Teftişte sıkıntı var

15.05.2002 - 09:11 | Son Güncelleme :

Bölge müdürlüklerinin kapatılması, ÖTV ve atamalar gibi konularda bazı bakanların ayak diremesi 2. Gözden Geçirme için gelen IMF`yi tedirgin etti.

IMF`nin bugün İstanbul`da başlayacak stand-by programı 2. Gözden Geçirmesi`nde, ekonomik veriler ve gerçekleşmeler kadar, siyasi kararlılığın da ele alınacağı belirtildi. Mayıs ayı sonuna kadar Türkiye`nin bitirmesi gereken ve programda yazılı bulunan önlemler konusunda hükümet içinde ayak sürümelerin başlamasının, IMF`nin çok sayıda bakandan randevu istemesine yol açtığı kaydedildi.

Ev ödevlerimiz...


İkinci Gözden Geçirmeye kadar tamamlanması gereken bir çok konu ise hala ortada duruyor. Bölge müdürlüklerinin kapatılması için alınan Bakanlar Kurulu kararı henüz uygulamaya sokulmadı. Karayolları, DSİ ve Köy Hizmetleri`nin bağlı olduğu bakanlıklarda, karara karşı direnç başladı.


ÖTV düzenlemesinde de Bakanlar Kurulu`ndaki sıkıntı IMF`de tedirginlik yarattı.


Niyet Mektubu`ndaki düzenlemelerden Yabancı Sermaye Yasa Taslağı ve Telekom özelleştirme planı da hala ortaya çıkmadı. Bu çalışmaların ay sonuna kadar biti-rilmesi gerekiyor.


BDDK, Telekomünikasyon Kurumu ve Türk Telekom`un yönetimi konularında başlayan çekişme muhtemelen IMF`ce soruya dönüştürülecek.

BDDK operasyonu


BDDK, 15 Mayıs tarihine kadar, tespit ettiği sermaye eksikliklerini bankalara bildirecek. Bu aşamadan sonra banka sahiplerine sermayelerini artırma uyarısı ya da BDDK`nın sermaye desteği planına girmesi çağrısı yapılacak.


Maliye`nin sıcak baktığı ancak IMF`nin `çekimser` kaldığı, dar kapsamlı `Mali Milat` uygulaması da çözüme kavuşturulacak. Hazine IMF`yi bu düzenleme doğrultusunda iknaya çalışacak.


Hazine`nin garanti borcu altına girmesine yol açan yap-işlet-devret projeleri ve işletme hakkı devirleri konusunda Enerji Piyasası Kurulu ve Enerji Bakanlığı ile hızlı bir çalışma dönemine girilecek. IMF ayrılmadan sonuca ulaşılmaya çalışılacak.

İstanbul Yaklaşımı


IMF` çalışırken İstanbul Yaklaşımı da çözüme kavuşturulacak. IMF`nin ardından gelecek olan Dünya Bankası heyeti projeye verilecek desteği kesinleştirilecek.


Bankaların yeniden sermayelendirilmesi planına paralel, Dünya Bankası`ndan Ira Libermann`ın çalışmalarıyla şirket borçlarının yeniden yapılandırılması hızla hayata geçirilecek.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.