Koç, Sabancı ile ortaklığı Bulgar Telekom’da deneyecek

31.07.2003 - 08:39 | Son Güncelleme :

Koç Grubu, Sabancı Holding`e Bulgar Telekom (BTK) ihalesi için Türk Telekom ile kurduğu konsorsiyuma ortak olma teklifi götürdü. Koç Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç 2 hafta boyunca Sabancı yönetimine konuyla ilgili brifing verdi. Sabancı Grubuteklife sıcak bakıyor.

Türkiye`nin iki büyük grubu Koç ve Sabancı, ortaklığı Bulgar Telekom`da (BTK) deneme planı yapıyor. Koç Grubu, bir süre önce Sabancı Grubu`na BTK`nın yüzde 65 hissesinin satışı için açılan ihalede Türk Telekom`la kurulan konsorsiyuma ortak olmasını teklif etti.

Bulgaristan Yüksek İdari Mahkemesi, BTK`nın Advent-Viva Ventures`e satışının iptal kararını önceki gün bozmuştu. Mahkemenin kararı üzerine Bulgar Özelleştirme İdaresi, Advent-Viva Ventures`ın 210 milyon Euro`luk teklifini yeniden değerlendirecek. Koç-Türk Telekom konsorsiyumu BTK için 215 milyon Euro önermiş ve Bulgaristan Özelleştirme İdaresi ile satış konusunda gerekli anlaşmaları 18 Temmuz`da paraf etmişti.

Koç Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Sabancı Grubu`na BTK ihalesi için kurdukları konsorsiyuma ortak olma önerisini götürdü. Ali Koç, 2 haftadır Sabancı Telekom`a giderek BTK ihalesindeki gelişmeler ve bu ihalenin kazanılması halinde yapmayı planladıkları işler konusunda brifing verdi. Sabancı yönetiminin konsorsiyoma ortak olma konusuna sıcak baktığı belirtiliyor. Eğer, Bulgaristan Özelleştirme İdaresi Advent-Viva Ventures`ın teklifini yeniden değerlendirdikten sonra, teklifi geri çevirirse, Koç-Türk Telekom konsorsiyumu teklifi Özelleştirme İdaresi`ne karara bağlanmak üzere yeniden gönderecek.

BORSAYA AÇIKLAMA

Koç Holding, BTK`daki son gelişmeler üzerine dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`na bir açıklama da yaptı. Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi`nin alt mahkemenin aldığı ve rakip firmanın teklifinin iptaline yönelik Özelleştirme İdaresi Üst Kurulu`nun kararını tekrar gözden geçirmek üzere Özelleştirme İdaresi`ne geri gönderme kararını onadığı belirtilen açıklamada, ‘‘Özelleştirme İdaresi Üst Kurulu daha önce reddettiği rakip firmanın teklifini 15 gün içinde tekrar gözden geçirecektir. Teklifin reddedilmesi halinde Koç-Türk Telekom Konsorsiyumu teklifi Özelleştirme Üst Kurulu`na karara bağlanmak üzere gönderilecektir’’ denildi.

Viva Ventures: BTK için 230 milyon Euro öderiz

Viva Ventures`in ana sahibi Advent adlı Amerikan yatırım fonu Doğu Avrupa Temsilcisi Joanna James, mahkeme karının Özelleştirme Ajansı tarafından esas alınması gerektiğini ve Viva Ventures`in derhal 230 milyon euro ödeyerek, BTK`yı almaya hazır olduğunu savundu. İktidardaki İkinci Simeon Ulusal Hareketi ile koalisyon ortağı olan, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi`nin (HÖH), BTK özelleştirilmesine yönelik girişimlerini siyasi propaganda malzemesi olarak kullanmaya çalışan muhalefet, yeni bir özelleştirme prosedürünün açılmasına ısrar etti. Özelleştirme prosedürün devamı konusunda alınan mahkeme kararından sonra gelişmelerin gidişatının Viva Ventures`i yarıştan diskalifiye eden Özelleştirme Ajansı Gözetim Kurulu`nun 10 gün içinde alması gereken kararına bağlı olduğu açıklandı.

Sabancı ile Alcatel Irak`ta GSM peşinde

Sabancı Holding-Alcatel Türkiye`nin (Teletaş), Amerikan hükümetince Irak`ta açılacak olan analog cep telefonu (GSM) ihalesi için bugün Ürdün`ün başkenti Amman`da yapılacak konferansa katılacakları öğrenildi. Amerikan hükümeti, Irak`ta GSM alt yapısı oluşturmak üzere ihaleye çıkıyor. İhaleyle ilgili olarak Ürdün`ün başkenti Amman`da bir konferans düzenlenecek. Konferansta, ihaleyle ilgili koşulların yanı sıra konuya ilişkin ayrıntıların da ortaya konulması bekleniyor. Irak`taki ihaleye, Sabancı Holding-Alcatel Türkiye`nin de ilgi gösterdiği belirtildi. Konferansa Alcatel katılacak. Sabancı Holding-Alcatel Türkiye`nin, koşulların belli olmasının ardından ihaleye katılıp katılmama konusunu yeniden değerlendirecekleri kaydedildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.