Cepte ‘striptiz’ başlıyor

25.03.2002 - 08:34 | Son Güncelleme :

Cep telefonlarına karikatür ve erotik resim yükleme dönemi yakında Türkiye’de de başlıyor. SMS’in ileri versiyonu olan MMS (MultiMedia Message Service - görüntülü mesajlaşma) teknolojisi Türkiye’de de yakın zamanda faaliyete geçiyor. Bu teknolojinin en çok ilgi gören uygulamaları ise cep telefonlarına karikatür ve erotik resim yüklemek. İlk olarak Japon cep telefonu operatörü NTT Docomo’nun başlattığı ve ülkede yoğun ilgi gören bu uygulamalar Avrupa’nın ardından yaz aylarında Türkiye’de de faaliyete geçiyor.

Japonya’da yoğun ilgi

Japon cep telefonu operatörü NTT Docomo, teknoloji fuarı CeBIT 2002’de, Alman cep operatörü E - plus ile işbirliğine giderek MMS teknolojisini Avrupa’da başlattığını duyurmuştu.

NTT Docomo diğer Avrupa ülkeleri ve özellikle de nüfusun çokluğundan dolayı Türkiye pazarına da ilgi duyuyor.

NTT Docomo’nun Japonya’da en çok gelir elde ettiği alanlardan birisi olan MMS teknolojisiyle, kullancılar cep telefonlarına karikatür ve erotik resim yükleyebiliyorlar. Halen Japonya’da 50 bine yakın internet sitesi NTT Docomo ile içerik ortağı olarak çalışıyor ve bu resimlerin yüklenmesine aracılık ediyor. Bunlar içerisinde en çok ilgi gören uygulamalar, bir kutup ayısının her gün değişen bir pozisyondaki görüntüsü ve de erotik resimler.

NTT Docomo Türkiye’de bir partner arayışında olmasına rağmen Turkcell ve Aria’da bu teknolojiyi geliştirmek için çalışma başlattılar bile. Turkcell MMS server’ını bu yazın başında faaliyete geçirmeyi ve isteyen üçüncü parti şirketlerin erotik içerik de dahil olmak üzere, içerik geliştirdikleri taktirde kendileriyle beraber çalışacaklarını belirtiyor. Turkcell buna örnek olarak da GPRSLand projesindeki çalışma şeklini gösteriyor.

MMS’li telefon gerekiyor

Aria ise geçtiğimiz hafta birinci yılı dolayısıyla düzenlediği toplantıda MMS teknolojisinin prototipini tanıtmıştı. Elbette kullanıcının bu uygulamadan yararlanabilmesi için MMS sistemini destekleyen bir de telefona sahip olması gerekiyor.

Bugünlerde gündemde olan ve yalnızca 2 milyon kullanıcıyı ilgilendiren internette porno siteleri filtreleme ve sansür konusu, yakın zamanda 20 milyon kullanıcının üstelik her an ve her yerde elindeki cihazdan erotik resim indirmesiyle ne gibi bir boyut kazanacak, bu ise merak konusu.


PC kalitesinde oyunlar da cepte

Digital Bridges dünyanın ilk cep telefonundan oynanabilen renkli macera oyununu geliştirdi. ‘Steve Jakson’s Sorcery’ adlı macera oyunu, cep telefonu üzerinden oynanabiliyor. Yeni oyun, PC oyunlarında bulunan geniş ve kapsamlı bir içeriğe sahip. Firma bu oyunun ardından yakında futbol ve araba yarışı oyunlarını da piyasaya çıkaracağının duyurusunu yaptı.

www.digitalbridges.com


Dijital oyuncaklar

At cebine klavyeni...

Elektronik aksesuarları üreten Logitech, el bilgisayarları için elektroniğe duyarlı kumaştan, katlanabilir, cüzdan boyutunda yeni bir klavye geliştirdi. KeyCase adı verilen yeni ürün kolaylıkla katlanıyor ve birlikte kullanıldığı el bilgisayarını da bir çanta gibi muhafaza edebiliyor. Klavyenin üzerinde seçme, kesme, kopyalama ve yapıştırma gibi sık kullanılan özelliklerin kolay uygulanması için tuşlar var. Ürünün satış fiyatı 99.95 dolar.

www.logitech.com


Sopa mı, cep mi?

Cep telefonu üreticisi Trium, değişik bir dizayna sahip olan yeni bir telefonu geliştirdiğini duyurdu. Yeni model cep telefonu yan tarafındaki döndürülebilir tuşlarla idare ediliyor. Adeta bir sopa görünü-müne sahip olan cihaz, kullanıcıya taşıma rahatlığı da sunuyor. Diğer cep telefonlarının aksine değişik bir görünüm ve ekrana sahip olan yeni model cihazın üretiminin yapılıp yapılmayacağı ise açıklanmadı.

www.trium.com


Çift ekran lüksü...

Motorola yeni model cep telefonu V60i’nin tanıtımını yaptı. Bütün V serisinde olduğu gibi kapaklı olan bu telefonun en ilgi çekici özelliği içerisindeki ekran haricinde kapağının üzerinde de yeni bir ekrana sahip olması. Çift ekranlı V60i, internetten yüklenebilir J2ME’li oyunları destekliyor. Üç bantlı V60i, GPRS özelliği sayesinde de internete bağlanılmasını sağlıyor. Motorola firması bu yeni modeli 2002 yılının son çeyreğinde piyasaya çıkaracak.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.303 Değişim: 0,34% Hacim : 21.612 Mio.TL Son veri saati : 10:33
Düşük 10.252 10.05.2024 Yüksek 10.305
Açılış: 10.277
32,2458 Değişim: 0,01%
Düşük 32,1863 10.05.2024 Yüksek 32,3162
Açılış: 32,2421
34,7868 Değişim: -0,04%
Düşük 34,7224 10.05.2024 Yüksek 34,8794
Açılış: 34,8007
2.455,48 Değişim: 0,95%
Düşük 2.429,59 10.05.2024 Yüksek 2.459,38
Açılış: 2.432,48
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.