Yeni modeller hızlı geliyor

15.08.2005 - 10:13 | Son Güncelleme :

Otomobil sektöründe yılbaşı sayılan 1 Ağustos tarihinden itibaren 2006 model araçlar showroom`larda sergilenmeye başladı. 1 Ağustos`ta otomotiv firmalarının çoğunun yeni model yılına eskiden olduğu gibi zam yaparak girmemesi ve 2006 modellerde az da olsa indirim yapmaları dikkat çekiyor. 2006 içinde Türkiye`ye gelecek araçların ise henüz fiyatları açıklanmadı. Yeni model yılıyla birlikte donanım olarak çok farklı olmayan 2005 modellerde de indirime gidildi. Firmaların birbiri ardına tanıtmaya başladığı otomobiller şöyle:

HONDA
Honda, Türkiye`de 20 milyon avroluk yatırımla Civic Sedan modelinden sonra City isimli ikinci modelin üretimine başlayacak. Aralık ortasında satışa sunulması hedeflenen ve B segmentinde yer alacak City, Jazz modelinin sedanı olacak. 1,4 litre ve 83 beygir motora sahip olacak aracın üç farklı donanım ve CVT şanzıman seçeneği bulunacak. City`nin önümüzdeki yıl 10 bin adet üretilmesi planlanırken üretimin yüzde 40`ı ihraç edilecek.

HYUNDAI
Yeni satışa sunulan Getz Cool ve Coupe FX`in haricinde 2006 model yılı için tamamıyla yenilenen Sonata satışa sunuluyor. Ayrıca Türkiye`de üretilip aralık ayında satışa sunulacak ve 2006 başı itibarıyla da tüm Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika`ya ihraç edilecek yeni kompakt sınıf sedan model, bu yılki en önemli yenilik olacak. Aracın ismi ise henüz belli değil. Eylül başında Getz`in makyajlı versiyonunu tüketiciyle buluşturacak olan Hyundai, kompakt van modeli Matrix`i de ithale başlayacak. Yeni kompakt modelin Accent Admire modelinin yerini alacağı belirtiliyor.

AUDI
Audi, bu ay 3 kapılı hatchback`i A3`ün makyajlı versiyonlarını satışa sundu. A3 3 Kapı HB`de 102 ile 150 beygir arasında değişen motor seçenekleri bulunuyor. Yeni model yılının gelmesiyle birlikte quattro teknolojisi bulunan 4.2 litre ve 344 beygir gücündeki S4 ve S4 Avant da ithal edilmeye başlandı.
S4, 5.6 saniyede S4 Avant da 5.8 saniyede 100 km`ye çıkabiliyor. Bunların dışında A6`nın sedan versiyonunda 2.0 litrelik hacme sahip 200 beygirlik Turbo FSI motor satışa sunuldu. 170 beygirlik A6 2.0 T FSI multitronic de üçüncü çeyrekte satışa sunulacak. Eylülde tüketiciyle buluşacak olan A6 Avant`da 140 ile 355 beygir arasında değişen motor seçenekleri bulunacak.

MAZDA
Mazda Türkiye, son çeyrekte 1989 yılından bu yana ürettiği efsane modeli MX-5`i satışa sunacak. Aynı dönemde motor ve ters açılan arka kapılarıyla dikkati çeken RX-8`in ithalatı planlanıyor. Aktarma organlarının ön aksın altına yerleştirilmiş olması aracın ağırlığının yüzde 50/50 dağılmasını sağlıyor. Elektronik klima, 6-CD değiştirici, sis farları, ABS, EBD, yan ve perde hava yastıkları RX-8`in özellikleri arasında bulunuyor.

RENAULT
Renault, son çeyrekte üç yeni model tanıtacak. Yılın ikinci yarısı başında Yeni Laguna`yı satışa sunan Renault, yeni model yılında Megane`ın coupe cabrio versiyonu Megane CC, Scenic`in 7 koltuklusu Grand Scenic ve Espace`yi müşterilere sunacak. Bu yıl içinde satışı planlanan ve cam açılır tavana `standart` olarak sahip ilk otomobil olan Megane CC, Euro NCAP güvenlik testindeki en yüksek not olan 5 yıldızla CC sınıfının en güvenli otomobili ilan edildi.

VOLVO
Hem coupe hem de cabriolet olarak kullanılabilen Yeni Volvo C70 eylülde Frankfurt Otomobil Fuarı`nda sergilendikten sonra 2006`nın ilk yarısında pazara sunulacak. Volvo C70, sıralı beş silindirli motor ile donatılmış. Serinin 2.5 litrelik turbo beslemeli versiyonu 220 beygir gücündeki T5. Seride aynı zamanda 170 ve 140 beygirlik iki atmosferik 2.4 litrelik benzinli motor yer alıyor. 2006`nın ikinci yarısında, 2.4 litrelik, 5 silindirli ve 180 HP güç üreten dizel motor seçeneği de pazara sunulacak. C70`in üretim aşamasında ünlü İtalyan firması Pininfarina ile işbirliği yapıldı. Satıştaki Yeni Volvo S40 ve V50`nin 1.6 dizel modeli 100 km`de 4.9 litrelik yakıt tüketimiyle en az yakıt tüketen Volvo olma özelliğine sahip.

FORD
Bu yıl temmuz ayında makyajlanmış Mondeo`yu satmaya başlayan Ford, kasım ayında Fusion, Fiesta ve Fiesta Van`da iç ve dış tasarımını içeren geniş kapsamlı bir makyaj operasyonu gerçekleştirecek. Son çeyrekte ise Fusion`ın 1.6 litrelik 90 beygir gücündeki yeni dizel motoru devreye alınacak. Son iki ay içinde Focus Station Wagon modelini ithal edecek firma, Focus C-Max`te CVT şanzıman opsiyonunu müşterilere sunacak.

MERCEDES
Mercedes bu aydan itibaren 7 yılda 620 bin satan arazi aracı yeni nesil M Serisi ve yeni kompakt vanı B Serisi`ni satışa sundu. Aralıkta ise yeni nesil S Serisi tanıtılacak. Gelecek yılın ilk çeyreğinde ise Avrupa
ile aynı anda Mercedes`in 6 kişilik lüks aracı R Serisi tüketiciyle buluşacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.