Petrol Ofisi hedef büyüttü

11.09.2007 - 16:30 | Son Güncelleme :

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi (CEO) Melih Türker, dağıtımın ötesine geçip hem rafineri hem de arama ve üretimde şirketin yer almasını sağlamak istediklerini, bu kapsamda İran`da 2 sahada çalışma yürüttüklerini belirtti.

HÜRRİYET

Türker, şirketin başlattığı “performans dönemi”nin ilk projesi ve yeni  nesil ürün serisi olan V/Max`in tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı  konuşmada, şu anda dağıtım sektöründe lider olduklarını, 3 bin 300  istasyon, 11 adet depo ve terminal ile 1 milyon ton stoklama  kapasitesine sahip olduklarını hatırlattı.

Petrol Ofisi`nin yeni yolculuğunda kendilerini daha fazla geliştirmek  için yola çıktıklarını vurgulayan Türker, dikey entegrasyon bağlamında  dağıtımın ötesine geçip hem rafineri hem de arama ve üretimde şirketin  yer almasını sağlamak istediklerini, bu kapsamda İran`da 2 sahada  çalışma yürüttüklerini belirtti. Dikey entegrasyonun yanı sıra Petrol Ofisi`nin bölgesel oyuncu olma  anlamında da çalıştığını dile getiren Türker, Gürcistan`da bir şirket  kurarak havacılık işine girdiklerini, bu ülkede ikinci adım olarak da  perakende satışlara girmeyi planladıklarını, gelecek senenin başlarında  Gürcistan`da ilk istasyonu açabileceklerini söyledi.

Melih Türker, Petrol Ofisi`nde bir dönemin daha başladığını, bu dönemin  tutku ve enerji dolu bir dönem olduğunu ifade ederek, “Bu tutku ve  enerjiyle Petrol Ofisi`nde performans dönemi başlatıyoruz” dedi.

Bunun adımlarından birinin V/Max olduğunu kaydeden Türker, bununla en  iyi performansı yakalamayı, Türk tüketicisine en yüksek teknolojideki  ürün serisini sunmayı amaçladıklarını, V/Max`in maksimum performans,  temizlik ve ekonomiyi ifade ettiğini aktardı. V/Max ürününü geliştiren ABD merkezli Afton firmasıyla mali bir  ortaklıkları bulunmadığına değinen Türker, şirketin Petrol Ofisi ile  sadece teknolojik ortaklık yaptığını belirtti.

CEYHAN`DAKİ RAFİNERİ ÇALIŞMALARI

Soruları da yanıtlayan Türker, Ceyhan`daki rafineri çalışmalarına  ilişkin bir soru üzerine, şu anda fizibilite çalışmalarının sürdüğünü,  ÇED raporuyla ilgili başvuruyu ilk önce Petrol Ofisi`nin tamamladığını  ve raporun bu ayın sonuna kadar ilgili komisyona girmesini  beklediklerini belirterek, şöyle devam etti:

Ceyhan`da Kasım ayı gibi fizibilite sonuçlarını almayı umuyoruz.  Fizibilite sonucundan sonra asıl lisansı aldıktan sonra da ekonomik  verilere göre son yatırım kararı veriliyor. Burada son yatırım kararıyla  ilgili süreçte yaklaşık 1,5-2 ay gibi daha zamanımız var.

Türkiye`de bizim dışımızda 2 şirket daha başvurdu. Bölgede rafineri  ihtiyacı var. Petrol Ofisi olarak yaklaşık 8 milyon ton kadar ürünü  tüketiyoruz. Büyümeyi gözönüne aldığınızda bunun daha da ileriye gitmesi  mümkün. Ancak benim kişisel görüşüm, Türkiye`nin 3 tane daha rafineriye  daha ihtiyacı olmadığı doğrultusunda... Ben 3 tane daha rafineri  kurulacağını da zannetmiyorum zaten.

Petrol Ofisi`nin ilk yarı performansının vergi cezası ödemeleri  nedeniyle düşük çıktığı değerlendirmesini yapan bir gazetecinin ikinci  yarıyıl performansına ilişkin bir sorusu üzerine de Türker, şirketin  ikinci yarıda çok daha iyi performansı olacağını ifade ederek, “Şirket,  Ağustos`ta aylık bazda tarihinin en yüksek EBITTA`sını yaptı.  Dolayısıyla Petrol Ofisi`nde iyi bir trend var. Karlılıkta gayet  iyiyiz” dedi. Türker, ciro hedeflerine ilişkin bir soruya da, “Ben ciroda hep 10  milyar dolarlar civarından bahsediyorum” yanıtını verdi.

Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır da, şirketin şu  andaki pazar payının yüzde 29,5 civarında olduğuna işaret ederek, V/Max  ve diğer ürün çeşitlerinin de katkısıyla pazar payını bir yıl sonra  yüzde 31`e çıkarmayı hedeflediklerini, V/Max`ın şirkete yıllık  maliyetinin 20 milyon dolar olduğunu bildirdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
993 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.