Meclis lojmanlarının 38`i satıldı

24.02.2004 - 14:45 | Son Güncelleme :

Türkiye Ticaret ve Alışveriş Merkezi olarak düzenlenen TBMM Lojmanlarında yeni hayat yakında başlıyor. İlk olarak banka şubeleri faaliyete geçiyor

Türkiye Ticaret ve Alışveriş Merkezi olarak düzenlenen TBMM Lojmanlarında yeni hayat yakında başlıyor. 14 işyerinin tapusu verilen, 24´ü ile de sözleşme yapılan yeni merkezde ilk olarak banka şubeleri faaliyete geçiyor.

A.A muhabirinin lojmanların satışını gerçekleştiren Reha Medin Emlak Hizmetleri Başkanı Reha Medin´den aldığı bilgiye göre, tapuları 17 Aralık 2003 tarihinde çıkan yeni ticaret merkezindeki tripleks ve çok katlı binalarda yer alan işyerlerinin şu ana kadar 38´inin satışı gerçekleştirildi. Bunların 14´ünün tapuları verilirken, 24 kişi ve kuruluş ile de satış sözleşmesi imzalandı.

Medin, taksitli satış yöntemini seçen bu kişilere, son taksidi ödemelerinden sonra tapularının verileceğini belirtti. Reha Medin, ´´Burada bir yanlış anlama var, buradan işyeri alan herkese hemen tapu verilmiyor, taksitle işyeri alanlar, ancak borçları bitince tapu alacak´´ dedi. Merkezde yer ayırtan, işlemleri süren ve görüşmelerde bulunan kişive kuruluş sayısı ise 250 olarak belirlendi. Yiyecek ve içecek alışveriş alanında yeralan 24 küçük dükkanın ise11´i satılırken, 20´si için de rezerve işleminde bulunuldu.

TİCARET MERKEZİNİN SAKİNLERİ BELİRLENİYOR
Reha Medin´in verdiği bilgiye göre, Ticaret Merkezi´nde showroom olarak düzenlenen triplekslerin ilk sakinleri arasında Sarar, Alarko, Paşabahçe, Adopen, Dufy, Bravo Dolfin, İpekyol gibi firmalar yer alıyor. Bankalar sokağında hizmet verecek finans kuruluşlarından bazıları da İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Vakıflar Bankası ve Family Finans olarak sıralanıyor. Reha Medin, İş Bankası´nın 1 aya kadar faaliyete geçeceğini bildirdi. Ofis olarak hizmet verecek çok katlı 2 blokta şimdiden yerleri ayrılan şirketler arasında ise Kolin İnşaat, Doğu Elektrik Makina İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş, Civan İnşaat Nakliyat ve Tic. A.Ş, Turan İnşaat Turizm İşletmecilik Tic. A.Ş, 4 A Tıp Malzemeleri, Özsal İnşaatbulunuyor. Çok katlı bloktaki dairelere çok sayıda doktor ve avukat gibi serbest meslek erbabının da talip olduğu vurgulanıyor. Genel İhtiyaç ve Sağlık Sokağında hizmete girecek ilk eczanenin detapusunu alarak, faaliyete geçmek için hazırlık yaptığı söyleniyor.

İLKOKUL DA MAĞAZA OLUYOR
Reha Medin, daha önce lojmanların orta yerinde bulunan ilkokulun da tanınmış bir mağaza tarafından alış veriş merkezi olarak düzenleneceğini söyledi. Medin, buraya Beymen´in talebi olduğunu belirtti. Medin, yeni merkezde yer alacak diğer projelerle ilgili son durum hakkında da şu bilgileri verdi: ´´27 katlı kongre merkezi ve 70 bin metrekare kapalı alan şeklindeprojelendirilen otel için onlarca yatırımcı sırada. Halen 1´i uluslararası bir otel zinciri, 1´i İstanbul´da 3 büyük otel işleten bir firma, bir diğeri de Ankara´nın tanınmış bir otelcilik işletmesi olmak üzere 3 kuruluş ile görüşmelerimiz sürüyor. Hipermarket için başta Migros olmak üzere Real, Tansaş gibi firmalar talepte bulundu. Bunun için de görüşmeler devam ediyor. Yapı Marketine de Koçtaş, Praktiker gibi çok sayıda firma ilgi gösteriyor. Yine Tatilya´dan bile daha geniş alana kurulacak Eğlence Merkezi ve sinemalar için de büyük kuruluşlarla görüşmeler yapıyoruz. Türkiye´nin önde gelen inşaat firmaları da, daha şimdiden buraların inşası için sıraya girdi. Burası iddia ediyorum, kısa sürede Türkiye´nin dünyadaki vitrini olacak.´´

İŞYERLERİ ZAMLANACAK
Mayıs sonunda mevcut işyerlerinin yarısının satışını bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Reha Medin, satışın yüzde 50´si gerçekleştiğinde satış fiyatlarına zam yapacaklarını da bildirdi. Halen Oran´da 400 metre karelik bir arsanın 400-450 bin dolardan satıldığını, oysa Ticaret Merkezi´nde 350 metrekarelik tek modüllü hazır işyerinin 380 bin, 403 metrekarelik çift modüllü bir işyerinin de 400-420 bin dolardan satıldığını kaydeden Medin, şöyle konuştu: ´´Biz, burada arsa fiyatına işyeri satıyoruz. Yine çok katlılardaki gibi binaların Oran´daki satış fiyatı 300-350 bin dolar arasında. Biz bunları 200-210 bin dolara veriyoruz. Buradaki işyerlerinin yarısını satalım, geri kalanların satış fiyatlarında yüzde 20´yi bulan oranda artışa gideceğiz. Satış hacmimizyüzde 75´e gelince, yüzde 15-25 gibi bir ilave artış daha yaparız.´´
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.177 Değişim: 1,31% Hacim : 49.934 Mio.TL Son veri saati : 11:55
Düşük 10.097 02.05.2024 Yüksek 10.205
Açılış: 10.097
32,3810 Değişim: -0,31%
Düşük 32,2102 02.05.2024 Yüksek 32,4866
Açılış: 32,4815
34,7348 Değişim: -0,20%
Düşük 34,5396 02.05.2024 Yüksek 34,8794
Açılış: 34,806
2.397,31 Değişim: -1,05%
Düşük 2.397,24 02.05.2024 Yüksek 2.425,10
Açılış: 2.422,72
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.