TMSF, Ciner ile anlaştı Sabah ve atv satışa çıkıyor

05.09.2007 - 11:00 | Son Güncelleme :

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sabah gazetesi ve atv`nin Fon`a devri ve satış işlemleri konusunda davalık olduğu Turgay Ciner`le anlaşarak satış sürecini başlattı. Ciner`in şirketi Park Grubu, TMSF ile 29 Ağustos tarihi itibariyle protokol imzaladı.
Anlaşmaya göre, Sabah ve atv`nin satışını Fon gerçekleştirecek, Dinç Bilgin grubundan intikal etmeyip Merkez grubunun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park grubundan aktarılmış nakit değer, varlık ve şirketler Park grubuna iade edilecek. Bu kapsamda Kanal 1, Zincirlikuyu`daki Fargo binası, Sefaköy`deki Kanal 1`in bulunduğu Penyelüks fabrikası binası, Bodrum`da üç adet taşınmaz, GD Gazete Dergi Sanayii A.Ş`ye bağlı olarak yayımlanan Marie Claire, FHM Merkez, Arena gibi dergiler Ciner`e verilecek.


Davalar kapanacak

TMSF ve Ciner grubu arasındaki 29 Ağustos tarihli anlaşma ile daha önce yapılmış tüm protokoller yürürlükten kaldırıldı. TMSF ile Merkez ve Medya Grubu`nun birbirlerine açtıkları davalar karşılıklı olarak geri çekilecek. Park grubu, Sabah ve atv de dahil şirketlerdeki hisselerinin tamamını TMSF`ye devretmiş sayılacak. Ciner`e bağlı kişilerin üzerindeki azınlık hisseleri de TMSF`ye geçecek.


Karar hakkı TMSF`de

Fon, satış bedelinin tahsili, dağıtımı ve Dinç Bilgin grubundan olan Fon alacaklarından mahsubuna yönelik tüm kararları tek taraflı olarak alabilecek. Ayrıca Merkez grubunun oluşumu ve faaliyetleri aşamasında Dinç Bilgin grubundan intikal eden varlıklar arasında yer almayan, Merkez grubunun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park grubundan aktarılmış olan nakit değer, varlık ve şirketler Park grubuna iade edilecek.


Ertürk: Ciner`in durumu net değil

Bu arada TMSF Başkanı Ahmet Ertük, dün atv`de Ali Kırca`nın ihaleye ilişkin sorularını yanıtladı. Ertürk, Ciner`in ihaleye katılıp katılamayacağına ilişkin soruya şu cevabı verdi: Net bir şekilde giremeyecekler arasında yer almıyor. Bir önyeterlilik süreci var. Bu arada kendi durumlarını değerlendirebilirler. Ertürk, ihaleye finansal yatırımcıların yanısıra doğrudan medya işinde olan 6 yabancı yatırımcının ilgi gösterdiğini söyledi.



TMSF`nin satacağı varlıklar

Yapılan anlaşmayla Dinç Bilgin sahibi olduğu dönemde edinilen aşağıdaki varlıklar TMSF`ye kaldı. Başka bir ifade ile Ciner`le anlaşma kapsamında TMSF`nin satacağı varlıklar şöyle:

atv
Sabah
Takvim
Fotomaç
Yeni Asır
Türkçe TV
Samandıra Baskı Tesisleri
Ankara, Adana, İzmir matbaaları
İzmir TV, FM 101
Radyociti
Günaydın
Pas fotomaç
Bebeğim ve Biz dergisi
Cine Merkez dergisi
Sofra Merkez dergisi
Home Art Merkez dergisi
Şamdan Plus dergisi
Yeni Aktüel dergisi
Para dergisi
Global Enerji dergisi



Turgay Ciner 120 milyon dolar nakit alacak

TMSF ile yapılan son anlaşmaya göre Turgay Ciner, şirketlere koyduğu sermaye ve yatırımların karşılığı olan parayı TMSF`den geri alacak. Bu alacağın miktarı konusunda da taraflar anlaşmaya vardı. TMSF, Ciner`e 120 milyon dolar ödeyecek. Ciner`e kalacak veya iade edilecek varlıklar şöyle: n Kanal 1 n Zincirlikuyu`daki Fargo binası n Sefaköy`de, Kanal 1`in bulunduğu Penyelüks fabrikası binası n Bodrum`da üç taşınmaz n GD Gazete Dergi`ye bağlı olarak yayımlanan Marie Claire n FHM Merkez n Arena dergisi.



300 milyon dolar yeterlilik, 1.1 milyar dolar muhammen bedel

TMSF`nin, atv ve Sabah`ın satışına ilişkin ihale duyurusu Resmi Gazete`nin dünkü sayısında yayımlandı. atv - Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü`nün muhammen bedeli (bu miktarın altında satılmayacağı anlamına geliyor) 1.1 milyar dolar olarak belirlendi. Alıcılara 300 milyon dolar mali yeterlilik şartı getirildi.
Şartnameye göre, 300 milyon dolar nakdi olmayan ihaleye giremeyecek. 300 milyon dolarlık mali yeterlilik şartına yüzde 25 sınırı olan yabancı ortak da uyacak. İhaleye Türk ortakla girecek yabancı da 300 milyon dolarlık mali yeterlilik şartına 75 milyon dolarlık payıyla katılacak. Katılımcılarda kara para konusunda soruşturma geçirmemesi şartı aranacak.


Satış ihalesi 7 Kasım`da yapılacak

Önyeterlilik almak isteyen firmaların 15 Ekim`e kadar belgelerini Satış Komisyonu`na iletmeleri gerekiyor. Son teklifler 6 Kasım`da alınacak, ihale 7 Kasım`da saat 11.00`de, İstanbul`da, Ahmet Afif Paşa Yalısı`nda yapılacak.
İhale kapsamında satılacak ticari markalar, atv televizyonu, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç gazeteleri ile Bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdam Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji Merkez, Transport, Hukuki Persfektifler dergileri olarak bildirildi.


İhaleye dahil edilen haklar

Ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) nezdindeki haklar, markalar, Telekomünikasyon Kurumu (TK) nezdindeki haklar, isim hakları, internet alan adları, yayın ekipman, cihaz ve araçlar, demirbaşlar, ilgili kanun hükümleri uyarınca haczedilen mal, hak ve varlıklarından oluşturulan İzmir Matbaa ve Gazete Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü içerisinde yer alan menkul malların da ihaleye dahil edileceği belirtildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.