Yapi Kredi Hackathon’da ödüller sahiplerini buldu

12.12.2017 - 15:17 | Son Güncelleme :
Yapi Kredi Hackathon’da ödüller sahiplerini buldu  | Teknoloji Haberleri

Türkiye’nin Dijital Bankası Yapı Kredi, 8-10 Aralık tarihlerinde düzenlediği 48 saatlik Hackathon’da fintech alanındaki yenilikçi fikirleri ödüllendirdi. Code.yapıkredi programı kapsamında düzenlenen Hackathon’un kazananı Prox. isimli ekip oldu.

Prox. noter kanalı ile yapılan ikinci el otomobil satışlarında güvenli para transferini mümkün kılan projesi ile 15.000 TL’lik birincilik ödülünün sahibi olurken, ayrıca code.yapıkredi Fintech Hızlandırma Programı’na katılmaya da hak kazandı. Bu program kapsamında Prox ekibinin üyeleri, finansal rehberlik ve girişim kurmaya yardımcı olmak üzere 12 haftalık mentorluk ve eğitim desteği alacak. 

Haberin Devamı

İkincilik ödülü olan 10.000 TL’yi 76 isimli ekip alırken, 5.000 TL’lik üçüncülük ödülüne P=nP layık görüldü. İkincilik ödülünün sahibi 76, yapay zeka tabanlı mobil asistan uygulaması üzerinde çalıştı. Üçüncülük ödülünü kazanan P=nP ise güvenli senet alt yapısı üzerine geliştirdiği projesi ile dikkat çekti.  

Rekor bir katılımla 1000’e yakın başvurunun olduğu Yapı Kredi Hackathon’da 92 katılımcının yer aldığı 27 ekip yapılan değerlendirme sonucunda ön elemeyi geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandı. 

“ÜLKEMİZE KATMA DEĞER YARATACAK TEKNOLOJİ TABANLI PROJELERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Türkiye’nin dijital bankası” olmanın getirdiği sorumluluk doğrultusunda 2017 yılında code.yapıkredi programını hayata geçirdiklerini söylerken, Hackathon hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Yapı Kredi olarak fintechleri finans sektörüne dinamizm getirmeleri açısından oldukça önemli buluyoruz. Bugüne kadar farklı konulara odaklanan 1000’in üzerinde fintech yapılanmasıyla tanıştık. Bazılarıyla farklı işbirlikleri geliştirerek ortaklık kurduk. Bankacılığın dijital dönüşümünde yeni bir sayfa açan, devrim niteliğindeki Göz-ID ürünümüzü de yine bir fintechle kurduğumuz iş birliği sonucu hayata geçirdik.

Haberin Devamı

Code.yapıkredi programı kapsamında düzenlediğimiz Hackathon ile yaratıcılığına güvenen ve fintech alanına ilgi duyan herkesi kendi aralarında bir takım kurmaya ve yenilikçi bir proje oluşturmaya teşvik ettik. Sektörün en geniş uygulama programlama arayüzü setini katılımcıların kullanımına açtık ve bu sayede yarışmacıların projelerinde derinlemesine çözümler hayata geçirebilmelerini destekledik. 48 saatlik zorlu ve heyecanlı süreç sonunda sadece dereceye giren ekipler değil tüm katılımcılar değerli fikirlere imza attı. Jüride dereceye giren fikirleri seçmek oldukça zor oldu. Yapı Kredi olarak fintech alanına ilgi duyarak Hackathon’a katılan herkese teşekkür eder, ödül alanları tebrik ederiz.”

“7’DEN 70’E HERKESİ TEKNOLOJİ ÜRETİMİNE DAVET EDİYORUZ”

Teknolojinin çarpan etkisiyle büyüdüğünü belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan da Türkiye’nin teknoloji yarışında hak ettiği şekilde daha ön sıralarda yer alması gerektiğinin altını çizdi. Teknolojinin, ülkelerin gücünü belirleyen en önemli faktörlerin başında geldiğini belirten Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Teknoloji alanında tarihin hiçbir döneminde günümüzde yaşadığımız hızlı değişimi yaşamadık. Öte yandan dijital dünya ile birlikte yeni teknolojileri takip etmek, bunları geliştirmeye yönelik know-how’a sahip olmak artık geçmişe göre daha kolay. Teknoloji ile şekillenen bu yeni dönemde devlet, özel sektör ve akademi bir araya gelerek sürdürülebilir politikalar üretmek zorunda. Bu konuda da son dönemde ülkemizde çok ciddi atılımlar söz konusu. 

2017 yılında hayata geçirdiğimiz “code.yapıkredi” programı ile de 7’den 70’e herkesi teknoloji üretimine davet ediyoruz.  Program ile katılımcılara kodlama eğitimleri sunuyor, girişimcileri finansal rehberlik alanında destekliyoruz. Yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri (OpenBankingAPI) de sağlayarak, fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Fikirlerini bir adım daha öteye taşımak isteyen girişimcilere yol göstermeyi, yenilikçi fikirlerinde girişimcilere eşlik etmeyi amaçlayan code.yapıkredi kapsamında düzenlediğimiz Hackathon ile gelecek vadeden yeni ürün, hizmet ve fikirlerin hayata geçmesine hız kazandırıyoruz. Birbirinden başarılı gençlerimizden çıkan yenilikçi fikirleri böyle bir platformda değerlendirmekten mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda ülkemize değer katacak pek çok yeni projenin çıkacağını düşünüyorum.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,00% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5594 Değişim: 0,06%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,5961
Açılış: 32,54
34,9823 Değişim: 0,44%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0103
Açılış: 34,8286
2.424,85 Değişim: 0,07%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.432,11
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.