Roubini Türkiye`nin falına baktı

21.04.2010 - 12:18 | Son Güncelleme :

Roubini, Türkiye`nin da aralarında bulunduğu yeni gelişen piyasalarda iyileşmenin daha hızlı olacağını söyledi

Küresel krizi önceden tahmin etmesi nedeniyle “kriz <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/roubini56.jpg">   kahini”  olarak anılan ABD`li ekonomist Nouriel Roubini, dünyada ekonomik büyüme, canlanmanın başladığını, ancak yavaş seyredeceğini, Türkiye`nin da aralarında bulunduğu yeni gelişen piyasalarda iyileşmenin daha hızlı olacağını söyledi.

Roubini, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Holiday Inn`de düzenlenen “Otomotiv Endüstrisi Vizyon Toplantıları”nın ilkinde verdiği konferansta, Türkiye ekonomisinin güçlü ve parlak olduğunu, gelecekte dünyayla daha da bütünleşeceğini belirtti.

Son 2-3 yılın dünya için çok zor geçtiğini, ABD`de patlak veren krizin önce Avrupa, sonra da tüm dünyada etkisini şiddetli şekilde gösterdiğini anlatan Roubini, nihayet ABD, AB ve yeni gelişen piyasalardan iyi haberlerin gelmeye başladığını, ancak bunun ne kadar sağlam ve sürdürülebilir olduğunun önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmasının bazı bölümlerinde ekonomik tahminlerine de yer veren Roubini, “Ekonomik büyüme, canlanma başladı. Ancak yavaş seyredecek. Yeni gelişen piyasalarda iyileşme daha hızlı olacak. Türkiye de bu ülkelerden biri. Özellikle gelişmiş ülkelerde canlanma yavaş olacak. `U` şeklinde gerçekleşecek” dedi.

Roubini, bundan sonraki süreçte krizden çıkış stratejilerinin önem kazandığını, özellikle parasal ve mali teşviklerin ön plana çıktığını belirterek, politika yapıcıların kriz döneminde verdikleri teşvikleri ne zaman durduracaklarının stratejik kararlar olduğunu, teşviklere devam edilmesinin da bütçe açıkları doğurabileceğini belirtti.

Yeni gelişen piyasaların dinamiklerinin daha güçlü olduğunu dile getiren Roubini, dünya ekonomisinin ağırlığının gelişmiş batı ülkelerinden yeni gelişen ülkelere doğru kaydığını, ABD ve AB`den Asya`ya ve Bric ülkeleri olarak bilinen Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya`ya yöneldiğini kaydetti.

Roubini, bu eğilimin devam edeceğini vurgulayarak, ABD`de yılın ilk yarısında büyümenin yüzde 3 olacağını, yılın ikinci yarısında yüzde 2`ye gerileyeceğini, AB`de de büyüme tahmininin yüzde 2`yi geçmediğini belirterek, Türkiye`de büyüme oranının yüzde 4-6 olarak gerçekleşeceğini beklediğini, Çin`de ise bu oranın yüzde 9`lara tırmanacağını bildirdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.010 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.