşlarını 25 Kasım günü katılacakları workshopta Kuveyt, Suriye, Abu Dhabi ve Azerbaycan’dan gelecek doktor ve seyahat acentalarını buluşturacağız. Amacımız kurumsal sorumluluk içinde hem sağlık sektörümüze hem ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Türkiye, orta vadeli dönem içinde sağlık turizmi hareketliliğinde çok rahatlıkla yıllık bazda 5 milyar dolarlık girdilere rahatlıkla ulaşabilir. Biz şirket olarak sürekli ve sadece, bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bu nedenle sağlık turizminde öncü kuruluş olan Healthex’i ve Turkish Healthcare projelerini global bir Türk markası yapma konusunda kararlıyız dedi.

İngiliz vatandaşından gazetede Türkiye’ye övgü

İNGİLİZ Guardian gazetesi, Nerede olmak isterdim köşesinde bu kez sıradan bir İngiliz vatandaşını konuk etti. Tracy Tucker, olmak istediği yerin Altınkum olduğunu söyledi. Gazeteye konuşan ve ticari taksilere yemek servisi yapan bir şirkette çalışan Tucker, Altınkum’da özellikle İkbal adında bir bar olduğunu ve Ali adındaki işletmecisinin taze krema ve meyvelerle dolu çok güzel pastalar yaptığını söyledi. Eğer Altınkum’da olsaydı Türk ailelerinin gittiği plaja gidip insanlarla konuşacağını kaydeden Tucker, burada süt mısır, ekmek ve çay satan insanları görmek istediğini belirtti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.