KAP ***BUCIM*** BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

11.03.2024 - 18:14
KAP ***BUCIM*** BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

***BUCIM*** BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Uyum Durumu Açıklama Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor Bilgisi (Sayfa numarası, internet sitesinde yer aldığı menü adı)
Evet Kısmen Hayır İlgisiz
Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

A. GENEL İLKELER

A1. Strateji, Politika ve Hedefler

A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından öncelikli çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konuları, riskleri ve fırsatları belirlenmiştir.
X Önceliklendirme analiz çalışmaları tamamlanmıştır. Kurumsal sürdürülebilirlik stratejileri oluşturularak süreç devam ettirilecektir. Kurumsal risk değerlendirme analizleri ile süreçlerin desteklenmesi planlanmaktadır.
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Önceliklendirme analiz çalışmaları tamamlanmış olup sürdürülebilirlik stratejimiz kurum kültürümüz en iyi yansıtacak ve sürdürülebilirliğe en yüksek katkıyı sağlayacak şekilde oluşturulacak ve bu strateji ışığında politikalarımız detaylandırılacaktır. İlgili politikaların kamuya açıklanması planlanmaktadır.
A1.2. ÇSY politikaları kapsamında belirlenen kısa ve uzun vadeli hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Oluşturulacak ÇYS politikalarımız ile sürdürülebilirliğe en yüksek katkıyı hedefleyeceğiz. Performans ölçümünü takip edebileceğimiz bir alt yapı geliştiriyoruz. Bu kapsam da karşılaştırılabilir, kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi en kısa sürede belirlemeyi planlıyoruz.
A2. Uygulama/İzleme

A2.1. ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komiteler ve/veya birimler ile ÇSY konularıyla ilgili ortaklıktaki en üst düzey sorumlular ve görevleri belirlenerek kamuya açıklanmıştır.
X ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komite oluşturulmuştur. İlgili komite ve süreçler için üst düzey sorumlu ataması da yapılmış olup görevler belirlenmiştir. İlgili komite, üst düzey sorumlu ve görev detayları kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
A2.1. Sorumlu komite ve/veya birim tarafından, politikalar kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler yıl içinde en az bir kez yönetim kuruluna raporlanmıştır.
X Çalışmalar devam etmektedir. 2024 yılının son çeyreğinde ilgili raporlamanın yapılması planlanmaktadır.
A2.2. ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Mevcut durum değerlendirme çalışmalarının tamamlanması ve hedeflerin belirlenmesi ardından en yüksek katkıyı sağlayacak şekilde detaylı eylem planları oluşturulacaktır.
A2.3. ÇSY Kilit Performans Göstergeleri (KPG) ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi kamuya açıklanmıştır.
X Gösterge takip çalışmaları aktif şekilde yürütülmektedir. Yıl bazında kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
A2.4. İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X Sürdürülebilirlik performansının takip edilmesi hususunda detaylı çalışmalar yürütülmektedir. Bu bağlamda ürün ve iş süreçlerimize ilişkin iyileştirici faaliyetler üzerine çalışılmaktadır.
A3. Raporlama

A3.1. Faaliyet raporlarında ortaklığın sürdürülebilirlik performansına, hedeflerine ve eylemlerine ilişkin bilgi anlaşılabilir, doğru ve yeterli bir şekilde verilmiştir.
X İlgili bilgilerin önümüzdeki süreçte detaylı bir şekilde raporlanması planlanmaktadır.
A3.2. Ortaklık tarafından, faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi kamuya açıklanmıştır.
X Faaliyetlerimiz için detaylı SDG analizleri hali hazırda yapılmaktadır. İlgili analiz çalışmalarının tamamlanması ardından raporlanarak kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
A3.3. ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek davalar kamuya açıklanmıştır.
X Açılan ve/veya sonuçlanan davaların kesinleşme durumları dikkate alınmak suretiyle ilgili birimlerle görüşülerek ÇYS politikalarına ve faaliyetlerine etkisi değerlendirilerek kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
A4. Doğrulama

A4.1. Ortaklığın ÇSY Kilit Performans ölçümleri bağımsız üçüncü tarafça doğrulanmış ve kamuya açıklanmıştır.
X ÇYS KPI ‘ ların üçüncü bağımsız doğrulayıcı tarafından doğrulanması önümüzdeki süreçlerde planlanmaktadır.
B. ÇEVRESEL İLKELER

B1. Ortaklık, çevre yönetimi alanındaki politika ve uygulamalarını, eylem planlarını, çevresel yönetim sistemlerini (ISO 14001 standardı ile bilinmektedir) ve programlarını kamuya açıklamıştır.
X Çevre Yönetim Sistemi ISO 14001 sistemi firmamızda mevcut olup standart şartları sağlanmaktadır. İlgili politika ve uygulamalar kamu ile kısmen paylaşılmıştır. http://www.bursacimento.com.tr/bursa-cimento-politikasi/ http://www.bursacimento.com.tr/ts-en-iso-14001-cevre-yonetim-sistemi/
B2. Çevre yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinde hazırlanan çevresel raporlara ilişkin olarak raporun kapsamı, raporlama dönemi, raporlama tarihi, raporlama koşulları ile ilgili kısıtlar kamuya açıklanmıştır.
X Çevre Yönetim Sistemi'ne ilişkin bilgiler ve raporlar her yıl düzenlenen Yönetimin Gözden Geçirmesi(YGG) toplantılarında üst yönetime sunularak görüşülmektedir. Yine her yıl 14001 ÇYS denetimleri gerçekleştirilmektedir. İleriki dönemlerde bu bilgilerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B4. Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Performans teşvik sistemleri ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup bu gelişmeler ve sonuçları hakkında bilgilerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır. Ödüllendirme kriterleri mevcut olup aynı şekilde bu detaylarında kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B5. Öncelikli olarak belirlenen çevresel sorunların iş hedeflerine ve stratejilerine nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel sorunların giderilmesi ve azaltılması, iş hedeflerimizin ve stratejilerimizin önemli bir parçasıdır. Şirketimiz sürdürülebilirliğe pozitif etki sağlamak adına birçok başlıkta detaylı çalışmaları mevcut olup ilgili çalışmaların kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B7. Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Değer zincirimizdeki paydaşlarımızın sürdürülebilirliğe pozitif katkısının arttırılması ve olumsuzlukların azaltılması için şirketimiz çalışmalarını sürdürmekte olup bu bağlamda, çevresel anlamda eylemlerini arttıracaktır. Yapılan çalışmaların kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B8. Çevre konusunda ilgili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil olunup olunmadığı ve bu kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birlikleri kamuya açıklanmıştır.
X İlgili iş birlikleri hakkında sürdürülebilirlik komitesi çalışmaları devam etmekte olup bu çalışmalara ve sonuçlarına ilişkin bilgiler kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B9. Çevresel göstergeler (Sera gazı emisyonları (Kapsam-1 (Doğrudan), Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri)) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgileri dönemsel olarak karşılaştırılabilir bir şekilde kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz ISO 14064, ISO 14046 çalışmalarına sürekli olarak devam etmektedir. 2023 yılı verileri ile oluşturulacak hesaplamalar 2024 yılı içerisinde raporlanması ve belgelendirilmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda GRI Standartları kapsamında çevresel etkilerin dönemsel olarak karşılaştırılabilmesi için de çalışmalarına devam etmektedir. Kapsam 1 emisyonları (Proses ve Yanma Kaynaklı) MRV sistemi ile dahilinde her yıl hesaplanmakta ve doğrulanmaktadır. İlgili verilerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır. GRI, IFRS, TSRS standartlarının ilgili kapsamda uyum çalışmaları dikkatlice takip edilmektedir.
B10. Verileri toplamak ve hesaplamak için kullanılan standart, protokol, metodoloji ve baz yıl ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X UNGC, ISO, GRI, UN SGD, TSRS, GCCA, EU CBAM Standart, protokol ve metodolojileri kullanılmaktadır. Bu kapsamda yürütülen detaylı çalışmalar farklı protokoller ile artarak devam edecektir. Kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B11. Önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak rapor yılı için çevresel göstergelerinin artış veya azalışı kamuya açıklanmıştır.
X Yıllara göre karşılaştırma raporunun hazırlanarak kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B12. Çevresel etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmiş, bu hedefler ve geçmiş yıllarda belirlenen hedeflere göre ilerleme durumu kamuya açıklanmıştır.
X Oluşturulacak ÇYS politikalarımız ile sürdürülebilirliğe en yüksek katkıyı hedefleyeceğiz. Performans ölçümünü takip edebileceğimiz bir alt yapı geliştiriyoruz. Bu kapsam da karşılaştırılabilir, kısa ve uzun vadeli çevresel hedeflerimizi en kısa sürede belirlemeyi planlıyoruz.
B13. İklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulmuş ve planlanan eylemler kamuya açıklanmıştır.
X Sera gazı emisyonları hesaplama ve alt yapı çalışmaları detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. İlgili çalışmalara paralel olarak AR-GE çalışmaları da devam etmektedir. Eylem planlarının oluşturulması farklı protokol ve inisiyatifler ile birlikte güçlendirilecektir. İlgili planların ve çalışmaların detayları kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B14. Ürünler ve/veya hizmetlerin çevreye potansiyel olumsuz etkisini önlemek veya bu etkileri minimuma indirmek amacıyla program ya da prosedürler oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Ana ürünlerimiz için çevresel etkilerin detaylı bir şekilde ortaya konması adına LCA çalışmaları planlanmış olup ilgili sonuçların değerlendirilmesi ardından eylem planı oluşturulacaktır. Çalışmaların tamamlanması ardından kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B14. Üçüncü tarafların (örn. tedarikçi, alt yüklenici, bayi vb.) sera gazı emisyon miktarlarında azaltım sağlamaya yönelik aksiyonlar alınmış ve bu aksiyonlar kamuya açıklanmıştır.
X Üçüncü tarafların ve mümkün olan uygun paydaşların sürdürülebilirliğe katkısının arttırılması için şirketimiz çalışmalarını sürdürmekte olup bu bağlamda sera gazı emisyonlarının azaltılması kapsamında da eylemlerini arttıracaktır.
B15. Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları hakkında çalışmaların tamamlanması ardından kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B16. Enerji tüketimi (doğal gaz, motorin, benzin, LPG, kömür, elektrik, ısıtma, soğutma vb.) verileri Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak kamuya açıklanmıştır.
X Enerji tüketimi sonucunda oluşan Kapsam -1 ve Kapsam -2 emisyonları detaylı bir şekilde hesaplanmakta olup kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B17. Raporlama yılında üretilen elektrik, ısı, buhar ve soğutma hakkında kamuya açıklama yapılmıştır.
X Tesisimizde atık ısı geri kazanım tesisimiz mevcut olup ilgili tesisin ürettiği elektrik yine tesisimiz tarafından kullanılmaktadır. Bu sayede şebeke kullanımı azaltılmaktadır. Bunun dışında ısı, buhar ve soğutma ile ilgili bir süreç mevcut değildir. Elektrik üretimine ait bilgilerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
B18. Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar yapılmış ve kamuya açıklanmıştır.
X Yenilenebilir enerji kullanımı projeksiyonları değerlendirme aşamasındadır.
B19. Yenilenebilir enerji üretim ve kullanım verileri kamuya açıklanmıştır.
X Yenilenebilir enerji kullanımı projeksiyonları değerlendirme aşamasındadır.
B20. Enerji verimliliği projeleri yapılmış ve enerji verimliliği projeleri sayesinde elde edilen enerji tüketim ve emisyon azaltım miktarı kamuya açıklanmıştır.
X Enerji verimliliği projeleri geliştirilmektedir. İlgili projelerin sonucunda elde edilen verimliliğin sera gazı emisyonlarına etkisinin ortaya konması adına çalışmalar sürmektedir.
B21. Su tüketimi, varsa yer altından veya yer üstünden çekilen, geri dönüştürülen ve deşarj edilen su miktarları, kaynakları ve prosedürleri kamuya açıklanmıştır.
X ISO 14046 standardı kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir.
B22. Operasyonlar veya faaliyetlerinin herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine (Emisyon Ticaret Sistemi, Cap & Trade veya Karbon Vergisi) dâhil olup olmadığı kamuya açıklanmıştır.
X Herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine dahil değildir.
B23. Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bilgisi kamuya açıklanmıştır.
X Karbon kredisi mevcut değildir.
B24. Ortaklık içerisinde karbon fiyatlandırması uygulanıyor ise ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X Karbon fiyatlandırması uygulanmamaktadır.
B25. Ortaklığın çevresel bilgilerini açıkladığı platformlar kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel bilgilerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
C. SOSYAL İLKELER

C1. İnsan Hakları ve Çalışan Hakları

C1.1. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye’nin onayladığı ILO Sözleşmeleri ve diğer ilgili mevzuatı kapsayacak şekilde Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulmuş, politikanın uygulanmasıyla ilgili sorumlular belirlenmiş ve politika ile sorumlular kamuya açıklanmıştır.
X Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulması planlanmaktadır.
C1.2. Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulması planlanmaktadır.
C1.3. Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler kamuya açıklanmıştır.
X Azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler hakkında çalışmalar devam etmektedir. İlgili çalışmaların kamuya açıklanması planlanmaktadır.
C1.4. Ayrımcılığı, eşitsizliği, insan hakları ihlallerini, zorla çalıştırmayı ve çocuk işçi çalıştırılmasını önleyici ve düzeltici uygulamalara ilişkin gelişmeler kamuya açıklanmıştır.
X İlgili kapsamlarda sağlanan gelişmelerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
C1.5. Çalışanlara yapılan yatırım (eğitim, gelişim politikaları), tazminat, tanınan yan haklar, sendikalaşma hakkı, iş/hayat dengesi çözümleri ve yetenek yönetim konularına çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulması planlanmaktadır.
C1.5. Çalışan şikâyetleri ve anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin mekanizmalar oluşturularak uyuşmazlık çözüm süreçleri belirlenmiştir.
X İlgili mekanizmalar hali hazırda geliştirilme aşamasındadır.
C1.5. Çalışan memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak raporlanan dönem içinde yapılan faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X Çalışan memnuniyet anketleri yapılmakta olup kurumsal sürdürülebilirlik anlayışı ışığında çalışan memnuniyeti analizleri detaylandırılacaktır.
C1.6. İş sağlığı ve güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası oluşturulmuştur. ISO 45001 Yönetim Sistemi standardı şartları sağlanmaktadır. http://www.bursacimento.com.tr/bursa-cimento-politikasi/ http://www.bursacimento.com.tr/ts-iso-45001-is-sagligi-ve-guvenligi-yonetim-sistemi/
C1.6. İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla alınan önlemler ve kaza istatistikleri kamuya açıklanmıştır.
X İş kazalarını önleme ve iş sağlığının korunması amacıyla kaza istatistikleri tutulmaktadır. Kazaları önleme ile ilgili aksiyonlar alınmaktadır. Gerçekleşen iş kazaları SGK'ya bildirilmektedir. İleri dönemlerde bu önlem ve istatistiklerin kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
C1.7. Kişisel verilerin korunması ve veri güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Politika oluşturulmuş olup, kamuya açıklanmıştır. http://www.bursacimento.com.tr/kisisel-verilerin-korunmasi/
C1.8. Etik politikası oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Etik politikası oluşturulmuş olup, kamuya açıklanmıştır. http://www.bursacimento.com.tr/yatirimci-belge/etikkurallar.pdf
C1.9. Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar açıklanmıştır.
X Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir ve ilgili çalışmaların açıklanması planlanmaktadır.
C1.10. Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmiştir.
X ÇYS politikaları ve uygulamaları konularında bilgilendirme toplantıları, sunumları ve eğitim çalışmaları yapılmıştır. https://www.bursacimento.com.tr/haber/surdurulebilirlik-egitimlerimize-basladik
C2. Paydaşlar, Uluslararası Standartlar ve İnisiyatifler

C2.1. Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve kamuya açıklanmıştır.
X Müşteri şikâyet hattımız bulunmaktadır. Müşteri memnuniyet politikalarının oluşturulması planlanmaktadır.
C2.2. Paydaşlarla yürütülen iletişim (hangi paydaş, konu ve sıklık) hakkında bilgiler kamuya açıklanmıştır.
X Detaylı paydaş analiz çalışmaları yapılmış ve ilgili birincil ve ikincil paydaşlar önceliklendirme analizlerimize dahil edilmiştir. Sürdürülebilirliğe pozitif katkının arttırılması adına paydaş ilişkileri geliştirilecektir. Bu kapsamda yapılan çalışmaların kamu ile paylaşılması planlanmaktadır.
C2.3. Raporlamalarda benimsenen uluslararası raporlama standartları açıklanmıştır.
X GRI standardı kapsamında detaylı çalışmalar hali hazırda sürmektedir.
C2.4. Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz UNGC imzacısıdır http://www.bursacimento.com.tr/bursa-cimento-kuresel-ilkeler-sozlesmesine-imzasini-atti/
C2.5. Borsa İstanbul’un ve/veya uluslararası endeks sağlayıcıların sürdürülebilirlik endekslerinde yer almak için geliştirmelerde bulunulmuş, çalışmalar yürütülmüştür.
X BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yer almak için hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir.
D. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ

D1. Sürdürülebilirlik alanındaki tedbirler ve stratejilerin belirlenmesinde menfaat sahiplerinin görüşlerine başvurulmuştur.
X Kurumsal sürdürülebilirlik süreçlerimizin önemli bir parçası olup üst yönetim değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. Strateji geliştirme, politika ve eylem planı toplantıları planlanmıştır.
D2. Sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık etkinlikleri ve eğitimler ile sürdürülebilirlik konusu ve bunun önemi hakkında farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yapılmıştır.
X Sürdürülebilirlik farkındalık ve eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri eylem planlarımız içerisinde yer almaktadır. https://www.bursacimento.com.tr/haber/surdurulebilirlik-egitimlerimize-basladik



http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1257620


BIST
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.