Piyasa Beklentileri / Hedef Menkul Değerler

25.02.2008 - 09:30 | Son Güncelleme :

Bugüne başlangıcın ise %1.40-1.60 aralığında yükselişle oluşmasını bekliyoruz. Sebep Ambac şirket haberinin ABD piyasalarına olumlu yansıması

Cuma günkü işlemleri ağırlıklı olarak negatif bölgede geçiren ve bir ara %1.10-1.30 arasında değer kayıplarına ulaşan ABD Hisse Senedi Endeksleri, son bölümde ise tahvil sigortacısı Ambac şirketinin bu hafta başında bankalardan 3 milyar USD’lik kurtarma planına kavuşacağı spekülasyonuyla süper bir geri dönüş yaparak günü %0.16 ila %0.79’luk getirilerle tamamlamıştır. Dolayısıyla bu hafta bu haberin gerçeğe dönmesinin yanısıra, ABD’de hafta boyunca yaşanacak yoğun data akışı takip edilecektir.

Genelkurmay Başkanlığı’nın Irak’ın Kuzeyine kara harekatı başladığını resmen duyurmasıyla tedirginlik yaşayan ve Cuma gününü açılıştan itibaren satış baskısı altında geçiren Ulusal-100 Endeksi, Avrupa Borsalarındaki zayıflığın da etkisiyle günü %1.84’lük düşüşle tamamlamıştır. En yüksek teklifin 1.7 milyar USD olarak gerçekleştiği Tekel Sigara’nın özelleştirmesinde, Doğan Holding’in elenme sonrasında yaşadığı yoğun satış da endeks üzerindeki baskıyı artırmıştır. Kuzey Irak’a yönelik askeri harekatta çatışma varlığının PKK ile sınırlı kalması piyasalar açısından önemli olan unsur olacakken, bu hafta geneinde ayrıca ABD’deki oldukça yoğun data akışı takip edilecektir. Bugüne başlangıcın ise %1.40-1.60 aralığında yükselişle oluşmasını bekliyoruz. Bunda ana sebep ise yukarıda da değindiğimiz, Ambac şirket haberinin ABD Piyasalarını hızlı bir şekilde olumluya çevirmesidir. Future Endeksler bugün için de pozitif bir görünümü işaret ederken, Avrupa Borsalarının açılışlarında da %1.20-1.50 civarında getiriler beklenmektedir. Ancak seansın geri kalanında ise getirilerin korunmasında zorlanılabilir. Cuma günkü satışlarla 45,592 puana gerileyen endekste, hala 45,150-44,800 bandı üzerinde olunması itibariyle genele yönelik yukarı yön düşüncemizi koruyoruz. Dolayısıyla bu hafta da önceliğimiz 44,800 üzerindeki bu pozisyonun sürdürülmesi olacakken, 46,900 ise ana hedef olan 47,500-48,000 öncesindeki direnci oluşturmaktadır.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.