Taşa toprağa 18 ayda 1 milyar euro yatırım

07.09.2007 - 11:42 | Son Güncelleme :

Eria İnşaat ortaklığıyla Türkiye pazarına giren Amerikalı gayrimenkul şirketi Pramerica Real Estate Investors`ın Türkiye`de 18 ay içinde toplam 1 milyar euro`luk yatırım yapacağı açıklandı.
Amerika`nın önde gelen yatırım şirketlerinden Prudential Financial Inc. çatısı altında faaliyet gösteren Pramerica, alışveriş merkezi ve iki rezidans blokundan oluşan ilk projesini Antalya`da hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2008 yılının ilk aylarında, 22 dönümlük bir arsada temeli atılacak olan projenin 2009 yılında tamamlanması planlanıyor.



Alt limit 70 milyon euro

Pramerica Yönetim Kurulu üyesi Thomas Hoeller, genç ve dinamik nüfusun Türkiye`deki gayrimenkul yatırımlarını cazip kıldığını, bu nedenle Türkiye pazarına girme kararı aldıklarını söyledi.
İhtiyacın üzerinde bir alışveriş merkezi stoğu bulunan İstanbul`da lüks ofis binaları ve konut projeleri yapmak istediklerini anlatan Hoeller, büyüklüğü 70 milyon euro`nun altındaki projelerle ilgilenmeyecelerini belirtti.



Varlığı 630 milyar dolar

Pramerica`nın bağlı bulunduğu Prudential Financial Inc. hakkında da bilgi veren Hoeller şunları söyledi:
Prudential Financial Inc, ABD, Asya, Avrupa ve Latin Amerika`da yatırımları buluyor. Grup 40 milyar doları gayrimenkul yatırımı olmak üzere 630 milyar dolarlık bir varlığı yönetiyor. Pramerica da Afrika ve Dubai`de yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte Meksika`da 4 yıl içinde, alt gelir grubuna yönelik 480 bin adet konut tamamladık.

Meksika`da ucuz, Türkiye`de lüks

Pramerica Yönetim Kurulu üyesi Thomas Hoeller, Meksika`da 4 yıl içinde 480 bin adet ucuz konut yapıp tamamladıklarını, bu ülkede ayda 40 bin konut ürettiklerini belirtti. Söz konusu konutların tanesinin 20 bin dolara satıldığını anlatan Hoeller, Türkiye`de benzer bir proje geliştirmek isteyip istemedikleri yönündeki soruya şöyle cevap verdi:
Meksika`da gayri safi milli hasıla daha yüksek olmasına rağmen, Türkiye`nin konut standartları ve özellikle bazı bölgelerde alım gücü daha yüksek görünüyor. Meksika`da yaptığımız konutlar, ilk kez ailesinden ayrılıp kendi evinde yaşamaya başlayanlar için üretilen, niteliği biraz düşük konutlar. Biz Türkiye`de daha nitelikli konutlar üretmek istiyoruz. Ayrıca Türkiye`de 20 bin dolara konut satılabilmesi için arsa fiyatlarının en az 5, hatta 7 kat ucuzlaması gerekir.

`Dönüşüm alanları cazip`

Eria İnşaat`ın ortaklarından Aytek Şavkan, Pramerica ve Eria ortaklığının İstanbul`da çok lüks ofis binaları ve Anadolu yakasında, otobana yakın bölgelerde orta sınıf ofis binaları olmak üzere iki ana yatırım hedefi bulunduğunu kaydetti. Şavkan şunları söyledi:
Maslak, Levent gibi iş bölgelerine yakın olan kentsel dönüşüm alanları da bizim ilgimizi çeken bölgeler. Maslak ve Levent`te artık ofis binası yapılacak arsalar kısıtlı. Ancak biz bu bölgelere yakın kentsel dönüşüm alanlarında büyük potansiyel görüyoruz. Türkiye`de yapacağımız projelerin çok büyük bir bölümü satılmayarak portföyde tutulacak. Sürekli gelir getiren gayrimenkuller yapmak istiyoruz.
Eria İnşaat`ın Alman asıllı ortağı Frithjof Fuchs ise Prudential Financial Inc`nin Amerikan asıllı bir şirket olmasına rağmen ona bağlı bulunan Pramerica`nın Avrupa merkezli bir gayrimenkul şirketi olduğuna dikkat çekerek, Pramerica Türkiye`ye bir Avrupa, Alman şirketi olarak giriyor diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.