Moody’s: Aşağı yönlü riskler arttı

02.07.2008 - 09:32 | Son Güncelleme :

Moody’s Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, “Dünyada yatırımcıların risk iştahı azalırken, dış finansman ihtiyacınız artıyor

Moody’s: Aşağı yönlü riskler ve ekonomide belirsizlik arttı  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349Moodys.jpg" align="right" vspace="5">
Moody’s Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, “Dünyada yatırımcıların risk iştahı azalırken, dış finansman ihtiyacınız artıyor.


Ufuk KORCAN/VATAN GAZETESİ


Enflasyonda kontrolü yeniden ele geçirmeyi başaramadınız. Türkiye’nin önündeki senaryoda aşağı yönlü riskler var” dedi. Lindow, AKP’ye açılan kapatma davasının Türkiye’nin önündeki en önemli risk olduğunu vurguladı

Moody’s Başkan Yardımcısı ve Türkiye analisti Kristin Lindow VATAN’a konuştu. Lindow, Türkiye için aşağı yönlü risklerin arttığını belirtti ve ekledi: “Yatırımcıların risk iştahının azaldığı bir dönemde dış finansman ihtiyacınız artıyor. Türkiye’nin ekonomik görünümünde de belirsizlik var.”

Ciddi bir belirsizlik içine giren Türkiye’nin önündeki senaryoda aşağı yönlü risklerin olduğunu belirten Moody’s Kristin Lindow, “Yatırımcıların risk iştahı kaçarken sizin dış finansman ihtiyacınız hızla artıyor” dedi.

VATAN’a konuşan Lindow, Türkiye’nin kredi notundaki durağan görünümü ve Ba3 olan kredi notunu koruduğunu belirtti. Lindow şöyle devam etti: “Bugünkü notunuz, hükümetin kamu finansmanında sağladığı iyileşmelerin bir sonucu. Ancak Türkiye’nin önünde spesifik bazı riskler var. Bunlardan en önemlileri AKP’ye açılan kapatma ve lideri Erdoğan’ın politikadan uzaklaştırılması davası, IMF ile stand-by anlaşmasının süresinin dolması ve Avrupa Birliği üyeliği sürecinde gelinen zor pozisyon... Bütün bunlara ek olarak Türkiye’nin ekonomik görünümünde de belirsizlik bulunuyor.”

Lindow, Türkiye ekonomisinin yüzyüze olduğu belirsizliği küresel krizin tetiklediğinin altını çizdi. Moody’s Başkan Yardımcısı ve Türkiye analisti Lindow, şöyle devam etti:

Enflasyonda başarı yok

“Global kredi krizi ve yatırımcıların risk iştahının sona ermesi, Türkiye ekonomisinin yüz yüze olduğu belirsizliğin temel nedenleri olarak ortaya çıkıyor. Yatırımcılarda riskten kaçış eğiliminin güçlendiği bir dönemde Türkiye’nin dış finansman ihtiyacı giderek artıyor.

Oysa halen Türkiye enflasyon üzerindeki kontrolü yeniden ele geçirmek için boğuşan ve bunda gelinen noktada başarılı olamamış, dış ticaret açığı büyüyen bir ülke konumunda. Yani sonuç olarak Türkiye’nin önündeki senaryoda aşağı yönlü riskler bulunuyor. Ancak şu an için mevcut notunuzun bu riskleri kapsadığını düşünüyoruz.”

Şirketlerin iki büyük sorunu var

Moody’s son raporunda şirketlerin bir yandan ekonomideki zayıflama ve konut piyasasındaki düşüş nedeniyle zor günler geçirirken bir yandan da petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki artışlarla boğuştuğunun altını çizdi. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde likiditenin arttığını vurgulayan Moody’s Doğu Avrupa’da ise talepte azalma gözlendiğini belirtti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.