2013’ün genç kadınları iş dünyasına hazır

27.11.2013 - 16:50 | Son Güncelleme :

KAGİDER 2013 yılında da 122 genç kadını iş dünyasına hazırladı.

Türkiye’de kadınların konumunun her alanda güçlendirilmesi ve sosyo-ekonomik gelişmişlik hedeflerine ulaşılması için bilinçlendirme çalışmalarının gençlerden başlamasının gerekliliğine ve önemine inanan KAGİDER’in 2010 yılında Dünya Bankası tarafından fonlanan Geleceğin Kadın Liderleri projesi, 2013 yılında da 122 genç kadını iş dünyasına hazırladı. kobipostasi.com haberine göre; 21 Kasım Perşembe günü, Sanofi Türkiye’de gerçekleştirilen törende genç kadınlar sertifikalarını teslim aldı. Sertifika alan tüm genç kadınların altı ay boyunca işe yerleşme süreçleri KAGİDER tarafından takip edilerek mentorluk almaları sağlanacak.

Geleceğin Kadın Liderleri projesinin 2013 yılı sertifika töreninde bir konuşma yapan KAGİDER Başkanı Gülden Türktan şunları söyledi:

“Girişimciliğe giden yol istihdamdan geçiyor, biz de bu sebeple KAGİDER olarak Türkiye’de kadın girişimciliği ve kadın istihdamını bir arada değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Geleceğin Kadın Liderleri projesi kapsamında da, genç kadınları öncelikle istihdama sonra da girişimciliğe hazırlamayı, iş dünyasında onları bekleyen her durumu gerçek hayattan örnekler ve deneyim paylaşımlarının yanı sıra altyapı çalışmalarıyla da anlatmayı, öğretmeyi ve gözle görülür gelişmeler kaydetmeyi hedeflemiştik. Şu anda KAGİDER üyeleri arasında bu projemizin mezunlarından biri olduğunu söyleyebilmekten gurur duyuyoruz. Bugüne dek 259 genç kadına bu fırsatı sunmamızı sağlayan ve projemize kurumsal destek veren Sanofi Türkiye’ye de teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Projemizin her geçen sene girişimci kadınların dünyasına yenilerinin eklenmesini sağlayacağına inanıyor, istihdamda ve girişimcilikte yerlerini almak isteyen tüm genç kadınları ilerleyen dönemde Geleceğin Kadın Liderleri projesine başvurmaya davet ediyoruz.”

Sanofi Geleceğin Kadın Liderleri Projesiyle Communitas 2012 ödülünü kazanmıştı

Sanofi Grubu olarak, hem dünyada hem de ülkemiz kadınlarının iş gücüne katılımına özellikle önem veriyoruz. İstihdamımız ve fırsat eşitliğine yönelik projelerimizle sektörümüzün liderleri arasında yer almak bizleri gurulandırıyor. Sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için sadece kadın çalışanımız değil, var olduğumuz topluluklarda kadınların toplum ve iş gücüne aktif katılımını destekliyoruz. İş ve özel hayatlarında üstlendiği sayısız sorumluluklar ve roller ile yaşama değer katan kadınlarımızı hak ettikleri yerlerde görmek için çalışıyoruz. KAGIDER ve Sanofi Grubu Türkiye işbirliği ile hayat bulan Geleceğin Kadın Liderleri projesi ile kadınlarımızın hayatlarına dokunarak fark yaratmayı ilke edindik. Üç yıldır koşulsuz desteklediğimiz Geleceğin Kadın Liderleri projesi ile toplumsal destek ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarındaki en prestijli uluslararası ödüllerden Communitas 2012’nin sahibi olmuştu.

Projeye katılmak isteyen genç kadınlar, proje duyuruları başladıktan sonra şahsen başvuru formu doldurarak sürece dahil oldular. İki ay süren başvuruların ardından projenin KAGİDER üyesi ve gönüllüsü olan yaklaşık yirmi kişilik ekibi tarafından üç farklı şekilde değerlendirildi. Öncelikle belirlenen temel kriterler doğrultusunda başvuru taramaları yapıldı, ilk elemeyi geçen genç kadınlar ile başvuru formları üzerinden telefon mülakatları gerçekleştirildi. Ardından yine aynı ekip, genç kadınlarla yüz yüze mülakatlar sonucunda proje kapsamında eğitim almaya hak kazanan katılımcıları seçti. Bugüne dek Geleceğin Kadın Liderleri projesi kapsamında eğitim almış genç kadınların büyük bir çoğunluğu özel sektörde çalışmaya başladı. 2010 yılı mezunlarından müdür veya müfettiş seviyesinde çalışmaya devam edenler olduğu gibi, akademik kariyer yapan genç kadınlar da var. Proje katılımcılarından iki kişi kendi işlerini kurarak girişimci olurken bu girişimcilerden birisi de bu yıl itibariyle KAGİDER üyesidir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.267 Değişim: 0,00% Hacim : 103.322 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.202 06.05.2024 Yüksek 10.326
Açılış: 10.282
32,2165 Değişim: -0,07%
Düşük 32,1871 07.05.2024 Yüksek 32,2943
Açılış: 32,2398
34,7297 Değişim: -0,12%
Düşük 34,6737 07.05.2024 Yüksek 34,8344
Açılış: 34,773
2.405,43 Değişim: -0,16%
Düşük 2.404,74 07.05.2024 Yüksek 2.417,52
Açılış: 2.409,28
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.