KAP ***CEMAS* *IEYHO*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

09.05.2018 - 16:29
KAP ***CEMAS* *IEYHO*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

***CEMAS******IEYHO*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama )

İlgili Şirketler [IEYHO]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

                                         08/05/2018 tarihi saat 20:10 itibarıyla Şirketimizin KAP sayfasında Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yapılan açıklamada:
"Payları Yıldız Pazarda işlem gören Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.'nin 31/12/2017 tarihli finansal tablolarında özsermaye/sermaye oranının 1/2'nin altına düşmesi nedeniyle Borsamız Kotasyon Yönergesinin 35. Maddesinin 2. fıkrası kapsamında uyarılmasına karar verilmiştir."
denilmektedir.
Söz konusu açıklama sonrasında Şirketimizin yakın izleme pazarına (eski adı ile gözaltı pazarına) alınacağı şeklinde söylentiler çıkarıldığı duyumları alınmıştır. Bu nedenle işbu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:
1)    Şirketimiz tarafından 22/03/2018 tarihinde KAP'ta yapılan açıklamada bazı internet yayınlarında Şirketimizin TTK 376'ıncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında özkaynaklarının 2/3'ünü kaybettiğinden bahisle teknik iflasa girdiği şeklinde asılsız haberler yapıldığı duyurulmuştur. Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yapılan açıklama da göstermektedir ki 31/12/2017 tarihli konsolide finansal durum tablosuna (bilanço) göre özkaynaklarının 2/3 oranında değil ½ oranında kayıp söz konusudur.
2)    TTK 376'ıncı maddesinin 1'inci fıkrasında "Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar." denilmektedir. 
3)    Şirketimizin 08/05/2018 tarihinde (dün) yapılan 2017 olağan genel kurul toplantısında (KAP'ta yayınlanan Toplantı Tutanağından görüleceği üzere) Yönetim Kurulu Başkanımız tarafından Yönetim Kurulumuz adına genel kurula yapılan bilgilendirmede:
"Şirketimizin 31/12/2017 tarihi itibarıyla hazırlanan solo bilançosundaki sermaye ile yasal yedek akçeler toplamı 237.301.481 TL iken, konsolide bilançoda söz konusu toplam 211.592.377 TL'dir. TTK 376'ıncı maddenin ikinci fıkrası kapsamına girebilmesi için konsolide bilançoya göre özkaynaklarının 70.530.792 TL, solo bilançoya göre de 79.100.493 TL'nin altına düşmesi gerekmektedir. Toplam özkaynaklarımız solo bilançoya göre 209.044.788 TL, konsolide bilançoya göre 97.875.143 TL olduğundan Şirketimizin TTK 376'ıncı maddenin ikinci fıkrasına girmemiz, diğer bir deyişle, "teknik iflas" olarak tanımlanan durumda olmamız söz konusu değildir.
 
Diğer taraftan, Şirketimizin 31/12/2017 konsolide bilançosu kalemleri bir önceki yıl kalemleri ile kıyaslandığında özkaynaklarında neredeyse yarıya yakın bir düşüş olduğu görülmektedir. Şirketimizin solo bilançosuna göre değil ama konsolide bilançosuna göre özkaynaklarının yarısı erimiştir. TTK'nın 376 ıncı maddesinin 1 inci fıkrası gereğince Yönetim Kurulumuz tarafından genel kurula uygun görülen iyileştirici önlemlerin sunulması gerekmektedir. Bu itibarla:
    a) Şirketimiz ve konsolidasyon kapsamındaki şirketlerimizde daha modern ve rasyonel yönetim anlayışını yerleştirerek karlılığı artıracak idari tedbirlerin alınması, (bu kapsamda Şirketimizde, SIF İş Makinaları, HMF Makine, BND Elektrik, Özışık ve Niğbaş'ta üst yönetim değişikliklerine gidilmiştir)
    b) Şirketimiz ve konsolidasyon kapsamındaki şirketlerimizin aktifinde yer alan gayrimenkullerin değerlemeye tabi tutularak güncel değerleri üzerinden bilançolarımızda yer almasının sağlanması,
    c) Üretim ve satışlarda verimlik sağlayacak tedbirler ile tasarruf tedbirlerinin azami oranlarda uygulanmasının sağlanması,
    d) Alınan tedbirlerin yeterli gelmemesi halinde aktiflerimizde yer alan işletme dışı varlıkların kârlı satışları ile özkaynaklarda artış sağlanması planlanmaktadır."
denilmektedir.
Dolayısıyla dün yapılan Genel Kurul Toplantısında TTK m. 376'nın gereği yerine getirilmiştir.
4)    Borsa'nın açıklamasında atıf yapılan Kotasyon Yönergesinin 35'inci maddesinin ikinci fıkrasında ise "Bu maddenin birinci fıkrasının (f) bendi kapsamına girmeden önce, KAP?ta yayımlanan son yıllık bilançosunda SPK?nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin en az yarısını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında aynı oranda sermaye kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması durumunda, ilgili ortaklık, ayrıca Yönetim Kurulu tarafından sermaye kaybının giderilmesi için uyarılabilir." denilmektedir.
 
Dolayısıyla Borsa İstanbul A.Ş. tarafından Şirketimizin Yıldız Pazarda işlem gören paylarının Yakın İzleme Pazarına alınması şeklinde bir karar alınmamıştır. Söz konusu madde gereği Genel Kurul Toplantımızda da belirtilen tedbirler uygulamaya konulacaktır.
 
Sonuç olarak, Şirketimiz üretim faaliyetlerine herhangi bir kısıtlamaya gitmeksizin devam etmektedir. Finansal sıkıntıya düştüğünü gösterir herhangi bir vadesi geçmiş finansal, ticari, kamu ya da personel borcu bulunmadığı gibi faaliyetlerini etkileyecek derecede icra takibi ya da hacze maruz kalması söz konusu değildir. Bu itibarla, Şirketimiz paylarının Yakın İzleme pazarına alınmasını gerektirir bir durum olmadığı, Borsa tarafından yapılan açıklama sonrasında tedirginlik yaşayan yatırımcılarımızın tedirgin olmalarını gerektirir bir durumun olmadığı değerlendirilmektedir. 
Saygılarımızla, 





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/682320


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.530 Değişim: -0,18% Hacim : 98.654 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.504 17.04.2024 Yüksek 9.717
Açılış: 9.617
32,4821 Değişim: 0,11%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5314
Açılış: 32,4475
34,8092 Değişim: 0,25%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8371
Açılış: 34,721
2.477,14 Değişim: 0,60%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.477,66
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.