Operasyon sonrası kritik adım

06.01.2014 - 10:29 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye`yi sarsan operasyon sonrasında 300 yatırımcıyla telekonferans yöntemiyle görüştüklerini açıkladı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/simsekk.jpg">Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye`yi sarsan operasyon sonrasında 300 yatırımcıyla telekonferans yöntemiyle görüştüklerini açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerden 300`e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını ifade ederek, Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söyledim. Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye`ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye`ye olan güveni gösteriyor dedi.

SEÇİM YILINDA DAHİ MALİ DİSİPLİN KORUNACAK

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Seçim bölgesi Batman`da ziyaretlerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının Türkiye`nin son günlerdeki ekonomik durumu ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, geçen Perşembe günü Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerden 300`e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını söyledi. Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söylediğini ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye`ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye`ye olan güveni gösteriyor. Yine de işin bütçe ayağını güçlü tutmaya devam ediyoruz. Mali disiplin ayağı çok önemli. Önümüzdeki ayda iyi sonuç elde edeceğiz. Seçim yılında dahi mali disiplin korunacak dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçede kaygıya gerek olmadığını, Performans ve uygulamaları ile bunu ortaya koyduklarını da ifade ederek, Türkiye`nin makro ekonomik temelleri sağlamdır. Kamu maliyesinde de oldukça güçlüyüz. Bankacılık sektörü ve hane halkı bilançosu sağlıklıdır. Tüketici kredilerinin çoğu sabit. Hareketlilik tüketicinin bilançosuna çok da yansımıyor. Onları bu tür şoklara karşı korunaklı hale getirdik. Özel sektörün borcuna ilişkin kaygılar var ama özel sektörün de varlıkları var. Türkiye`nin ekonomi temelleri sağlamdır diye konuştu.

GÜNLÜK HAREKETLER İÇİN YORUM YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Ekonomideki günlük hareketlere karşı yorum yapmayı da doğru bulmadığını da ifade eden Bakan Şimşek, Bu ülkenin makro temelleri sağlamdır. Kısa vadeli iniş ve çıkışları abartmamak lazım. Siyasi istikrara yönelik faaliyetlerden ötürü piyasada bir dalgalanma da söz konusu. Eminim taşlar yerine oturacak. Zaman zaman ortalık toz-duman görülebilir. Milletimizin desteğiyle siyasi istikrar korunacak. Mikro ekonomik alanda yapacağımız reform ve politikalarla diğer kaygıları da telafi edeceğiz dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.