Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı - CANLI İZLEYİN

24.03.2017 - 09:11 | Son Güncelleme :
Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı - CANLI İZLEYİN | Ekonomi Haberleri

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Zirvenin açılış konuşmalarını Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Garenta Genel Müdürü Özgür Maraş ve Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen gerçekleştirdi. 

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ'Nİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Zirvenin açılışında konuşan Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin bu yıl altıncı kez düzenlendiğini hatırlatarak, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen iş dünyası temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Dünyanın dört bir yanından katılımcıların zirve için geldiğini belirten Ateş, iyi bir program gerçekleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. Katılımcılara ve sponsorlara teşekkür eden Ateş, “Bugün burada güven içerisinde olmamızı sağlayan komutanlarımız ve şehit olan askerlerimizi yad ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Haberin Devamı

2016’DA 330 BİN ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜNE ÇALIŞTI

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ana sponsorluğunu üstlenen Garenta Genel Müdürü Özgür Maraş ise dünyanın büyük bir değişimden geçtiğini ve iş yapış şekillerinin farklılaştığını söyledi. Dünyada ekonomileri etkileyen dört trendin olduğunu belirten Maraş, “Yeni teknolojiler, sürdürebilirlik, değişen tüketim tercihleri ve sahip olma alışkanlıklarıdır” dedi.

Otomobil sektöründe şirketlerin maliyetleri düşürmek için satın almanın alternatifi olan kiralama sektörüne yöneldiklerini ifade eden Maraş, bu sayede şirketlerin zaman, işletme ve sermaye yönetimi açısından avantajlar elde ettiğini kaydetti. Bu avantajlar sayesinde firmaların farklı projeler ve yenilikçi iş fırsatlarına daha fazla zaman bulduklarını ifade eden Maraş, 2030 yılına gelindiğinde satılan her 10 araçtan birinin paylaşım ekonomisi içinde yer alacağını belirtti. Garenta olarak müşterilerine yenilikçi bir şekilde hizmet sunduklarını ifade eden Maraş, müşteri deneyimlerini ön planda tuttuklarını kaydetti.

Haberin Devamı

11 ilde 19 şubede toplamda 31 bini aşan araç parkı ile müşterilerine hizmet sunduklarını belirten Maraş, kiralamanın yanı sıra ikinciyeni.com sitesinden online açık artırma ile araç satışı yaptıklarını kaydetti. Kiralama sektörünün 2016’da 330 bin aracı geçtiğini ifade eden Maraş, kiralama şirketlerinin 2016’da 147 bin otomobil satın aldığının bilgisini paylaştı.

SAMSUNG’TAN AR-GE’YE 14 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise Samsung’un geçen yılı 89 ülkede 202 milyar dolar ciro ile tamamladığını söyledi. 325 bin çalışanlarının 70 binin AR-GE alanında çalıştığını ifade eden Yeğen, AR-GE yatırımları içinde 2016’da 14 milyar dolar yatırım yaptıklarını kaydetti. Televizyon, cep telefonu, buzdolabı, bellek ve çip pazarında dünyada birinci olduklarını belirten Yeğen, dünyada teknolojiyi belirleyen konumda olduklarını söyledi. Üç teknolojinin insanların hayatını belirleyeceğini ileri süren Yeğen, “Bunlar, nesnelerin interneti, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojileridir.

Nesnelerin interneti sensörlerden ve robot teknolojilerinden oluşuyor. Samsung olarak 2020 yılında tüm ürünlerimizin birbirleriyle bağlantılı olmasını hedefledik” dedi. 

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili güncel bilgileri www.uludagekonomizirvesi.org adresinden alabilirsiniz.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.884 Değişim: 1,72% Hacim : 56.999 Mio.TL Son veri saati : 13:41
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.907
Açılış: 9.763
32,4953 Değişim: 0,03%
Düşük 32,4536 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,9169 Değişim: -0,16%
Düşük 34,8267 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.457,41 Değişim: 0,87%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.