`Ortaklıkla nakit yarattık, şirket de alabiliriz`

27.07.2007 - 11:14 | Son Güncelleme :

Boyner Holding, Boyner Büyük Mağazacılık`ın yüzde 30.05`ini Citigroup Venture`a satıyor. Boyner Holding, Altınyıldız ve Citigroup Venture Capital Investment (CVCI) GP Limited`in kontrolüne sahip olduğu Fennella S.a.r.l. arasında hisse satış anlaşmasının imzalandığı duyuruldu.
Anlaşma kapsamında CVCI, Boyner Holding ile Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları`nın sahip olduğu Boyner Büyük Mağazacılık`ın yüzde 30.05`ine, Beymen Boğaziçi Alboy Mağazacılık Tekstil Sanayi (BBA) ile Beymen AŞ`nin yüzde 50`sine ortak oldu.

`Her alanda fırsat bol`

Anlaşmayla ilgili olarak Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Boyner grubu olarak hiçbir şirketimizde kontrol kaybetme isteğimiz olmadığından Beymen ve Boyner`de büyüme döneminde bizim olacak, daha sonra ortaklıktan ayrılacak ve yönetimde değişiklik getirmeyecek bir finansal ortağı uygun bulduk dedi.
Boyner satıştan elde edilen gelirin nerelerde kullanılacağı ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:
Türkiye`nin yeni döneminde özellikle perakende ve hizmet sektöründe önemli fırsatlar olacağını düşünüyoruz. Beymen ve Boyner`de büyüklüğümüzü yeni mağazalar ve formatlar yoluyla önümüzdeki iki yılda iki katına çıkarırken şirket satın almaları da gündeme gelebilir.
Bunlar aynı formatta benzer şirketlerde olabilir belli bir ürün grubunda markalaşmış şirketlerde olabilir. Türkiye`de her alanda fırsatların bol olacağına inandığımız bir döneme likiditeyle girmiş oluyoruz.

439 milyon dolar üzerinden

Yapılan açıklamada, taraflar arasında imzalanan hisse satış anlaşması çerçevesinde, Boyner Büyük Mağazacılık için toplam hisse değeri 153.8 milyon dolar, Beymen için toplam hisse değeri 285.2 milyon dolar olarak değerlendirilerek toplam 439 milyon dolar değer üzerinden devrin gerçekleştirileceği kaydedildi.
Anlaşma çerçevesinde, şirketlerin yönetiminde değişiklik öngörülmediği, Boyner Holding ve CVCI`ın 2`şer kişiyle temsil edileceği yönetim kurullarının başkanlığını Cem Boyner`in yürüteceği belirtildi.
Açıklamada, CVCI`ı 7.5 milyar dolarlık fon büyüklüğüyle 2001`den bu yana Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Latin Amerika`da birçok yatırım gerçekleştirdiği kaydedildi.

Cem Boyner: Çok mutluyuz

Boyner Holding CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Boyner, Bu anlaşmayı sonuçlandırabildiğimiz için çok mutluyuz. CVCI ile ortaklığımızın Beymen ve Boyner`in Türkiye piyasasındaki lider konumlarını daha da güçlendireceğine ve büyümelerini sürdürmelerine katkıda bulunacağına inanıyoruz dedi.
CVCI`ın Yönetici Direktörü Sunil Nair ise şunları kaydetti:
Boyner ailesiyle ve yönetici kadrolarla birlikte şirketlerin daha da güçlenmesi ve gelişmesi yönünde çalışmayı hedefliyoruz. Bu yatırım CVCI`ın Türkiye`de yakın zamanda tamamladığı Biofarma ve Oger Telecom yatırımlarıyla birlikte Türkiye`ye duyduğumuz yoğun ilgiyi göstermektedir.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.