İflas eden Teba`nın malları satışta

16.07.2007 - 10:37 | Son Güncelleme :

Bir dönem Pentagon’a klima satan Teba’nın iflası kesinleşti

Şirketin sahibi Teoman Baygan, yönetimi bıraktığı kızlarının “kur riskini yönetemediği için” iflas ettiğini açıklamıştı

1990’lI yıllarda Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında gösterilen Teba resmen iflas etti. İflasa, şirketin ikinci kuşak yöneticilerinin kur riskini iyi yönetememesi neden oldu. İzmir 11. İcra ve İflas Müdürlüğü Teba’nın resmen iflasına karar verdi. Adi yöntemle gerçekleştirilecek tasfiye işlemleri için ilk alacaklılar toplantısı 14 Ağustos günü saat 14.30’da İzmir 11. İcra İflas Müdürlüğü’nde yapılacak.

Şirketin iflasıyla ilgili ilk başvuruyu 1 yıl önce Japonya İhracat ve Kredi Garanti kuruluşu Nippon Export and Investment Insurance (NEXI), Teba’nın Japon şirketlerine borçlarını ödememesi nedeni ile yapmıştı.

1600 kişi çalışıyordu

1967 yılında Teoman Baygan tarafından kurulan Teba’nın 13 şirketinde toplam 1600 çalışanı bulunuyordu. Yıllık cirosu 150 milyon doları aşan şirket başarılı bir atılımla ABD pazarına girmişti. Virginia eyaletinde üretim merkezi kuran Teba, internet üzerinden ev aletleri pazarlayan ilk Türk firması özelliğini de taşıyordu. 3 yıl önce mali sıkıntıya düşen ve çıkış arayan Teba’nın Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Teoman Baygan, yaklaşık 100 milyon euro borç nedeniyle 2004 yılı sonunda şirkette üretimi durdurma kararı almıştı.


Kızlarım kuru iyi yönetemedi

Şirketin borç batağına sürüklenmesini TEBA Yönetim Kurul Başkanı Teoman Baygan, kızları Ayda ve Selda Baygan’ın kur riskini iyi yönetememesine bağlamıştı. Teoman Baygan, “Sakın çocuklarınızı okulu bitirince hemen profesyonel yönetici yapmayın” demişti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.