Borsa İstanbul’da Gong Formet Çelik Kapı için çaldı

22.05.2018 - 17:37 | Son Güncelleme :
Borsa İstanbul’da Gong Formet Çelik Kapı için çaldı | Borsa İstanbul Haberleri

Yüzde 43’ü halka arz edilen Formet Çelik Kapı şirket payları 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren FORMT koduyla işlem görmeye başladı.

Çelik kapı ve ahşap iç mekan kapıları ile dayanıklı tüketim malları üretim ve satışı alanlarında faaliyet gösteren Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin payları 22 Mayıs 2018 tarihi itibariyle 7,33 TL/pay fiyat ve “FORMT” kodu ile Borsa İstanbul Ana Pazar'ında, A grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başladı. Formet Çelik Kapı 10.982.000 TL değerindeki mevcut sermayesini bedelli olarak 6.297.983 TL artırarak 17.279.983 TL’ye çıkardı.

Haberin Devamı

(Sermaye Piyasası Kurulu’nun 04 Mayıs 2018 tarihinde onayladığı izahname çerçevesinde, Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da halka arzı gerçekleştirilen Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 17.279.983 TL nominal değerli sermayesini temsil eden paylar, Kotasyon Yönergesinin 8’inci maddesi uyarınca kote alınarak halka arz edilen 7.297.983 TL nominal değerli paylar 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren 7,33 TL/pay fiyat ve "FORMT" kodu ile Borsa İstanbul Ana Pazar'ında, A grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başladı.)

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz ERGUN;

“Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısı Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının işlem görmeye başlaması ile birlikte 403’e ulaştı. Ayrıca Formet Çelik Kapı, bu sene gerçekleşen 9. halka arz olmuştur. Bu sene yapılan 9 halka arzdan şirketlerimiz 5.4 milyar TL halka arz geliri elde etmiştir. Formet Çelik kapı, Kayseriden gelen 8. şirketimizdir. Bu şirketimizin, bir sanayi şirketi olması ayrıca önem arz etmektedir. Bugün Türkiye’nin en büyük 1.000 sanayi şirketinden 870’i maalesef hala borsamızda işlem görmemektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen; 

“ŞİLİ’DEN MOĞOLİSTAN’A ELLİYİ AŞKIN ÜLKEYLE İHRACAT YAPARAK ÜLKE EKONOMİMİZE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ...”

Gong töreninde konuşan Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen “Kapı sektörünün lider firması Formet Çelik Kapı olarak 2016 yılının sonlarında Borsa İstanbul’a kote olma kararı aldık. Uzun zamandır hazırlık yaptığımız bu halka arz sürecinde mutlu sona ulaşmanın memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. Hem kapı sektöründe hem de ısıtıcı-pişirici ve metal dayanıklı tüketim malları konusunda üretim yapan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren şirketimiz her yıl cirosal olarak büyümesini sürdürürken, geçtiğimiz yıllarda aynı zamanda şirket satın almalarıyla da büyüme ivmesini artırdı. 2014 yılında iç kapı sektöründen DRN Door, 2015 yılında ocak-fırın ve ısıtıcı üreticisi As-Royal, 2016 yılında ise çelik kapı sektöründen Star Çelik Kapı’yı  firma bünyemize kattık. Formet uluslararası birçok sertifikaya sahip olup, ülkemizde de Türk Patent Enstitüsü tarafından en çok faydalı model tescili alan firma olarak ödüllendirilmiştir. Formet Çelik Kapı Paris’te Uluslararası Kalite Yıldızı ödülüne de layık görülmüştür” dedi. Batıda Şili’den doğuda Moğolistan’a kadar elliyi aşkın ülkeyle ticari ilişkileri olduğunu söyleyen Mustafa Sezen, Formet’in ayrıca Akdeniz İhracatçı Birlikleri, AKİB 500 ihracatçı listesinde yer aldığını da belirtti. Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen, “yarattığı istihdam ve oluşturduğu ekonomik değerlerle Kayseri ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan ve borsaya kote olarak değerlerimizi halkımızla paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

“KAPIDA BİR DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ...”

Formet Çelik Kapı’nın sektörde öncü ve 20 yıllık deneyime sahip köklü firmalardan biri olduğunu söyleyen Formet Çelik Kapı Grup Şirketleri Koordinatörü ve Dış Ticaret Yöneticisi İsmail Aktolga: “Öncelikle Kayseri’de bulunan bir kuruluş olarak bölgemizde yarattığımız değeri arttırmayı hedefliyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, hem üretim adetleriyle, hem cirosal anlamda her yıl büyüme kaydettik, 2015 yılı sonunda, ülkemizin en eski beyaz eşya markalarından As-Royal’i de Formet bünyesine katarak, ısıtıcı – pişirici ve metal dayanıklı tüketim malları üretimine de girerek üretimimizde çeşitliliği artırdık. Metal işleme zaten tecrübeli olduğumuz bir sektördü, bilgi birikimimizi bu sektöre de aktardık” dedi. Formet’i diğer markalardan ayıran en önemli özelliğin AR-GE’ye verdiği önem olduğunu belirten Aktolga sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekten de, yeni ürün konusunda, durmaksızın çalışıyoruz. Bu çabalarımız, Türk Patent Enstitüsü tarafından ödüllendirildi. Türkiye’de, sektöründe en çok patent ve faydalı model tasarımı alan firmayız. 2015’ten sonra konvansiyonel ürünlerden katma değerli ürünlere geçme konusunda çaba gösterdik. Onların da meyvelerini aldık. Satış ağı olarak Türkiye’de en yaygın firmayız. Hem istihdam hem de ihracat ile ülkemizin ve ilimizin ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. Sanayimizin gelişerek büyüyeceğine inancımız tam. Şu anda gururla söyleyebilirim ki, dünya normlarında kapı sunuyoruz. Türk tüketicisine ve 50’yi aşkın ülkeye ihracat yaparak, bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.718 Değişim: 0,00% Hacim : 72.026 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.718 18.03.2024 Yüksek 8.863
Açılış: 8.845
32,3367 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,4019
Açılış: 32,2803
35,1641 Değişim: -0,05%
Düşük 35,1089 19.03.2024 Yüksek 35,4631
Açılış: 35,1827
2.244,63 Değişim: 0,05%
Düşük 2.240,50 19.03.2024 Yüksek 2.250,99
Açılış: 2.243,53
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.