Subatta Umut Yok.

01.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yabanci yatirimcilarin ocak ayiicinde yaklasik 1.2-1.3 milyar dolarlik satis yaptigini tahmin eden borsa uzmanlarina gore, subat ayinda 15 bin puan seviyelerinde tepki alimi gelecek. Son haftalarda duzeltme hareketi suren borsada onumuzdeki doneme iliskin olumlu beklentiler halen korunuyor. Ancak yabanci yatirimcilarin son donemde alim yerine satis yapmayi tercih etmesi, kucuk yatirimci girisinin kesilmesi nedeniyle borsadaki dususun devam ettigi gorunuyor. Borsa uzmanlari, endeksin subat ayi icinde 15 bin seviyesine kadar gerileyebilecegini ancak bu seviyeden gerek yerli gerekse yabanci yatirimcilarin tepki alimlarinin gelecegini one suruyor. Endeksin ay icinde teknik olarak 15 bin puan civarini dip yapacagini da iddia eden borsacilar, onumuzdeki 1-1. 5 aylik donemde endeksin zirve seviyesi olan 20 bin puani goremeyecegini soyledi. Ocak ayi icinde yabanci yatirimcilarin 1. 2-1.3 milyar dolar civarinda satis yaptigi buna karsin alimlarin son derece sinirli kaldigi tahmin ediliyor. Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`nin gelismekte olan piyasalar icinde pahali kaldigini soyleyen Ege Yatirim Genel Muduru Volkan Sari, "Su anda gelismekte olan piyasalardaki fiyat kazanc oranlari 20/25 seviyelerinde. Oysa ki IMKB`de bankalar cikartildiktan sonra bu oran 27.28 duzeyinde. Baska bir deyisle IMKB en pahali piyasalar arasinda. Bu nedenle son donemde yabanci yatirimcilarin yogun satis yaptigini goruyoruz. Fiyat kazanclar diger borsalarin seviyesine inmeden yabanci yatirimcilarin alim yapmasini beklemiyorum. Uygun fiyat seviyelerinde ise satislari surebilir" yorumunu yapti. Halen 3.15 sent seviyesinde bulunan IMKB bilesik endeksinin subat ayinda 2.5-3.5 sent civarinda dalgalanmasini bekleyen Volkan Sari, cikis icin yeni buyuk halka arzlarin yapilmasigerektigini ve bunun yani sira ekonomik verilerin de hukumetin acikladigi 2000 yili hedefleri dogrultusunda gerceklesmesinin sart oldugunu ifade etti. Subat ayi icinde endeksin 15 bin ile 18 bin puan civarinda dalgalanacagini da one suren borsacilara gore, piyasalar ocak ve subat ayi enflasyon rakamini, ayrica mart veya nisan ayinda yukseltilmesi beklenen Turkiye`nin kredi notunu ve buna bagli olarak yabanci yatirimcilarin alimini bekleyecek. Ancak anketimize katilan araci kurumlarin ust duzey yetkililerinin, hukumetin 2000 yili ekonomik hedeflerini tutturacagina yonelik inanclari kuvvetli. Ocak ve subat ayinda enflasyonun hedeflerin biraz uzerinde kalabilecegini ve bunun da alim egilimini azaltabilecegini soyleyen borsacilara gore, kisa vadeli borsada buyuk bir yukselis beklemek hayal. Ancak orta ve uzun vadeli doneme bakildiginda borsanin alternatifsizligi suruyor. Hukumetin 2000 yili programinin yilin ilerleyen aylarinda reel kesimi daha da destekleyecegine dikkat ceken borsa cevrelerine gore, bu yil sanayi sektorunde yer alan sirketler mali sektore gore daha sansli olacak. (RADIKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.010 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.