Son tarih 31 Mayıs

14.04.2014 - 10:15 | Son Güncelleme :

Emlak vergisinin mart ayında başlayan birinci taksitini ödeme süresi 31 Mayıs’ta sona erecek

Emlak vergisinin mart ayında başlayan birinci taksitini ödeme süresi 31 Mayıs’ta sona erecek. Mükellefler yıllık emlak vergilerinin tamamını mayıs ayına kadar ödeyebilecekleri gibi, ikinci taksiti kasım ayında olmak üzere iki taksit halinde de yatırabilecek.

Habertürk`ten Ahmet Kıvanç`ın haberine göre, 4 yılda bir güncellenen arsa rayiç değerleri dolayısıyla bu sene bazı cadde ve sokaklarda sürpriz vergi artışları oldu. Gayrimenkullerin bulunduğu belediyelere yapılan emlak vergisi ödemeleri doğrudan belediye veznesine yapılabildiği gibi, belediyelerin internet siteleri üzerinden veya posta çekiyle de ödeme yapılabiliyor.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

BAZI SEMTLERDE VERGİ KATLANDI

Belediyelerin inisiyatifinde yapılan güncellemeler sırasında özellikle yeni gelişen bazı semtlerde geçen yıla göre yüksek oranlı artışlar yapıldı. Emlak vergisinin hesabında dikkate alınan arsa ve arazi bedelleri, ilçelerde oluşturulan komisyonlarca 4 yılda bir güncelleniyor.

Aradaki yıllarda ise Bakanlar Kurulu kararı ile artırım yapılıyor. 2014 yılı emlak vergisi ödemeleri, güncelleme işlemleri tamamlanan yeni arsa bedelleri üzerinden yapılıyor.

Yeni güncellenen arsa değerleri dolayısıyla özellikle İstanbul’un gelişen ve yeni yatırım yapılan bazı semtlerinde arsa değerlerinde 5-10 kata varan artışlar yaşandı.

Bu durum da 2014’te ödenecek emlak vergilerini yüzde 200’e varan oranlarda artırdı. Eski yerleşim yerlerindeki vergi artışı ise yüzde 8-10 ile sınırlı kaldı. Ankara’da ise arsa değerleri kent genelinde yüzde 10-20 oranında artırıldı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.