Pamukkale'ye 2019'un ilk iki ayında 132 bin turist

04.03.2019 - 14:53 | Son Güncelleme :
Pamukkale'ye 2019'un ilk iki ayında 132 bin turist | Genel Haberler

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen: “Mayıs ayında Pamukkale gece ziyaretlerine açılırsa, biz hedefimiz olan 3 milyon ziyaretçi sayısına 2019 yılında ulaşmayı bekliyoruz”

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirasına dahil olarak dünyanın sayılı turizm cazibe merkezi unvanını alan Pamukkale'yi 2019 yılının ilk iki ayında 132 bir turist ziyaret etti. 12 ayda 3 milyon ziyaretçi sayısına ulaşabilmek için bölgenin gece ziyaretlerine de açılması gerektiğini aktaran DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, “Mayıs ayında Pamukkale gece ziyaretlerine açılırsa, biz hedefimiz olan 3 milyon ziyaretçi sayısına 2019 yılında ulaşmayı bekliyoruz”  dedi.

Haberin Devamı

İHA’nın derlediği habere göre; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirasına dahil olarak dünyanın sayılı turizm cazibe merkezi unvanını alan Pamukkale'yi 2019 yılının ilk iki ayında 132 bin turist ziyaret etti. Bölgenin gece turizmine açılması ve balon turları ile yamaç paraşütü gibi etkinliklerle bölgeye olan ziyaretçi ve konaklama gün sayısının arttırılma çalışmaları devam ediyor. Bölgede bulunan antik kentin ve travertenlerin üzerindeki balon turları ile yamaç paraşütü etkinlikleri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, 2019 yılında 3 milyon hedeflerine ulaşılabilmesi için Pamukkale’nin gece ziyaretlerine açılması gerektiğini vurguladı.

“2019 YILINDA HEDEF 3 MİLYON ZİYARETÇİ”

2019 yılının ilk 2 ayında geçtiğimiz yılla paralel bir ziyaretçi sayısının bulunduğunu aktaran Başkan Şen, bölgeye 2018 yılında yaklaşık 2 milyon 170 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 2019 yılında 3 milyon ziyaretçi sayısını hedeflediklerini ifade etti. Başkan Şen, 3 milyon hedefini koyarken özellikle Mayıs ayından itibaren gece turizmine açılmasını beklediklerini belirterek, “Gece ziyaretlerine açılmasına yerli ve yabancı turistlerin çok ciddi anlamda ilgi göstermesini bekliyorduk. Ancak şu ana kadar izinlerin alınamadığını ve çalışmaların yapılamadığını görüyoruz. Önümüzde de çok uzun bir zaman kalmadı. Mart-Nisan ayında bu tamamlanırsa ve Mayıs ayında da Pamukkale gece ziyaretlerine açılırsa biz hedefimiz olan 3 milyon ziyaretçi sayısına 2019 yılında ulaşmayı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“YERLİ TURİSTLER TATİL PLANINI ERTELEDİ"

Ziyaretçi sayısının beklenenin altında olmasının bir diğer nedeninin de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden ve ülkenin yaşadığı ekonomik açıdan sıkıntılı dönemden geçilmesinden kaynaklandığını söyleyen Başkan Şen, “Yerli ziyaretçilerimizin tatil planlarını biraz ertelediğini görüyoruz. Ancak seçimlerden sonra yerli misafirlerimizi de seçimlerden sonra özellikle termal bölgelere ve diğer sahil bölgelerine de ciddi anlamda talep göstereceğine, Mart ayından sonra yerli misafirlerin hızlanarak bölgemizi ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl ilk iki ayda bölgeyi 125 bin turist ziyaret etmişti. Bu yılın ilk ayında ise bu rakam 132 bine yükseldi.

 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.