Yafes Öztürk`ün dört eşini çuval dolusu parayla ikna etti

14.03.2005 - 10:07 | Son Güncelleme :

Yafes Öztürk`ün dört eşine miras kalan Ataköy C Motelleri`nin işletmesini Hilton Konya`nın da sahibi Maser Holding aldı. Kavgalı mirasçıları ikna etmek 2.5 yıl sürdü


1993 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren işadamı Yafes Öztürk`ün biri resmi, üçü imam nikâhlı dört eşine miras kalan Ataköy C Motelleri`nin işletmesini, Konyalı işadamı Ahmet Hamdi Sert`in sahibi olduğu Maser Holding devraldı.
Yafes Öztürk`ün ölümünden hemen sonra, resmi nikâhlı tek eşi Muteber Öztürk ve imam nikâhlı diğer eşleri sanatçı Hülya Sözer, Sema Tek ve Gül Otkan arasında başlayan ve yıllarca süren miras davaları sonucu Öztürk`ün ardında bıraktığı trilyonluk servet, dört eş arasında eşit olarak paylaştırılmıştı.

Kaderine terk edilmişti
Mirasın en önemli kısmını Ataköy C Motelleri olarak bilinen ve İstanbul`un paha biçilmez arazilerinden biri olan turizm kompleksi oluşturuyordu.
300 dönüm büyüklüğündeki tesis, yerli ve yabancı grupların birbirinden cazip tekliflerine rağmen, mirasçıların bir türlü fikir birliğine varamaması nedeniyle değerlendirilemeyip, kaderine terk edilmişti. Ta ki, işadamı Ahmet Hamdi Sert ortaya çıkana kadar.
Türkiye`nin en büyük tekstil üreticilerinden biri olan Maser Holding`in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Sert, grubun turizmde büyüme kararı almasının ardından Ataköy C Motelleri`nin peşine düştü.
Ancak Sert`i zorlu bir maraton bekliyordu. İlk teklif, 2002`de yapıldı. Yafes Öztürk`ün mirasçıları, hiçbir koşulda bir araya gelmeye yanaşmıyordu. Sert, süreci şöyle anlatıyor: `İlk aşamada görüşme tekliflerimiz bile kabul edilmiyordu. Kişiler birbirlerine karşı güvensizdi. Olumsuz duygular besliyorlardı. Ağabeyim Mustafa Sert`le bu işin peşinde bizzat koştuk. Ne avukatlarımız ne de başkasını aracı tayin etmedik, işi gücü bırakıp 2.5 yıl uğraştık.
Mustafa ve Ahmet Hamdi Sert`in binbir güçlükle ikna ettikleri mirasçılar geçtiğimiz ay bir araya gelip, tesisin işletme hakkını 49 yıllığına Maser Holding`e devreden sözleşmeyi imzaladılar.


350 milyon dolarlık yatırım yapacak
Maser Holding, Ataköy C Motelleri`ni, 350 milyon dolarlık yatırımla, Türkiye`nin en iddialı turizm merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Ahmet Hamdi Sert, Turizm Bakanlığı`dan onay bekleyen projeye, temmuz ayında başlayacaklarını söylüyor.
Tesisin yıkılacağını belirten Sert, projeyi şöyle anlattı: Hilton`la anlaştık. Ortaklaşa 500 - 600 yatak kapasiteli otel yapacağız. Türkiye`nin en büyük kongre merkezi ve marinası da bu proje kapsamında inşa edilecek. Hipermarket ve çok katlı bir alışveriş merkezi kuracağız. Avrupa`daki `department store`larla görüşmelerimiz sürüyor. Sahilde cafe, bar, restoran, disco gibi eğlence mekânları olacak.


`Hanımların güven sorunu`na şeffaf çözüm
Ahmet Sert, Yafes Öztürk`ün mirasçılarını bir araya getirmek için 2.5 yıl uğraştı. Kendi ifadesiyle, en büyük sorun `hanımların birbirine güvenmemesiydi`. Her biri diğerine `daha fazla para ödeneceği` endişesi taşıyordu. Kimse biraraya gelip, anlaşmaya yanaşmıyordu.
Aslında hepsi çocuklarının geleceğini düşünüyor, zarar eden bir tesisin hisselerini tutmanın doğru olmadığını biliyorlardı diyen Sert, sonunda güven bunalımını aşmanın `şeffaflıktan` geçtiğine karar vererek ilginç bir yola başvurdu. Dört mirasçıdan hiçbir garanti alınmaksızın, hisselere ödenecek bedelin peşinatı, dördününün de bir araya geldiği bir otelin lobisinde, çuvallarla teslim edildi. Böylelikle mirasçılar, kimsenin kimseden daha fazla para almayacağına kanaat getirip, ikna oldular.


Hilton`u Konya`ya 24 saatte getirdi
Maser Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Sert`in, Ataköy C Motelleri`nin işletmesini alabilmek için Öztürk`ün mirasçılarını ikna etmesi tam 2.5 yıl sürdü. Sert, bundan iki yıl önce uluslararası otel zinciri Hilton`u, memleketi Konya`da yatırıma 24 saatte ikna etmişti.
Görüşmeye gittiklerinde, Hilton yöneticilerinin haritada Konya`nın yerini bulamadıklarını çünkü deniz kıyısında aradıklarını belirten Sert, Deniz kıyısında olmadığını görünce biraz bozuldular, ama yine de 24 saat sonra `onay` geldi. Hilton ince eleyen, zor karar veren bir kuruluş. Şirketimize güvendiler` diyor.

6 bin işçisi var
Yapımı 15 ayda tamamlanan, 600 yatak kapasiteli Konya Hilton, 84 milyon dolara maloldu.
Ahmet Hamdi Sert, 1967`de Konya Maarif Koleji`nden mezun olur olmaz, ağabeyi Mustafa Sert ile iş hayatına atıldı. Tekstil sektöründe, kısa sürede yıldızı parlayan Sert kardeşler, Konya`ya sığamayarak yatırımlarını İstanbul ve Bulgaristan`da da sürdürdüler. Avrupalı ve ABD`li ünlü markalar için fason üretim yapan Maser Holding`te yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor. Geçtiğimiz yıl 150 milyon doları bulan ihracatıyla Maser Holding, İSO`nun en büyük bin şirketi arasında yer alıyor.


Kemikleri mezardan çıkarılmıştı
Yafes Öztürk`ün resmi nikâhlı eşi Muteber Öztürk ile imam nikâhlı eşleri arasında yıllarca sürecek olan miras kavgası, cenaze toprağa verilir verilmez başlamıştı. 1993 yılı itibariyle 10 trilyon liralık bir mirastan söz ediliyordu.
Muteber Öztürk, evlilikten çocuk sahibi olamamıştı. Ama imam nikâhlı eşler Hülya Sözer, Sema Tek ve Gül Otkan`ın birer çocukları vardı. Öztürk eşinin kısır olduğunu ispatlamaya çalıştı. Kavga, tam iki yıl sürdü. Sonunda nikâhsız eşler, DNA testi yapılmasını talep ettiler.
Mezarı açılan Öztürk`ün üç çocuğun da babası olduğunun belirlenmesi üzerine de mahkeme mirası dört kadına eşit şekilde pay etti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.