Ecevit: Aksaklık olmazsa kurtulduk 35288

19.04.2002 - 10:06 | Son Güncelleme :

Başbakan Bülent Ecevit, beklenmedik bir aksaklık olmazsa ekonominin bu yıl esenliğe çıkacağına inandığını söyledi. Ecevit, İsrail`in Filistin topraklarından çekilmesi isteğini yineledi.

DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, ``Beklenmedik aksaklıklar olmazsa`` Türk ekonomisinin 2002 yılında esenliğe çıkacağını bildirdi.
Ecevit, partisinin grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplumda karamsarlık uyandırıcı iddialara karşın çok olumlu gelişmelerin yaşandığını bildiren Ecevit, 57. Hükümet`in, ekonomik ve sosyal alanda Türkiye`ye yeni ufuklar açtığını ifade etti. Başbakan Ecevit, enflasyonun, faizlerin düştüğünü, TL`nin değer kazandığını, borsanın yükseldiğini, dışsatımın arttığını, turizmin geliştiğini söyledi. Vergi gelirlerindeki artışa da dikkat çeken Başbakan, ``Şimdi önemli olan büyümeyi hızlandırmaktır`` dedi.
Ecevit, bunun da yatırımın, üretimin ve tüketimin artmasına bağlı olduğunu kaydetti. Ecevit, bunun için bankalar sistemiyle üreten sektör arasında uyumlu ilişkilerin geliştirilmesi ve dış yatırımların özendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Gelir dağılımında adalet önemli
Beklenmedik aksaklıklar olmazsa Türk ekonomisinin 2002 yılında esenliğe çıkacağını bildiren Ecevit, ekonomi güçlendirilirken, gelir dağılımında adalete de büyük önem verdiklerini söyledi.
Ecevit, kamu görevlilerinin aylıklarındaki dengesizlikleri giderici düzenlemelerin yapılmaya başlandığını, kamu kesiminde özelleştirme veya başka nedenlerle işsiz kalanların sorunlarına çözüm getirildiğini ifade etti.
Güç durumdaki çiftçilerin borçlarının ödenmesinde kolaylıklar sağlandığını da kaydeden Ecevit, sosyal yardımlarda büyük artışlar gerçekleştiğini, eğitimde büyük atılımlar başlatıldığını anlattı.

İSRAİL İŞGALE SON VERMELİ
Başbakan Bülent Ecevit, Filistin halkına karşı baskılar ve işgallerin tüm şiddeti ve acılığı ile sürdüğünü bildirerek, ``Filistin topraklarındaki insanlık faciasına derhal son verilmelidir`` dedi. İsrail Hükümeti`nin yaygın işgal eylemleri yüzünden binlerce insanın günlerdir yiyecek gereksinmelerini bile karşılayamadığını söyleyen Ecevit, ``Türk Kızılay`ı, işgal altındaki Filistin bölgeleri halkına her türlü gıda ve ilaç yardımını göndermeye hazırdır. Ancak İsrail makamları yardım örgütlerini engellemektedir. Bu engelin derhal kaldırılması bir insanlık görevidir. Dışişleri Bakanlığımız da Kızılay`la birlikte gerekli girişimleri yapmaktadır. Filistin topraklarındaki insanlık faciasına derhal son verilmelidir. İsrail`le Filistin arasında hakça bir barış sağlanması, bölgemizde huzurun güvencesidir. Türkiye bu konuda elinden geleni yapıyor ve yapacaktır`` şeklinde konuştu.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.