Uzan grubu, BDDK`a tepki gösterdi

19.07.2003 - 16:54 | Son Güncelleme :

Uzan Grubu BDDK Başkanı Engin Akçakoca`nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Uzan Grubu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca`nın, İmar Bankası`nın eski yönetimini ve İmar Bankası`na bilgi işlem desteği veren Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş.`yi suçlayan, karalayan, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü.

Uzan Grubu adına Hukuk Müşaviri Avukat Hayri Tatlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Engin Akçakoca`nın açıklamasının aksine, İmar Bankası`nın tüm kayıt ve bilgileri gerçek ve eksiksiz olarak İmar Bankası`nın yeni yönetiminin ve BDDK`nın elinde olduğu ifade edilerek, İmar Bankası`na bilgi işlem desteği veren Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş., BDDK`nın İmar Bankası`na el koyma kararının Resmi Gazete`de yayınladığı 04.07.2003 tarihinde, İmar Bankası ile tüm bilgi işlem operasyonlarını durdurmuş ve kendisinde bulunan bilgileri sabitlemiştir denildi.

Bu bilgilerin, aynı akşam mali polis nezaretinde İmar Bankası`nın yeni yönetimine bir tutanakla teslim edildiği, bu tutanağın bir nüshasının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Polis Masası`nda, bir nüshasının ise Şişli Cumhuriyet Savcılığı`nın 27401 sayılı hazırlık dosyasında bulunduğu kaydedildi. Yine tüm İmar Bankası mudi bilgilerini içeren bilgisayar kartuşlarının 11.07.2003 tarihinde Beyoğlu 40. Noterliği`ne, 20435 yevmiye numarası ile teslim edildiği, bu kartuşların bir kopyasının halen Noter`de muhafaza edilmekte olup, bir kopyasının BDDK`ya, bir kopyasının da İmar Bankası`nın yeni yönetimine gönderildiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: Tüm bilgiler, kendilerine teslim edildiği halde sırf sansasyon yaratmak için gerçek dışı beyanlarıyla yanılttıkları Mali Polis vasıtasıyla ve beraberinde getirdikleri bilgi işlem uzmanlarıyla Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş.`nin işyerinde ve bilgisayarlarında 4, 10 ve 14 Temmuz 2003 tarihlerinde olmak üzere üç kez arama yapmışlardır. Bütün bunlara rağmen, hala bilgilere ulaşamadıklarını ifade etmeleri çok enteresan ve maksatlıdır.

İSPATA DAVET EDİYORUZ
BDDK Başkanı Sayın Akçakoca açıklamasında (Mali Polislerce elde edilen manyetik kayıtlarda tahrifat ve silinmelerin olduğunu, karartmaların yapıldığını tespit ettiklerini) ifade etmiştir. Bu beyanları gerçek dışıdır. Bu konuda kendilerini ispata davet ediyoruz. Akçakoca, söz konusu basın açıklamasında (Mali tablolar yolu ile kamuoyuna açıklanan resmi mevduat rakamları dışında başka kayıtların olduğunu, resmi ve gayri resmi çift kaydın olduğunu, incelemelerinde şaibeli ve muvazaalı işlemlerin olduğunu ve bu yüzden mevduat tutarının daha büyük tutarlara ulaştığını gerçek hak sahiplerini tespite çalıştıklarını) ifade etmiştir.

Her şeyden önce, bankaya el konduktan sonra banka eski yönetimi tarafından kamuoyuna herhangi bir mevduat rakamı açıklanmamıştır. Ayrıca bir banka sisteminde çifte kayıt veya farklı bir kaydın yapılması imkansızdır. Zira tüm banka işlemleri banka şubelerinde yapılmaktadır. Şubede yapılan her işlemin kağıda geçirilmiş yazılı bir dekontu şubede saklanır. Yine banka şubelerinin bilgisayarlarında bu bilgiler muhafaza edilir. Bu bilgilerin bir örneği de banka merkezinde saklanır. Yani resmi, gayri resmi, çifte hesap, farklı kayıt gibi ne olduğu belirsiz işlemler yapılamaz.

Açıklamada, bu nedenle gerçek dışı hak sahibi diye bir şeyin olamayacağı, elinde hesap cüzdanı olan kişinin hak sahibi olduğu ve bu bilgileri banka şubeleri ile uyuştuğu müddetçe parasının kendisine ödenmek zorunda olduğu belirtilerek, BDDK ve TMSF`yi, bu açıklamaları ile zaman kazanmaya ve hedef şaşırtmaya çalışarak, paraları devlet garantisi altında olan ve paralarını ilk günden eksiksiz ödeyeceklerini vaat ettikleri İmar Bankası müşterilerini oyalamaya çalışmaktadırlar denildi.
(AA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.