Tekstil Hisseleri Harekete Basladi.

21.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Krizsoylentilerinin etkisiyle ozellikle son iki yildir gerek borsa gerekse bilanco performansi acisindan durgun bir donem geciren tekstil sektoru hisseleri, genel trendin aksine haftanin ilk gununu oldukca hareketli gecirdi. Endeksin tarihi seviyelerini test ettigi yukselisinin ardindan baslayan kar realizasyonlari sonucu yukselis sirasinda hareketsiz kalan tekstil hisselerine para girisi oldugu gozlenirken, dun ilk seansta islem goren 36 tekstil hissesinin 24`u deger kazandi. Sadece 3 hissenin fiyati gerilerken, en fazla prim yapan ilk 20 hisse senedi arasinda 7 tekstil hissesi yer aldi. Gozalti pazarinda islem goren ve daha once IMKB`ye gonderdigi aciklamada aysun Guvener`in Cesme`deki bag alanlarini kiraladigini ve buradaki sarap uretiminden 30 milyon dolar gelir elde edecegini aciklayan Soksa birinci seansin en fazla deger kazanan ucuncu hissesi oldu. Fakat, daha sonra Aysun Guvener tarafindan yapilan aciklamada boyle bir durumun sozkonusu olmadigi belirtildi. Sermaye Piyasasi Kurulu`nun inceleme altina aldigi diger bir sorunlu hisse olan Koniteks yuzde 10.64`le ilk seansin en fazla deger kazanan hissesi olurken, deprem bolgesinde yer alan ve uretimine ara veren Ceytas ile halka arz edildiginden bu yana yuzde 50`nin ustunde deger kaybeden Park Tekstil`de yogun hareketler yasandi. Ote yandan onceki gun aciklanan istatistikler tekstil ve konfeksiyon sektorunun henuz kriz sinyali vermedigini ortaya koydu. Ihracatta ve ic piyasada onemli sikintilarla karsi karsiya bulunduklari savunulan tekstil ve konfeksiyon sektorunun ilk bes aydaki ihracat artisi, genel ihracat artisinin 4.6 puan uzerinde gerceklesti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.