KAP Sıse Trkcm Dencm Anacm Tezsn T. Sise Ve Cam Fabrikalari A. .s.`nin 23.08.1999 Tarihli Borsa Gunluk Bulteni`nde Ilan Edilen O

24.08.1999 - 00:00
KAP Sıse  Trkcm  Dencm  Anacm  Tezsn   T. Sise Ve Cam Fabrikalari A. .s.`nin 23.08.1999 Tarihli Borsa Gunluk Bulteni`nde Ilan Edilen O
"Ilgi: 18.08.1999 tarih, 858 sayili yaziniz.
Sirketimizin direkt olarak sinai faaliyeti bulunmamakta, istiraklerinin yonetim, finansman ve denetim ile ilgili faaliyetlerini yurutmektedir. Grubumuzda deprem sonrasi gerekli calismalar suratle tamamlanmis ve detayi asagida sunuldugu uzere tum tesislerimizde uretim faaliyetlerine devam edilmektedir.
Sirketimizin kendi aktifleri icinde sadece Istanbul Topkapi`da yer alan Arastirma Merkez Binasinin tugla duvarlarinda siva catlagi mevcut olup, tasiyici kolonlarda faaliyeti etkileyecek hasar yoktur. Sirketimizde gerek Balmumcu`daki Merkez Binasinda, gerekse Arastirma Binasinda olmak uzere normal faaliyete devam edilmektedir. Arastirma Binasi toplam 820 Milyar TL`na sigortalidir.
Halka acik olan Toplulugumuz Sirketleri ile ilgili bilgiler deprem felaketinin ardindan Borsaniz Baskanligi`na gonderilmis olup, halka acik olanlar dahil tum istiraklerimizle (dolayli istiraklerimiz dahil) ilgili detayli bilgiler asagida sunulmustur.
Trakya Cam Sanayii A.S.
Sirketin Luleburgaz`da bulunan Trakya Fabrikasi ile Otocam Fabrikasi uretim tesisleri depremden hasar gormus olup, olusan hasar ve durumla ilgili bilgiler asagidadir.
Hammadde ogutme tesisinin binalarinda catlaklar olusmustur. Trakya Fabrikasinin uretim hattinda ve mamul ambar binasinda bazi bina, makina ve donanim hasarlari meydana gelmistir. Hasarin tespit calismalari surdurulmekte ve yaklasik 500 milyar TL seviyesinde oldugu tahmin edilmektedir.
Trakya Fabrikasinin mamul ambar stoklarinda buyuk miktarda mamul zayiati olusmustur. Otocam Fabrikasinda ise kucuk miktarda mamul kirigi meydana gelmistir. Sirketin Temmuz 1999 sonu 7.6 trilyon TL seviyesinde olan mamul stoklarindan, yaklasik olarak 3.5-4.0 Trilyon TL civarindaki kisminin hasar gordugu tahmin edilmektedir.
Gerek uretim bolumlerindeki gerekse mamul ambardaki hasarin tazmini icin sigorta sirketine muracaat yapilmis olup, sigorta sirketinin ekspertiz calismalari devam etmektedir.
Fabrikalar itibariyle toplam sigorta bedelleri asagida gosterilmistir.
Milyar TL
Trakya Fab. 48.400
Otocam Fab. 5.503
Mersin Fab. 29.665
Toplam: 83.568
Luleburgaz`daki uretim faaliyetine 5-6 gun ara verilmis olup, halen tam kapasite ile uretime devam edilmektedir. Deprem nedeniyle ciro kaybi olacaktir, bunun miktari hakkinda calismalar surdurulmektedir.
Mersin Organize Sanayi Bolgesinde faaliyetini surduren Mersin Fabrikasi depremden etkilenmemis olup, normal uretim faaliyetini surdurmektedir.
Cayirova Cam Sanayii A.S.
Mamul cam stoklari ile uretim ve idari binalarin hasar gordugu tespit edilmistir. Sigorta eksperi tarafindan zarar tespit calismalari devam etmektedir. Tespitlerimize gore mamul stoklari ile ilgili olarak yaklasik 850 milyar TL, binalarla ilgili olarak yaklasik 750-800 Milyar TL seviyesinde hasar olustugu tahmin edilmektedir. Tesisler toplam 28.248 Milyar TL`na sigortalidir.
Deprem felaketinden sonra Cayirova Fabrikasinda 3 saat, Cam Isleme Fabrikasinda 1.5 gun, Kaplanmis Camlar Fabrikasinda 3 gun uretime ara verilmistir. Halen tum fabrikalarda uretim normal seyrinde devam etmektedir.
Pasabahce Cam San. ve Tic. A.S.
Tuzla merkez binada faaliyeti aksatmayacak ufak siva catlaklari olusmustur.
Beykoz Fabrikasi binasinda muhtelif yerlerde duvarlarda catlaklar olusmustur. Showroom`da sergilenen urunlerde kirilmalar olmus, deprem sirasinda sogutma banti uzerinde olan urunlerde az miktarda zayiat olmus ve 03:05`den 16:00`ya kadar elektrik kesintisi olmasi dolayisi ile uretim yapilamamistir. Binalar ve muhteviyati 12.6 Trilyon TL`na sigortalidir.
Kirklareli Fabrikasinda elektrik kesintisi dolayisiyla 03:00- 14:00 arasinda uretim kaybi olmus, baska kayda deger zayiat yasanmamistir.
Mersin Fabrikasinda herhangi bir zayiat yasanmamistir.
Denizli Cam San. ve Tic. A.S.
Sirket faaliyetlerini aksatacak herhangi bir hasar yasanmamistir.
Pasabahce Schott Cam San. ve Tic. A.S.
Bu fabrikamizda deprem sonucu hicbir hasar meydana gelmemistir.
Camis Ambalaj Sanayii A.S.
Tuzla Fabrikasinda bina ek yerlerinde gorulen siva catlaklari disinda onemli bir hasar olusmamistir. Eskisehir Fabrikasinda da uretimi etkileyen ciddi bir hasar sozkonusu degildir.
Pasabahce Magazalari A.S.
Adapazari Magazasi agir hasar gormus olup, deprem dolayisiyla yaklasik 15 milyar TL hasar meydana gelmistir. Bu magazanin sigorta bedeli 12 Milyar TL`dir. Izmit Magazasi ise yaklasik 5-7 Milyar TL hasar gormus olup, bu magazanin sigorta bedeli 16 Milyar TL`dir.
Istanbul`da 10 magazada yaklasik 10 Milyar TL hasar meydana gelmistir. Magazalarin toplam sigorta bedelleri 810 Milyar TL`dir.
Adapazari ve Izmit magazalarinda deprem dolayisiyla 18.08.1999 gununden bu yana satis yapilamamis ve bu iki magazaya bugune kadar girilemediginden gerekli tespitler de yapilamamistir.
Topkapi Sise Sanayii A.S.
Topkapi Fabrikasinda deprem nedeniyle bir hasar mevcut olmadigindan 17.08.1999 tarihinde bazi hatlarda uretime ara verilmis olmakla beraber, 18.08.1999 tarihinden itibaren butun hatlarda uretime devam edilmistir.
Cayirova Fabrikasi binasinin kullanilmayan ucuncu katinda hasar meydana gelmis olup, bazi kolonlarda kirilmalar olmustur. Bunlarin tamiri icin bilirkisi ve ekspertiz calismalari devam etmektedir. Bu fabrikamizda uretim 21.08.1999 tarihinden itibaren normal sekilde devam etmektedir.
Sirketin toplami 12.5 Trilyon TL`na sigortalidir.
Anadolu Cam Sanayii A.S.
Deprem felaketi nedeniyle sirket faaliyetlerini aksatacak herhangi bir hasar mevcut olmayip, uretim faaliyetleri normal sekilde devam etmektedir.
Tezsan Takim Tezg. San. ve Tic. A.S.
Sirkette ufak bina catlaklarinin disinda uretimi aksatacak bir hasar mevcut olmayip, uretime devam edilmektedir.
Ferro Dokum San. ve Tic. A.S.
Deprem uretim fonksiyonunu direk olarak etkileyecek buyuk bir hasar vermemistir. Buna karsilik mekanik, elektronik, elektrik ve insaat yonunden kucuk ariza ve hasarlar meydana getirmistir. Uretim hatlari test edilip, arizalar giderilmis ve uretime baslanmistir.
Cam Elyaf San. A.S.
Uretim tesislerinde uretimi aksatacak herhangi bir hasar mevcut degildir. Ancak, uretim tesisleri disinda labaratuar, ofis asma tavani ve su tankinda bazi ufak hasarlar olusmustur. Faaliyeti halen normal sekilde devam etmektedir. Tesisler toplam 7.753 Milyar TL`na sigortalidir.
Camis Madencilik A.S.
Sadece Trakya Ogutme Tesisi kum silolarinda uretimi aksatmayacak bazi deformasyonlar mevcuttur. Diger tesislerde herhangi bir hasar tespit edilmemistir. Uretim normal bicimde devam etmekte olup, tesisler toplam 339 Milyar TL`na sigortalidir.
Istiraklerimizden; Camtas Duzcam Pazarlama A.S., Camis Makina ve Kalip San. A.S., Cam Ambalaj Pazarlama A.S., Soda Sanayii A.S., Mitracam Plastik San. ve Tic. A.S., Oxyvit Kimya San. ve Tic. A. S., Camis Elektrik Otoproduktor Grubu A.S., Camsar San. Ara Mallari Paz. A.S., Cam Pazarlama A.S., Camis Menkul Degerler A.S. , Camis Sigorta Hizmetleri A.S. depremden herhangi bir sekilde etkilenmemis olup, faaliyetlerine normal sekilde devam etmektedirler." (IMKB BULTEN)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.776 Değişim: 0,66% Hacim : 27.797 Mio.TL Son veri saati : 12:11
Düşük 8.695 19.03.2024 Yüksek 8.777
Açılış: 8.702
32,3404 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,5143
Açılış: 32,2803
35,1006 Değişim: -0,23%
Düşük 35,0707 19.03.2024 Yüksek 35,5201
Açılış: 35,1827
2.238,52 Değişim: -0,22%
Düşük 2.232,38 19.03.2024 Yüksek 2.254,55
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.