İşte Erdoğan`ın ilk yorumu

31.07.2008 - 09:06 | Son Güncelleme :

Erdoğan, AKP, bundan sonra da Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmaya devam edecektir dedi

Başbakan Erdoğan, partisiyle ilgili kararı değerlendirirken, <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349erdogan5.jpg" align="right" vspace="5">laikliğe karşı eylemlerin odağı olmayan AKP, bundan sonra da Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmaya devam edecektir dedi. Erdoğan, Türkiye’nin ’ciddi bir badireyi geride bıraktığını’ söyledi.

Turan YILMAZ-Hasan TÜFEKÇİ / HÜRRİYET

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisiyle ilgili karar için, laikliğe karşı eylemlerin odağı olmayan AKP, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmaya devam edecektir dedi. Erdoğan, Türkiye’nin ciddi bir badireyi geride bıraktığını söyledi. Yüksek Mahkemenin karar açıklamasını, bazı bakanlar, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile yakın arkadaşı işadamı Remzi Gür ile birlikte izledi. Daha sonra AKP Genel Merkezine geçen Erdoğan’ı burada bakan, yöneticiler ile partililer alkışlarla karşıladı. Erdoğan, partisinin genişletilmiş MYK’sında da, Türkiye için hayırlı olsun, artık hiç durmak yok, şimdi daha çok çalışacağız, ancak odak olmayı kabul edemem dedi.

Ağır bedeller ödenmedi

Partide basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, dava sürecinde sorumlu ve sağduyulu hareket ettiklerini belirterek, Geldiğimiz noktada milletimizin daha ağır bedeller ödemekle karşı karşıya bırakılmamış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz diyen Erdoğan şu mesajları verdi:

Türkiye’nin bir daha böyle bir ortama sürüklenmemesi için siyasiler başta olmak üzere herkese, her kesime ve her kuruma sorumluluklar düşmektedir. Biz AKP olarak bu sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz. Bu kararla sadece AKP değil, Türkiye de büyük bir haksızlıktan kurtulmuştur.

Büyük bir ayıp önlendi

Demokrasimiz, bir büyük ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır. Millet iradesi, anayasamıza göre yine millet adına yetki kullanan yargı kurumuyla karşı karşıya getirilmemiştir. İnanıyorum ki demokrasimiz ve hukuk sistemimiz bu sınavdan birlikte güçlenerek çıkma fırsatı yakalamıştır.

Geçmişe takılmayalım

Ülkemizin dış görünümü, demokrasimizin itibarı, güven ve istikrarımız bu kararla ciddi bir badireyi geride bırakmıştır. Ne yazık ki yine de 14 Mart’tan bu tarafa Türkiye çok ciddi zaman ve enerji kaybına uğramıştır. Şimdi bize düşen geçmişe takılıp kalmadan geleceğimize odaklanmak, milletimizin kayıplarını hep birlikte telafi etmektir.

Ata’nın işaret ettiği yol

Önümüzdeki dönemde milletimizin birlik ve beraberliği bizim için her şeyin üzerinde olmaya devam edecektir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz için ’durmak yok yola devam’ diyoruz. Bu yol Atatürk’ün işaret ettiği çağdaşlaşma yoludur. Bu yol, Türkiye için, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerini temsil eden AB’ye tam üyelik yoludur. Bu yoldan dönüş yoktur, olmayacaktır.

Yorum yapmayın uyarısı

Erdoğan ardından da kararı duyup partiye gelen bakan ve milletvekilleriyle basına kapalı toplantı yaptı. Erdoğan burada milletvekillerine Karar üzerine söyleneceği söyledik. Sizler daha fazla irdeleyip yorum yapmayın uyarısında bulundu. Erdoğan milletvekillerinden yerel seçimler için çalışmalarını da istedi. Meclis’in de bu akşam tatile girmesi planlandı. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.