EGS En Parlak Dönemini Yaşıyor

12.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Söylentiler doğru mu? EGS Holdıng zorda mı? Başkan Hasan Turhan “Aksine” diyor. “Hiç olmadığı kadar iyi bir dönem yaşıyoruz”Piyasalarda her zaman bazı şirketler hakkında bir takım söylentiler ortaya atılır.


Mali yapıların güçsüzlüğünden , borçlu olduğu bankalara kadar bir dizi olumsuzluk sıralanır. Eğer bir de şirket halka açıksa , bu söylentiler hisselere yansır ve büyük dalgalanmalara neden olur. Bütün söylentilerin aksine bir çok şirket hiç aksatmadan faaliyetlerini sürdürür.Bütün söylentilerin aksine bir çok şirket hiç aksatmadan faaliyetlerini sürdürür. Olan borsadaki yatırımcılara olur. Piyasadada yine böyle bir söylenti yayıldı. EGS Holdıng’ın durumunun iyi olmadığı yönünde söylentiler. Geçtiğimiz hafta içerisinde hisseleri dip yaptı.Neden bu söylentiler başka bir şirket için değil de EGS için yapılıyordu?


Holdıng’in kuruluşundan beri içinde olan ve büyümesinde çok büyük katkıları bulunan Başkan Hasan Turan’a göre , EGS Holdıng sekiz yıllık kısa geçişine rağmen bugün Türkiye’nindevleri arasına girdi. Bu kısa süre içerisinde çok büyük yatırımlar yaptı ve çok hızlı bir kaydetti. Ve nihayet bu yatırımların büyük bir bölümü tamamlandı. Sıra mali yapıya güçlendirmeye geldi ve bu projeye start verildi. Bunun ilk adımı bu yılın mart ayında holdıngin halka açılmasıydı. EGS Holdıng halka açılarak, piyasadan 100 milyon dolarlık kaynak sağladı. Yine bu yılın ekim ayında mali yapıya ilişkin bir adım daha attı EGS yönetimi. Holding sermayesini 120 milyon dolar artırdı.


Hasan Turhan bu kaynak girişimlerinin grubun mali yapısını çok güçlendirdiğini ve bu grubun hiç olmadığı kadar güçlü bir konuma taşıdığını söylüyor. Peki yalnız bunlar mı EGS’nin mali yapısını güçlendiren etkenler? Hasan Turhan, 2000 yılında hem ciro hem de ihracatlarının beklentiler doğrultusunda artış göstermesi de bu etkenler arasında sayıyor. Peki dedikodu nereden çıkıyor, neden söz konusu olan EGS?


BİLANÇOLARIMIZ ORTADA;

Hasan Turhan’ın verdiği bildirgeye göre, EGS için 2000 yılı sonuçlarının olumlu yönde gelişmesini gösterdi. Gerek ciro gerekse ihracat arttı. Bunun sonucu grup 2001 yılına ilişkin beklentilerini yükseltti. “EGS çok güçlü bir noktada” diyen Hasan Turhan, “Son zamanlarda dedikodu mekanizması çok hızlı çalışıyor. Kendi grubumuz açısından, yatırımcılara söylemeliyim ki dedikodu mekanizmasına değil, şirketlerimizin bilançolarına, cirolarına , karlılıklarına baksınlar. Öyla bakıldığında bizim grubumuzun hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğu görülecektir.”


E-PARK GELİYOR;

EGS Holdıng’te büyük yatırımların tamamlandığı i mali yapının güçlenmesine ağırlık veriliyor ama, grubun üzerinde çalıştığı bir proje hem ortaklar hem de grup için çok önemli. Bütün ortaklarına elektronik ortamda ticaret olanağı sağlayacak E-Park projesini önümüzdeki yılın başında hayata geçirmeyi planlayan EGS yönetimi , böylece yeni ekonomi alanındaçok önemli bir şirketi de ortaya çıkarmış olacak.Hasan Turhan, projede bu güne kadargrubun yazılım şirketinde çalışanpersonelden faydalanıldığını belirterek, projenin ana hatları konusunda şu bilgileri veriyor; “Bu proje EGS ortaklığının tümüne elektronik ortamda ticaret olanağını getirecek. Ortaklarımız, internet ortamındailetişimi kurarak , yurtiçi ve yurtdışındaki müşterileriyle olan ticareti internet ortamında yapabilecekler. Projeyi CEA şirketinin stratejik işbirliğiyle yürütüyoruz. Şu anda ortaklarımız birer birer omurgaya dahil oluyorlar.” Şubat 2001’de EGS’nin portalı tamamlanmış olacak. Bu proje EGS ve ortaklarının ticaretini arttıracağı gibi, Türkiye’nin tekstil ihracatındaki performansını olumlu etkileyecek bir proje olarak tamamlıyor. Hasan Turhan , “Dünyada artık klasik usullerle ticaret devri sona erdi. Öyle malınızı çantanıza koyup müşterileri dolaşma devri sona erdi. Bütün dünya elektronik ticarete dönüyor.


HALKA ÇILMAYA DEVAM;

Şu anda EGS Holdıng hisselerinin yüzde 88’i borsada alınıp satılıyor. Holdıngin 5 şirketi halka açıldı. Yönetim, önümüzdeki yıl içinde beş şirketi halka açmayı planlıyor. Bu hedefler çercevesinde , Denizli Serbest Bölge, EGS Yatırım, Sigorta, EGS Bank, ve EGS Factoring şirketleri 2001 yılı içinde halka açılacak. EGS, 2001 yılının ilk aylarında faaliyete geçecek E-Park şirketini de bir sonraki yıl halka açmayı planlıyor. Peki bu dönemde her hangi bir sektörden çıkış ya da yeni bir sektöre giriş olacak mı? Hasan Turhan, EGS bünyesinde ki tüm şirketlerin birbirini tamamlayan ve sinerji yaratan şirketler olduğunu belirterek, “Bu bir model ve bir şirket bu modelin bir parçası. Bu alanda çıkmayı düşünmüyoruz ancak ihtiyaçlara göre yeni alanlar doğabilir.” Değerlendirmesini yapıyor ve E-Park şirketini örnek veriyor. “Zaman ve piyasa koşulları öylesine değişti ki , ortaklarımızın ihtiyaçlarını gözönüne alarak bu projeye başladık. Benzer projelerde doğabilir.” EGS’nin başından beri yabancı ortaklıklara çok açık olduğunu belirten Turhan, Harber&Harber’la görüşmelerinin devam ettiğini, finans dahil olmak üzere her alanda yabancı ortaklığa sıcak baktıklarını söylüyor. (PARA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.