Yatırımın `özel tim`i operasyona başlıyor

06.09.2007 - 11:04 | Son Güncelleme :

Türkiye`ye yatırım yapmayı özendirmek için kurulan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, eylülü `milat` olarak belirledi. Kurulduğu Temmuz 2006`dan bu yana altyapısını ve `tanıma` sürecini tamamlayan ajans, bu ay içinde dünyadan Türkiye`ye yatırım çekmek için düğmeye basacak.
10 ay önce kurulan ajans, yabancı ülkelerde reklama ve lobi faaliyetine başlıyor. Bu faaliyetler çerçevesinde Batı basınında, köşe yazısı ve editöryal yazılarda Türkiye`nin pozitif yönlerini öne çıkaran yazıların çıkması sağlanacak.
Örneğin bir gazetenin köşe yazısında Türkiye`de öğretim üyelerinin yüzde 38`inin kadın olduğu hatırlatılacak. Reklamlarda ise Türkiye`ye yatırım yapmanın avantajları 10 vurucu maddeyle anlatılacak.


`Gözlerinde ışık aradık`

Ajansın özenle oluşturulan 30 kişilik kadrosu yeni dönemde kilit rol oynayacak. Göreve başladığında ekibini tümüyle kendisi seçmek için Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yetkilendirilen, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz şunları söyledi:
Türkiye`deki takımı tamamladık. Ajansa ilk etapta çalışmak için 720 kişi başvurmuştu. Bu adayları 220`ye indirdik. Sonra bu kişilerle yüz yüze görüştük.
Ekibe Türkiye hakkında konuşurken gözünün içi parlamayan kimseyi almadık. 220 kişi içinden 30 kişilik ekip seçtik. En az 3 yıl yurtdışı tecrübeleri olmasına dikkat ettik. İngilizce ve Türkçeyi tüm ekip biliyor. Diğer bir dili de anadili gibi konuşuyorlar. Hepsi iyi üniversitelerden mezun.



Lula`nın danışmanı da kadroda

Alpaslan Korkmaz`ın başkan vekilliğini yatırım konularında, uluslararası yatırım promosyon ajanslarında uzun yıllar süren tecrübesi bulunan Levent Seçkin yapıyor. Merkezi Ankara`da olan ajansın İstanbul`da Dolmabahçe Sarayı ve Dünya Ticaret Merkezi`nde ofisleri var. Türkiye`ye gelmiş ve gelmek üzere olan 180 yatırımcıyla görüşen ajans, yatırımcıların niye Türkiye`yi seçtiğini ve sorunlarını da tespit etti.


Strateji açıklanacak

Ajans, bu ve benzeri verilerle hazırlanan stratejisini de yakında açıklama kararı aldı. Dış temsilciliklerine de büyük önem veren ajans Hindistan`da eski TATA Genel Müdürü ve Brezilya Devlet Başkanı Lula`nın danışmanı olan Ravi Chaudhry ile ABD`li Autodesk firmasının Avrupa ve Ortadoğu eski CFO`sunu da kadrosuna dahil etti.



Yasak kelimeleri var

Türkiye Yatırım Ajansı`nın tüm çalışanları yatırımcılarla iyi diyalog kurabilmeleri için özel bir eğitimden geçiriliyor. Ajansta çalışanlara her zaman tebessüm etme ve selamlaşma zorunluluğu getirdiğini belirten Korkmaz şöyle konuştu:
3 ayda bir, çalışanları değerlendiriyoruz. Problem kelimesini yasakladık yerine challenge (sınav, mücadele) kullanıyoruz. Yatırımcı yerine de müşteri diyoruz. Özel tim gibiyiz. Yatırımcı neredeyse biz oradayız. Hangi dili biliyorsa o dili konuşuyoruz. Sonuç odaklı çalışıyoruz. Ajans okul gibi. Ekip her an e-mailerini kontrol ediyor. Gecenin 3 - 4`ünde bile e - mail trafiği yaşıyoruz.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.