KAP ***MPARK*** MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

25.03.2024 - 20:39
KAP ***MPARK*** MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

***MPARK*** MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Uyum Durumu Açıklama Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor Bilgisi (Sayfa numarası, internet sitesinde yer aldığı menü adı)
Evet Kısmen Hayır İlgisiz
Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

A. GENEL İLKELER

A1. Strateji, Politika ve Hedefler

A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından öncelikli çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konuları, riskleri ve fırsatları belirlenmiştir.
X MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Kurumsal Yönetim Yaklaşımı, sayfa 60
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/
A1.2. ÇSY politikaları kapsamında belirlenen kısa ve uzun vadeli hedefler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Sürdürülebilirlik Hedeflerimiz, sayfa 33-35
A2. Uygulama/İzleme

A2.1. ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komiteler ve/veya birimler ile ÇSY konularıyla ilgili ortaklıktaki en üst düzey sorumlular ve görevleri belirlenerek kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Sürdürülebilir Çalışma Grubumuz, sayfa 32
A2.1. Sorumlu komite ve/veya birim tarafından, politikalar kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler yıl içinde en az bir kez yönetim kuruluna raporlanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Sürdürülebilir Çalışma Grubumuz, sayfa 32, Çalışan Profilimiz, sayfa 55
A2.2. ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
A2.3. ÇSY Kilit Performans Göstergeleri (KPG) ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi kamuya açıklanmıştır.
X 2022 yılı hedeflerimizi paylaştığımız ilk yıl olduğundan, hedeflerimizin ilerleme durmunu gelecek yıllarda paylaşacağız.
A2.4. İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care Faaliyet Raporu - Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Kültürümüz - sayfa 61
A3. Raporlama

A3.1. Faaliyet raporlarında ortaklığın sürdürülebilirlik performansına, hedeflerine ve eylemlerine ilişkin bilgi anlaşılabilir, doğru ve yeterli bir şekilde verilmiştir.
X MLP Care Faaliyet Raporu - Sürdürülebilirlik - sayfa 52
A3.2. Ortaklık tarafından, faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve MLP Care, sayfa 36 - 37
A3.3. ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek davalar kamuya açıklanmıştır.
X 2023 yılında bu konularda şirketimizin dahil olduğu herhangi bir dava bulunmamaktadır.
A4. Doğrulama

A4.1. Ortaklığın ÇSY Kilit Performans ölçümleri bağımsız üçüncü tarafça doğrulanmış ve kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care, sürdürülebilirlik performans ölçümlerinde bağımsız güvence almamaktadır.
B. ÇEVRESEL İLKELER

B1. Ortaklık, çevre yönetimi alanındaki politika ve uygulamalarını, eylem planlarını, çevresel yönetim sistemlerini (ISO 14001 standardı ile bilinmektedir) ve programlarını kamuya açıklamıştır.
X Çevre yönetimi ile ilgili politikamız internet sitemizde yayınlanmıştır. Ayrıca, ilgili konuya ilişkin uygulamalarımız, eylem planlarımız 2023 Faaliyet Raporu’nun 42. Sayfasında “Çevre Yaklaşımımız” başlığı altında ele alınmıştır. Her hastanemiz Çevre Danışmanlığı ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti almakta Enfeksiyon Kontrol Komiteleri, Teknik Hizmetler ve İdari İşler Departmanları işbirliğinde bir çevre yönetim sistemi mekanizması ile çalışmalar yürütülmektedir. ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası hastanelerimiz için alınmaya başlanmıştır. https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/ MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Üyelikler ve Sertifikalar, sayfa 17
B2. Çevre yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinde hazırlanan çevresel raporlara ilişkin olarak raporun kapsamı, raporlama dönemi, raporlama tarihi, raporlama koşulları ile ilgili kısıtlar kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Rapor Hakkında, sayfa 6
B4. Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Sürdürülebilirlik odaklı yarışmalar düzenlemeyi ve sürdürülebilirlikle ilgili projelerin geliştirilmesine yönelik ödül mekanizmalarını hayata geçirmeyi planlıyoruz.
B5. Öncelikli olarak belirlenen çevresel sorunların iş hedeflerine ve stratejilerine nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - sayfa 44 - 50 MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Sürdürülebilirlik - sayfa 52
B7. Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik, sayfa 38
B8. Çevre konusunda ilgili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil olunup olunmadığı ve bu kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birlikleri kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel konularda üyesi olduğumuz bir kurum bulunmamaktadır. İlerleyen dönemlerde kurumumuza ve paydaşlarımıza en yüksek faydayı sağlayabileceğimiz işbirliği fırsatlarını değerlendirmeyi hedeflemekteyiz.
B9. Çevresel göstergeler (Sera gazı emisyonları (Kapsam-1 (Doğrudan), Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri)) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgileri dönemsel olarak karşılaştırılabilir bir şekilde kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Verimli Enerji Kullanımımız, sayfa 46, İklim Krizi ile Mücadelemiz, sayfa 47, Emisyon Yönetimimiz, sayfa 48, Atık Yönetimimiz, sayfa 49, Su Yönetimimiz, sayfa 50
B10. Verileri toplamak ve hesaplamak için kullanılan standart, protokol, metodoloji ve baz yıl ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Sürdürülebilirlik Hedeflerimiz, sayfa 33-35 , Verimli Enerji Kullanımımız, sayfa 46, İklim Krizi ile Mücadelemiz, sayfa 47, Emisyon Yönetimimiz, sayfa 48, Atık Yönetimimiz, sayfa 49, Su Yönetimimiz, sayfa 50
B11. Önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak rapor yılı için çevresel göstergelerinin artış veya azalışı kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Verimli Enerji Kullanımımız, sayfa 46, Emisyon Yönetimimiz, sayfa 48, Atık Yönetimimiz, sayfa 49, Su Yönetimimiz, sayfa 50
B12. Çevresel etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmiş, bu hedefler ve geçmiş yıllarda belirlenen hedeflere göre ilerleme durumu kamuya açıklanmıştır.
X Çevre, sosyal ve yönetişim alanlarında kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirledik ve açıkladık. Hedeflerin ilerleme durumları hakkında Sürdürülebilirlik Raporlarımız aracılığı ile bilgi vereceğiz. MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Sürdürülebilirlik Hedeflerimiz, sayfa 33 -35
B13. İklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulmuş ve planlanan eylemler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - İklim Krizi ile Mücadelemiz, sayfa 47 MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Sürdürülebilirlik- sayfa 52
B14. Ürünler ve/veya hizmetlerin çevreye potansiyel olumsuz etkisini önlemek veya bu etkileri minimuma indirmek amacıyla program ya da prosedürler oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - İklim Krizi ile Mücadelemiz, sayfa 47
B14. Üçüncü tarafların (örn. tedarikçi, alt yüklenici, bayi vb.) sera gazı emisyon miktarlarında azaltım sağlamaya yönelik aksiyonlar alınmış ve bu aksiyonlar kamuya açıklanmıştır.
X Üçüncü tarafların sera gazı emisyonları hesaplanmaya başlanmış olup, tüm emisyon kaynakları henüz hesaplamaya dahil edilemediğinden dolayı, azaltım ile ilgili bir aksiyon alınmamıştır.
B15. Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları kamuya açıklanmıştır.
X Çevre etkilerimizi azaltmaya yönelik çalışmalarımız yürütülmekte olup, ilerleyen dönemlerde bu etkilerimizi ölçümleyerek yıllar bazında karşılaştırmalı olarak açıklayacağız. MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Verimli Enerji Kullanımımız, sayfa 45-46, Su Yönetimimiz, sayfa 50
B16. Enerji tüketimi (doğal gaz, motorin, benzin, LPG, kömür, elektrik, ısıtma, soğutma vb.) verileri Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Emisyon Yönetimimiz, sayfa 48
B17. Raporlama yılında üretilen elektrik, ısı, buhar ve soğutma hakkında kamuya açıklama yapılmıştır.
X Elektrik, ısı, buhar ve soğutma üretimi yoktur.
B18. Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar yapılmış ve kamuya açıklanmıştır.
X Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile hastanelerimizde kullanılacak yenilenebilir enerjimizin üretimi çalışmalarına başladık. MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Verimli Enerji Kullanımımız, sayfa 46, İklim Krizi ile Mücadelemiz, sayfa 47, Emisyon Yönetimimiz, sayfa 48, Atık Yönetimimiz, sayfa 49, Su Yönetimimiz, sayfa 50
B19. Yenilenebilir enerji üretim ve kullanım verileri kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care'de herhangi bir yenilenebilir enerji kullanımı yoktur.
B20. Enerji verimliliği projeleri yapılmış ve enerji verimliliği projeleri sayesinde elde edilen enerji tüketim ve emisyon azaltım miktarı kamuya açıklanmıştır.
X Enerji verimliliği projeleri yürütülmekte olup, enerji ve emisyon azaltımı projelerle eşleştirilerek açıklanmamıştır. MLP Care Sürdürülebilirlik Raporu, Verimli Enerji Kullanımı, sayfa 46-47
B21. Su tüketimi, varsa yer altından veya yer üstünden çekilen, geri dönüştürülen ve deşarj edilen su miktarları, kaynakları ve prosedürleri kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Su Yönetimimiz, sayfa 50
B22. Operasyonlar veya faaliyetlerinin herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine (Emisyon Ticaret Sistemi, Cap & Trade veya Karbon Vergisi) dâhil olup olmadığı kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care, karbon fiyatlandırma sistemine dahil değildir.
B23. Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bilgisi kamuya açıklanmıştır.
X Biriken veya alınan karbon kredimiz bulunmamaktadır.
B24. Ortaklık içerisinde karbon fiyatlandırması uygulanıyor ise ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X Karbon fiyatlandırması uygulanmamaktadır.
B25. Ortaklığın çevresel bilgilerini açıkladığı platformlar kamuya açıklanmıştır.
X Faaliyet Raporlarımız ve Sürdürülebilirlik Raporlarımız Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve internet sitemizde ulaşılabilir durumdadır.
C. SOSYAL İLKELER

C1. İnsan Hakları ve Çalışan Hakları

C1.1. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye’nin onayladığı ILO Sözleşmeleri ve diğer ilgili mevzuatı kapsayacak şekilde Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulmuş, politikanın uygulanmasıyla ilgili sorumlular belirlenmiş ve politika ile sorumlular kamuya açıklanmıştır.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/etikkurallar/ https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-haklaripolitikasi/ https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-kaynaklaripolitikalari/
C1.2. Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/etikkurallar/ https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-kaynaklaripolitikalari/
C1.3. Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu- Çalışan Profilimiz, sayfa 55, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, sayfa 59-60 https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/etikkurallar/ https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-kaynaklaripolitikalari/
C1.4. Ayrımcılığı, eşitsizliği, insan hakları ihlallerini, zorla çalıştırmayı ve çocuk işçi çalıştırılmasını önleyici ve düzeltici uygulamalara ilişkin gelişmeler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu- Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, sayfa 59-60 https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/etikkurallar/ https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-haklaripolitikasi/
C1.5. Çalışanlara yapılan yatırım (eğitim, gelişim politikaları), tazminat, tanınan yan haklar, sendikalaşma hakkı, iş/hayat dengesi çözümleri ve yetenek yönetim konularına çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu- İnsan Hakları Yaklaşımımız, sayfa 53, Çalışan Profilimiz, sayfa 56, Çalışan Bağlılığı ve Memnuniyeti, sayfa 57, Çalışan Gelişimine Yatırım, sayfa 58 MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Sürdürülebilirlik, sayfa 52 - 60 https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-kaynaklaripolitikalari/
C1.5. Çalışan şikâyetleri ve anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin mekanizmalar oluşturularak uyuşmazlık çözüm süreçleri belirlenmiştir.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/etikkurallar/ https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-insan-kaynaklaripolitikalari/ MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Kurumsal Yönetim Uyum Beyanı, sayfa 66 -85
C1.5. Çalışan memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak raporlanan dönem içinde yapılan faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu- Çalışan Bağlılığı ve Memnuniyeti, sayfa 57
C1.6. İş sağlığı ve güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-i-s-sagligi-veguvenligi-politikasi/
C1.6. İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla alınan önlemler ve kaza istatistikleri kamuya açıklanmıştır.
X İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili istatistikleri ilerleyen dönemlerde paylaşacağız. MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - İş Sağlığı ve Güvenliği, sayfa 61
C1.7. Kişisel verilerin korunması ve veri güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X https://www.mlpcare.com/kisisel-verilerin-korunmasi https://www.mlpcare.com/ykb-yrd-38-00-mlp-bilgiguvenligi-yonetim-sistemipolitikasi-.Pdf
C1.8. Etik politikası oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/etikkurallar/
C1.9. Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar açıklanmıştır.
X Şirketimizin toplumsal sosyal sorumluluk projeleri her sene Faaliyet Raporları'nda ve Sürdürülebilirlik Raporları'nda detaylı olarak paylaşılmaktadır. MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Sürdürülebilirlik, sayfa 58 - 59
C1.10. Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmiştir.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Sürdürülebilirlik Yaklaşımımız, sayfa 31, Sürdürülebilirlik Çalışma Grubumuz, sayfa 32, Çevre Yönetimimiz, sayfa 44
C2. Paydaşlar, Uluslararası Standartlar ve İnisiyatifler

C2.1. Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve kamuya açıklanmıştır.
X https://investor.mlpcare.com/kurumsal-yonetim/politikalar/mlp-care-sikayet-yonetimi-politikasi/
C2.2. Paydaşlarla yürütülen iletişim (hangi paydaş, konu ve sıklık) hakkında bilgiler kamuya açıklanmıştır.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Paydaş İletişimimiz, sayfa 39 - 41
C2.3. Raporlamalarda benimsenen uluslararası raporlama standartları açıklanmıştır.
X GRI Standartları ile uyumlu 2022 Sürdürülebilirlik Raporurmuza internet sitemizden ulaşabilirsiniz. https://investor.mlpcare.com/site/assets/files/2959/mlpcare_surdurulebilirlik_raporu_2022.pdf
C2.4. Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler kamuya açıklanmıştır.
X İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği üyesi olmamızın yanında, CEO'muz Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) imzacısıdır.
C2.5. Borsa İstanbul’un ve/veya uluslararası endeks sağlayıcıların sürdürülebilirlik endekslerinde yer almak için geliştirmelerde bulunulmuş, çalışmalar yürütülmüştür.
X 2022 yılının Aralık ayından itibaren BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almaktayız.
D. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ

D1. Sürdürülebilirlik alanındaki tedbirler ve stratejilerin belirlenmesinde menfaat sahiplerinin görüşlerine başvurulmuştur.
X MLP Care 2022 Sürdürülebilirlik Raporu - Öncelikli Konularımız, sayfa 30
D2. Sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık etkinlikleri ve eğitimler ile sürdürülebilirlik konusu ve bunun önemi hakkında farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yapılmıştır.
X MLP Care 2023 Faaliyet Raporu - Sürdürülebilirlik, sayfa 58 - 59



http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1262273


BIST
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.