Zorunlu trafik sigortası yargıya taşındı

20.01.2016 - 11:16 | Son Güncelleme :
Zorunlu trafik sigortası yargıya taşındı | Genel Haberler

Zorunlu trafik sigortasındaki fahiş artışlara karşı bir vatandaş Ankara Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu. Davanın sonucu pek çok sürücüyü etkileyebilir.

Araç sahibi vatandaşların büyük tepkisine neden olan, yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammı davalık oldu. Ankara Tüketici Mahkemesi’ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği Zorunlu Trafik Sigortası bedelinin 2016’da 704.79 TL’ye çıkarıldığını, bu artışın “haksız ve hukuka aykırı” olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’nde açılan davanın tarafı Önder Gökçekaya adına dilekçe veren avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu, davalı sigorta şirketinin yaptığı zammın iptalini ve 2015 yılında müvekkilinden alınan 304.00 TL ile 2016’da ödediği 704.79 TL arasındaki farkın iade edilmesini talep etti.

Haberin Devamı

##$$TASITKREDIWIDGET##$$

"ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI"

Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası bedeline yapılan zammın önceki yılın iki katından daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır.

Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır.”

NEYE GÖRE PRİM ARTIRILDI?

Dilekçede, kasko sigorta bedelinin dahi zorunlu trafik sigorta bedelinin altında olduğu belirtilerek, tüketiciden fazla alınan 400 TL’lik bedelin iade edilmesi istendi. Mahkemenin şikâyetçi Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar vermesi halinde, emsal niteliğinde olacak bu kararla milyonlarca araç sahibi mahkemenin yolunu tutacak.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.