S&P hakkımızı verecek mi?

24.05.2013 - 13:11 | Son Güncelleme :

Ertaş, Moody`s`in ardından S&P`den de beklenen not artışına ilişkin, S&P`nin de ülkemizin hakkını teslim etmesi kaçınılmaz bir sonuç dedi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Vahdettin_Ertas85.jpg">Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Moody`s`in ardından S&P`den de beklenen not artışına ilişkin, S&P`nin de ülkemizin hakkını teslim etmesi kaçınılmaz bir sonuç dedi.

Ertaş, Fitch`le başlayan, Moodys`le devam eden not artışında, sıranın S&P`de olduğunu ve zamanın daha fazla uzamayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Uluslararası kabul gören 2 reyting kuruluşunun yatırım yapılabilir notu verdikten sonra 3. notun çok fazla önem arz etmediğini belirten Ertaş, Marjinal etkisinin çok fazla olmayacağını tahmin ediyorum. Zaten uluslararası yatırımcıların baktığı notu şu anda almış bulunuyoruz değerlendirmesini yaptı.

Ertaş, Türkiye`nin aldığı notun uluslararası yatırımcıların ülkeye güvenle yatırım yapabileceğinin tescili olduğuna değinerek, bunun geçer bir karne notu olarak düşünülebileceğini vurguladı.

SPK Başkanı Ertaş, Türkiye`nin kredi notunun artışının Borsa İstanbul`a orta ve uzun vadede etkisini göstereceğini ifade ederek, Daha fazla küresel sermaye Türkiye`ye gelecek. Gelen sermaye daha uzun süre ve daha düşük maliyetle Türkiye`de kalacak dedi.

Türkiye`nin portföy yatırımlarının, doğrudan yatırım ve üretim tesisleri içinde gelişeceğini vurgulayan Ertaş, Bu da hem Türkiye`nin büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayacak hem de maliyetler daha da aşağıya çekilecek diye konuştu. 2023 vizyonu kapsamında SPK`nın üzerine düşen çok görev olduğunu belirten Ertaş, Yılın sonuna kadar bütün mevzuatı yeniden yazıyoruz. Sadece mevzuat olarak kalmıyor, aracılık sektörü yenileniyor. Halka arzların nasıl gittiğini takip ediyorsunuz dedi.

Kurumsal yatırımcılar, aracılık sektörü, halka arz sektörü ve Borsa İstanbul`un daha iyiye doğru emin adımlarla gittiğini belirten Ertaş, Bambaşka bir sermaye piyasası 2014`den itibaren Türkiye`nin huzurunda olacak ifadesini kullandı.

Ertaş, Hem enflasyondaki düşüşle hem de not artışıyla birlikte önümüzdeki dönemde bir süre daha reel faizle yaşamayı öğreneceğiz. Faiz düşüşünün 2 tarafı var. Yatırımcı açısından düşük gelir demek, kaynağı kullanan borcu kullanan firmalar açısından da düşük maliyet demektir. Kendi içerisinde zamanla bir dengeye oturacaktır değerlendirmesinde bulundu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.