Halka arzda ikinci yarıda da umut yok

07.07.2008 - 09:14 | Son Güncelleme :

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, halka arzlar açısından geçtiğimiz 6 ayın kapalı bir dönem olduğunu, ikinci yarı için de henüz açılmayacak gibi gözüktüğünü belirtti.

REFERANS GAZETESİ


İş Yatırım`ın Yeşilköy`de, 6. şubesinin açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Koç, Türkiye piyasalarının yurtdışı düzelmediği sürece toparlanmasının beklenemeyeceğini söyledi. Uluslararası piyasalar açısından olumsuzlukların bir yıllık süreyi doldurduğuna dikkat çeken Koç, Olumsuzluklar belki yılın ikinci yarısını da etkileyecek gibi görünüyor ama 2009 ile beraber tekrar bir düzelme dönemi başlayacak diye konuştu.
 
Fark şansımız kalmadı

Kendilerini dünyadaki gelişmelerden ayırt eden ülkeler olduğunu, Rusya gibi hammadde üreten ülkelerin kendilerini bir parça bu süreçten ayırt edebildiklerini ifade eden Koç, Bizim ayırt edebilme şansımız da belki vardı ama bu olmadı dedi. Bunun değişik sebepleri olduğunu belirten Koç, Son zamanlarda yaşadığımız siyasi gelişmeler, enerji fiyatlarından kaynaklanan artış ve bizim cari açığımızın oradan çok etkilenmesi, ona bağlı olarak enflasyonun bir parça yükselmesi ve enflasyonun yükselmesiyle faizlerin artması dedi.

Koç, Türkiye`nin içinde bulunduğu gelişmelerin mali piyasaları etkilediğini, bono faizlerinin çıktığını, hisse senetleri piyasasının aşağı doğru indiğini anlattı.

Gelişmelerden çok fazla etkilenmeyen şeyin kurlar olduğunu belirten Koç, cari açık finanse edilebildiği ve yurt dışından Türkiye`ye döviz geldiği sürece YTL`nin dövize karşı değer kaybetmemesi durumunun devam edeceğini kaydetti.

Koç, kısa vadeli birtakım olumsuzlukların yaşandığını görüyorsunuz ama
uzun vadeli bakacak olursanız bu ülkede yatırımlar hala devam ediyor, bu kapsamda gelen bir döviz var. Reel faizlerin yüksek olmasından kaynaklanan bir döviz girişi var. Dolayısıyla bu YTL`nin değer kaybetmesini engelliyor açıklamasında bulundu. Halka arzlar açısından geçtiğimiz 6 ayın kapalı bir dönem olduğunu söyleyen Koç, bu sadece Türkiye için değil tüm dünya için de böyleydi. İkinci yarı için de henüz açılmayacak gibi gözüküyor diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.012 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.