Tkb, 122 Milyon Dolar Kredi Acacak.

28.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye KalkinmaBankasi (TKB) Genel Muduru Taci Bayhan, bankanin 1999 yilinda 122 milyon dolar kredi acmayi hedefledigini bildirdi. Kalkinma Bankasi`nin dun yapilan olagan genel kurulunun acilis konusmasini yapan Bayhan, `1999 yilinda 42 milyon dolari banka kaynakli ve 80 milyon dolari alici-satici kredileri seklinde olmak uzere, toplam 122 milyn dolar kredi hedeflenmektedir` dedi. Bayhan, bankanin kullandirilabilir konumda olan yaklasik 66 milyon dolar es degerinde alici-satici kredisi bulundugunu belirterek, bu kredilerin genelde ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Teskilati (OECD) ulkelerinden, ozelde ise Almanya ve Isvicre`den yapilacak yatirim mallari ithalatinin finansmaninda kullanilabilecegini bildirdi. 1997 yilini 5.4 trilyon zararla kapatan bankanin 1998`de 738 milyar lira donem kari elde ettigini hatirlatan Bayhan, karlilik egiliminin 1999`da da devam edecegini ve ilk uc ayi 948 milyar lira kar ile kapattiklarini soyledi. Bayhan, bankanin bu yilin ilk yarisinda 118 milyon dolar tutarindaki dis borcunu da vadesinde odedigini kaydetti. Taci Bayhan, yarim kalmis veya isletme sermayesi yetersizligi nedeni ile isletmeye gecememis yatirimlarin ekonomiye kazandirilmasina iliskin bakanlar kurulu karari cercevesindeki faaliyetler ile ilgili bilgi verirken de 22 Haziran itibariyle bu kapsamda bankaya, 183`u A.S. ve 90`i da diger statude olmak uzere, toplam 273 sirketin 74 trilyon liralik basvurulari oldugunu soyledi. Bayhan, bu sirketlerden 27`sini 4 trilyon 125 milyar lira kredi tahsis ettiklerini bildirdi. Kalkinma Bankasi Genel Muduru Bayhan, 1998 yili faaliyetlerindeki temel iki eksenin bozulan mali yapinin duzeltilmesi amaciyla 1997 yili ikinci yarisindan itibaren benimsenerek uygulamaya konulan doviz riski ve yonetimi politikasi ile kredi riski ve yonetim politikalari oldugunu, bu politikalarin olumlu sonuclarinin da 1998`de alindigini kaydetti. 1998`de spekulatif olmayan bir doviz riski yonetimi politikasi benimsenerek doviz kuru risklerinin hizla azaltilmak suretiyle kontrol altina alindigini belirten Bayhan, `Boylece zararin temel kaynaklardan birisi olan doviz acigi 1997 temmuz ayinda 107 milyon dolar iken, 1998 yili sonunda 14 milyon dolar seviyesine dusurulmustur` dedi. Bayhan, takipteki alacaklarin toplam krediler cercevesindeki payinin da 1997 yili sonunda yuzde 30 seviyesinde iken, 1998 yili sonunda yuzde 24`e geriledigini kaydetti. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.