Faturalar cep yakmasın: Bunlara dikkat edin!

13.11.2017 - 16:28 | Son Güncelleme :
Faturalar cep yakmasın: Bunlara dikkat edin! | Konut Haberleri

Soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte ısınmada kullanılan enerji tüketimi de artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının verilerine göre, Türkiye elektrik enerjisi tüketimi 2016 yılında 278,4 milyar kilovat saat gerçekleşirken, bu yıl temmuz ay sonu itibariyle tüketim bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artarak 167,1 milyar kilovat saat oldu.

Uzmanlar, enerji tüketiminin artmaması ve havaların soğumasıyla yaşam alanlarındaki ısının korunabilmesi için basit önlemlerle ısı yalıtımının sağlanabileceğini vurguluyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Haluk Tatari, enerji tasarrufunun binaların inşa aşamasında başladığını ancak var olan yapılar için zemin, pencerelerde ufak uygulamalarla ısının korunabileceğini söyledi. Tatari, “Kapı ve pencerelerin çerçevelerinin kenarlarında bulunan mastik ve benzeri malzemeler zamanla özelliklerini kaybeder. Havalar soğumaya başlamışken, bunları kontrol edip yenilemek ısı kaybı için ilk önlemlerden biri olacaktır.

Haberin Devamı

Doğramaların duvarlarla birleştiği kenarlarına yeni silikon çekmek fayda sağlar.

En büyük ısı kayıplarının yaşandığı yerlerden biri evlerin zeminleridir. Özellikle seramik, mermer, granit gibi malzemeler ciddi oranda ısı kaybına yol açar. Bunun için zemin üzerinde kalın halı ve kilimleri kullanmak ısı kaybını minimuma indirecektir.

##$$KONUTKREDIWIDGET##$$

Duş alırken banyo kapısını aralık veya açıp bırakmak, sıcak su sayesinde oluşan ılık hava ve buharın ev içinde dolaşımını sağlayacaktır” dedi.

“SICAK HAVA KAÇMASIN”

Sıcak havanın kapı altlarından kaçmasını önlemek için kapıların alt boşluklarına uygun ve dekoratif malzemeler yerleştirilmesini öneren Tatari, kalın perde kullanmanın da etkili bir yalıtım yöntemi olduğunu kaydetti.

Evde radyatörlerin önünü kapatacak şekilde mobilyaların yerleştirilmemesini tavsiye eden Tatari, ısı kaybetmemek için evlerin havalandırılmamasının ise hem insan hem de bina sağlığı açısından hata oluşturacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Tatari, doğru aydınlatmanın da ev halkını hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkilediğini de belirterek, “Güneş ışınlarının mümkün olduğunca yaşam alanlarımıza girmesini sağlamalıyız.

Bunun için, güneş gelen saatlerde perdelerimizi açık tutmalı, güneş çekildiğinde ısıyı kaybetmemek için perdelerimizi kapatmalıyız” diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.912 Değişim: 2,01% Hacim : 75.056 Mio.TL Son veri saati : 15:46
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.914
Açılış: 9.763
32,4643 Değişim: -0,07%
Düşük 32,3718 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,8432 Değişim: -0,37%
Düşük 34,7774 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.448,50 Değişim: 0,50%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.