Uyuşmazlıkları arabulucular çözecek

12.03.2014 - 13:39 | Son Güncelleme :

Uyuşmazlıkları arabulucular çözecek

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349tobbhisarciklioglu.jpg" align="right">İş dünyasındaki uyuşmazlıkları ‘Arabulucular’ çözecek! TOBB, yargıda iş yükünü hafifletmek ve uyuşmazlıkları çözmek için başlatılan ‘arabuluculuk sistemi’`ni masaya yatırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adalet Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde gerçekleştirilen Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Toplantısı TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete’nin açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Hız, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, konuyla ilgili bürokratlar, akademisyenler ve işadamları katıldı. Halim Mete konuşmasındaiş dünyası olarak 2012 yılı Haziran ayında yasalaşan Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabulucuk Kanunu’nu çok önemsediklerini vurgularken, sistemin iş dünyasının sorunlarının çözümüne yardımcı olacağını anlattı. Arabuluculuk sisteminin taraflar arasında çıkacak hukuk uyuşmazlıklarının adli yargı veya tahkime gidilmeden, bağımsız bir kişi önünde tarafların uzlaşmasını sağlamak üzere kurgulandığını söyleyen Halim Mete, uyuşmazlıkların yargı sürecine taşınmasıyla oluşacak zaman, itibar ve para kaybının bu sistemle önleneceğini bildirdi. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete şöyle konuştu: diyalog ortamı yaratacak ”Arabuluculuk sistemi iş hayatında diyalog ortamı sağlayacak. dinamikkobi.com.tr haberine göre; taraflar daha hızlı, daha ucuz ve birbirlerini yıpratmadan kendi sorunlarını kendileri çözme imkânına kavuşacaklar. Yargı süreci sonunda verilen karar sadece taraflardan birini tatmin ederken, arabuluculukta kazanan veya kaybeden olmayacak. Öte yandan arabuluculuk, karşılıklı iletişimi geliştirecek, bozulan ilişkileri onaracak ve tarafları birbirlerine karşı daha anlayışlı kılacak.

802 Arabulucu Görevde

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Hız da konuşmasında Türkiye’nin yargıdaki en büyük probleminin iş yükü olduğuna işaret ederek “Zamanında davaların bitmemesi bu iş yükünden kaynaklanıyor. Bu bütün dünyanın problemi. İş yükünün azaltılması için de alternatif çözümler çok önemli” dedi. Konuyu yargı reformu stratejik hedefleri arasına da koyduklarını hatırlatan Hız, şu an itibariyle 802 arabulucunun mevcut olduğunu ve bu sayının artacağını duyurdu. Toplantıda, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar da konuya ilişkin bir sunum gerçekleştirdi, Arabuluculuk sisteminin 160’dan fazla ülkede uygulandığı bilgisini veren Öztartar, ABD’de 50, Avrupa’da 40 yıldır bu sistemin uygulandığını kaydetti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: 0,00% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5549 Değişim: 0,21%
Düşük 32,4536 26.04.2024 Yüksek 32,5652
Açılış: 32,4865
34,9064 Değişim: -0,19%
Düşük 34,8267 26.04.2024 Yüksek 35,0042
Açılış: 34,9718
2.443,57 Değişim: 0,30%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.447,19
Açılış: 2.436,22
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.