Satışlar yüzde 2`yi aştı!

29.05.2013 - 14:52 | Son Güncelleme :

FED`den gelebilecek hamleler faizi yükseltirken hisse senetlerinde yön aşağı döndü

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imkbb.jpg">ABD`den gelen iyi veriler sonrasında FED`den gelebilecek hamleler faizi yükseltirken hisse senetlerinde yön aşağı döndü.

Piyasalarda gün Avrupa’da endekslerin düştüğü görülüyor. ABD’den gelen iyi verilere karşın piyasalarda genel hava olumsuz. Güne sınırlı düşüşle başlayan Avrupa’da gün ortasında düşüşlerin devam ettiği görülüyor.

Günün ilk yarısında önemli takip noktası dolardaki yükseliş ve faiz piyasasında hareketlilik oldu. ABD’den iyi gelen verileri ile FED’in tahvil alım programının sınırlamada uzun süre beklemeyeceği inancı artarken ABD 10 yıllıklarında faiz yüzde 2.20 seviyesine kadar yükseldi.

Gün ortasında STOXX 600 yüzde 1.1 düşerken ay genelinde endeksin performansına bakıldığında son dönemde yaşanan düşüşlere rağmen yüzde 2.7’lik yükseliş yaşadı. Endeks 1997’den beri en uzun yükseliş trendinin yakalamış oldu.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Avrupa genelinde tablo kırmızı.  Bankalara gelen satışların öne çıktığı Avrupa’da RBS yüzde 0.78 düşerken Commerbank yüzde 1.70 düştü. Credit Agricole ise yüzde 1’lik düşüşle güne devam ediyor.  Avrupa’da Almanya’nın tahvil faizindeki yükseliş ile yüzde 1.52’ye gelinirken, sorunlu ülkelerde İtalya’da 10 yıllıklar yüzde 4.07 seviyesine geldi. İspanya’da ise yüzde 4.31 seviyesi yeni günde hakim.

Ülkelere dönüldüğünde ise FTSE 100 yüzde 1.182lik düşüşle 6.681 puandan güne devam ederken Alman DAX endeksi yüzde 0.03’lik geri çekilme ise 8.396 puana gelindi. Fransa’da düşüşe destek vererek yüzde 0.9’luk geri çekilme yaşıyor.

İlk yarıda Yunanistan Merkez Bankası bugün yayınladığı yıllık raporda,  ülke ekonomisinin 2014 yılında büyümeye dönebileceğini, ancak hükümetin öncelikle ekonomide toparlanmayı destekleyecek yapısal reformları hızlandırması gerektiğini bildirdi.

Avrupa’nın kemer sıkmadan uzaklaşacağı haberleri de yeni günde gündem maddeleri arasında.

İçeriye döndüğümüzde ise yüzde 0.90’lık düşüşle 89.111 puandan başlayan endeks ilk yarıda en düşük 87.682 puanı gördü. BIST-100 endeksi ilk seansı yüzde 2.27’lik düşüşle 87875.83 puandan kapattı, işlem hacmi 1.447.540.376 TL oldu. Bankacılık endeksinden yüzde 6.68 düşüş yaşandı. Gösterge tahvil ise yüzde 5.53 seviyesine yükseldi.

Para piyasalarında dolar TL 1.8686 olurken, euro TL 2.4090 seviyesine yükseldi. Euro dolar paritesi ise 1.2892’de.

Altın gün ortasında  1382 dolara yükseldi. ABD ham petrolü 94.57 dolara geriledi.Brent petrol ise 104.07 seviyesinde.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.