Teknoloji Aldilar, Banka Sattilar.

10.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yabancilar Subatayinda 446 milyon dolarlik satis gerceklestiler. Buna karsin IMKB`de islem goren teknoloji hisselerindeki alimlarlar dikkat cekti. Yabanci yatirimcilar ocak ayindaki 1.4 milyar dolarlik satisin ardindan, subat ayinda da 446 milyon dolarlik satis islemi gerceklestirdiler. Boylelikle 2000 yilininin ilk iki ayinda 1 milyar 750 milyon dolarlik satis yapmis oldular. Ancak yabanci yatirimcilar subat ayinda teknoloji sirketleri ve internet sirketlerin sahip firmalara alim geldi. En yuksek alim halka arzi gundemde olan Yapi Kredi Bankasi`na geldi. Yabancilar banka hisselerinde net milyon dolarlik alim yaptilar. Yapi Kredi Bankasi`nin ardindan en yuksek alim, Dogan Yayin Holding, Medya Holding, Anadolu Hayat hisselerine geldi. Yabanci yatirimcilar subat ayinda en fazla Akbank hissesi sattilar. Banka hisselerinde 115.1 milyon dolarlik satis gerceklestiren yabancilar, Sabanci Holding`de 91.2, Erdemir`de de 40 milyon dolarlik satis yaptilar. Yabancilardan Subat`ta 446 milyon dolarlik satis.
Yabanci yeni sirketleri satti: Bu ayki yabanci yatirimci islemleri arasinda gecen ay halka arzlari gerceklestirilen sirketlerde satis olmasi oldukca ilgi cekiciydi. Halka arz duyurularinda uzun vadeli yatirimci olsun diye yabancilara tahsis edilen hisseler bazi halka arzlarda daha bir ay olmadan piyasaya geldi. Olayli hisse Yazicilar da yabancilar 15 milyon dolarlik satis gerceklestirdiler. Nuh Cimento`da 4.9 milyon dolarlik satis yapildi. Yuzde 80`i yabancilara satilan TEB`e ise halka arz edildigi ayda 2.1 milyon dolarlik satis geldi. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.