3`üncü köprünün adı belli oldu

29.05.2013 - 13:32 | Son Güncelleme :

Erdoğan 3. köprünün temel atma töreninde inşaatı yapacak firma temsilcileri ile süre konusunda canlı yayında pazarlık etti

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/abdullahgul334234.jpg">Başbakan Erdoğan 3. köprünün temel atma töreninde inşaatı yapacak firma temsilcileri ile süre konusunda canlı yayında pazarlık etti. Cumhurbaşkanı Gül ise köprünün adını açıkladı.

İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıl dönümünde 3’üncü köprü temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Osmanlı’nın dillere destan eserle bıraktığını belirtti.

İstanbul’da dev bir projenin temellerinin atıldığını belirten Erdoğan yedi tepede yedi önemli eser vereceklerini fakat bu sayının da yeterli olmadığını belirtti. Medeniyet şehri olan İstanbul’a önemli eserle kazandırdıklarını belirten Erdoğan yeni köprü ile İstanbul trafiğinde artık ağır vasıta görülmeyeceğini söylerken köprünün çevreyi koruma özelliği  olacağını da belirtti.

2’üncü gerdanlığı taktıklarını kaydeden Erdoğan yeni köprünün tüm dünyaya hayırlı olmasını diledi.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yakın dönemde yapılan 3’üncü havalimanının da çok önemli olduğunu belirten Başbakan ağzı olan konuşuyor diyerek gelen eleştirileri gündeme taşıdı. Atatürk Havalimanının ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren Erdoğan 5 pist ve modern terminal binaları ile yeni havalimanının ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Güçlü Türkiye’yi bu şekilde yarattıklarını belirten Erdoğan yeni ihalenin kanal İstanbul Projesi olduğunu belirtti. Erdoğan yeni projelerin hem millete hem de devlete kazandırdığını söyledi.

Gelebilecek eleştirilere kervan yolda gerek diyerek cevap veren Erdoğan, Kanal İstanbul’da da yap işlet devret modelini tercih edeceklerini belirtti.

BİTİŞ TARİHİ İÇİN PAZARLIK

3 milyar dolara mal edilecek 3.boğaz köprüsü için pazarlığı da Erdoğan yaptı.

Erdoğan konuşmasında köprüyü yapacak firmaları kürsüye davet ederken köprünün bitiş tarihi için 29 Mayıs 2015`i işaret etti. Köprüyü yapacak olan şirketlerden Astaldi, IC ve Hyundai`den elimizden gelenin en iyisini yapacağız sözünü alan Erdoğan kendilerinin de bütün desteği vereceklerini belirti.

KÖPRÜNÜN ADI BELLİ OLDU

Temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı abdullah Gül yeni köprünün adının Yavuz Sultan Selim olduğnu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

Bu köprünün isminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü olmasına karar verdik. Bu köprüyü yapmak kolay bir iş değil. Emeği geçecek herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. İnşallah bu köprü vaktinde bitirilecek ve açılışını yapıp üstünden Avrupa`dan Asya`ya yürümekle test olacaktır. Tekrar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.