KAP ***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Kredi Derecelendirmesi

12.03.2018 - 09:04
KAP ***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Kredi Derecelendirmesi

***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Kredi Derecelendirmesi )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Kredi Derecelendirmesi

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

   Kredi derecelendirme şirketi Moody's 7 Mart 2018 tarihinde Türkiye'nin Ba1 olan kredi notunu Ba2'ye düşürmesinin akabinde Türk şirketlerini değerlendirmeye almış ve Anadolu Efes'in kredi notunu da Baa3 seviyesinden bir kademe düşürerek Ba1 seviyesine indirmiştir. Anadolu Efes'in kredi notunun ‘negatif' olan görünümü ‘durağan' olarak değişmiştir.
Yayınladığı raporda Moody's, Anadolu Efes'in yatırım yapılabilir seviyedeki finansal profili ve piyasadaki lider konumuna değinmiş, ancak gelir ve nakit yaratma kapasitesinin Türkiye operasyonlarına olan yüksek bağımlılığına bağlı olarak söz konusu kararı aldığını belirtmiştir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/667604


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
14.368 Değişim: -1,89% Hacim : 169.114 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 14.266 15.05.2026 Yüksek 14.538
Açılış: 14.526
45,5176 Değişim: 0,19%
Düşük 45,4346 15.05.2026 Yüksek 45,5707
Açılış: 45,4346
52,9944 Değişim: -0,30%
Düşük 52,9412 15.05.2026 Yüksek 53,2525
Açılış: 53,1539
6.644,89 Değişim: -2,19%
Düşük 6.607,41 15.05.2026 Yüksek 6.828,43
Açılış: 6.793,88
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.