Dink cinayeti davası bugün başlıyor

02.07.2007 - 11:18 | Son Güncelleme :

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink`in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12`si tutuklu 18 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/hrantdink.jpg" align="right" vspace="5">öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12`si tutuklu 18 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak. Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin soruşturmanın başından sonuna kadar eksiklikler içerdiğini savundu.

CNNTURK

Avukat Çetin, suikast ile ilgili ihbar yapıldığını ancak bazı polislerin bu ihbarı değerlendirmediğini dolayısıyla da ihmali bulunan polislerin de yargılanması gerektiğini savundu.
 
Çetin`in bir diğer talebi de sanıkların cinayetten önceki telefon konuşmalarının kayıtlarının tekrar dosyaya girmesi.
 
Hrant Dink cinayetini azmettirdikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen Erhan Tuncel ve Yasin Hayal`in de aralarında bulunduğu 18 sanık, İstanbul 14`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.
 
Dink`i öldürdüğü öne sürülen O.S. 18 yaşından küçük olduğu için duruşma CMK`nın 185`inci maddesi uyarınca kapalı olarak yapılacak.
 
Bu nedenle duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve müşteki olan Dink ailesi dışında kimse alınmayacak. Davanın ilk duruşmasında 500 avukat gönüllü müdahil yer alacak.
 
Yasin Hayal`in, bir süre önce adliyeye getirilirken sarf ettiği Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı sözleri dolayısıyla iddianamede mağdur olarak yer alan Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk ise yurtdışında olduğu için duruşmaya katılmayacak.
 
Yurtdışından da çok sayıda kişinin takip etmesi beklenen duruşma sebebiyle İstanbul 14`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nin talebi doğrultusunda, adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınacak.
 
İddianameden...
 
Hrant Dink`in Şişli`de öldürülmesine ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Selim Berna Altay ile Fikret Seçen tarafından hazırlanan iddianamede, Hrant Dink`in öldürülmesine azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen sanıklardan Erhan Tuncel`in, silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak, patlayıcı madde imal etmek, patlayıcı madde atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak suçlarından da ayrıca 22.5 yıl ile 48 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
 
Yasin Hayal`in de Hrant Dink`i öldürmeye azmettirmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Hayal`in silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak, Ferit Orhan Pamuk`u tehdit etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da 18 yıl ile 30 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.
 
İddianamede, O.S.`nin de Hrant Dink`i öldürmek suçundan, yaşının 18`den küçük olduğu da dikkate alınarak 18 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilirken sanığın terör örgütüne üye olmak ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından da 8.5 yıl ile 18 yılar asında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
 
Mustafa Öztürk, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu`nun Hrant Dink`in öldürülmesi eylemine yardım etmek ile terör örgütüne üye olmak suçlarından 22.5 ile 35 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Yaşar Cihan ile Halis Egemen hakkında da terör örgütüne yardım etmek suçundan 7.5 yıl ile15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
 
İddianamede, Salih Hacısalihoğlu, Alper Esirgemez, İrfan Özkan, Osman Alpay, Erbil Susaman, Numan Şişman, Şenol Akduman ve Veysel Toprak`ın daterör örgütüne yardım etmek, ruhsatsız silah taşımak ve suçlu gizlemek suçlarından 7.5 yıl ile 16 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
 
Dink suikastı

 
Agos Gazetesi`nin Ermeni asıllı Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak`ta İstanbul Şişli`deki Halaskargazi caddesinde bulunan gazete binasının girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
 
Vücuduna üç kurşun isabet eden Dink, olay yerinde can verdi. 17 yaşındaki katil zanlısı O. S., 20 Ocak`ta Samsun Otogarı`nda yakalandı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.