Microsoft’un ilk faresi 25 yaşında

14.09.2007 - 11:09 | Son Güncelleme :

Word programının çeşitli özelliklerinden daha iyi faydalanılması amacıyla geliştirilen bir fare ile faaliyete geçen Microsoft Donanım Grubu, 25. yılını kutladı.

Kutlama dolayısıyla düzenlenen toplantıda, grubun 25 yıllık tarihi ve Microsoft Türkiye’nin donanımdaki vizyonu hakkında bilgi verildi. Microsoft Donanım Grubu Ürün Müdürü Barb Schwabe ve Ürün Pazarlama Müdürü Carla Forester’in de hazır bulunduğu toplantıda, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan bir konuşma yaptı. Arkan, 25 yılda önemli ilklere imza attıklarını, bu süre zarfında Microsoft olarak Ar-Ge çalışmalarına 7 milyar dolar yatırım yapıldığını ve yüzde 60’lara varan pazar payıyla sektörde önemli bir noktada olduklarını belirtti. Arkan, şunları kaydetti:

İNSAN-MAKİNE İLİŞKİSİ: Microsoft önce bir yazılım şirketi olarak tanındı. Fakat daha sonra birçok üründe ilklerin ve en çok satılanların altına imza atan Donanım Grubu da, Microsoft’un bilişime getirdiği en önemli katkılardan biri oldu. Tüm Microsoft donanım ürünleri insan-makine ilişkisini zenginleştiriyor, bilişim teknolojilerinden en rahat, kolay ve etkili bir şekilde yararlanmak amacıyla tasarlanıyorlar. Bu ürünler insanların bilişimle yaşadıkları deneyimi daha eğlenceli, daha hızlı ve daha verimli kılıyorlar.

WORD İÇİN: Donanım Grubu, bundan 25 yıl önce ilk defa word programının özelliklerinin daha iyi kullanılabilmesi için bir farenin geliştirilmesi faaliyetlerine başladı. Ardından klavyeler, optik ve lazer fareler, web kameraları, oyun konsolları ile yazılımların daha iyi değerlendirilmesine yönelik ürünleri piyasaya süren Donanım’ın her yeni tasarımı, bilişim teknolojileri kullanıcıların beklentilerini değiştirdi. Donanım, ABD’nin en çok satan klavyesi, milyonlarca satan ilk Comfort Curve (Konfor Kıvrımlı) ergonomik klavye, ilk optik fare, ABD’de en çok satılan fare, masa üstünde en çok satılan kamera gibi ürünler üretti. Microsoft Donanım, son yıllarda Xbox video oyun sistemini, Zune dijital medya oynatıcısını ve çok noktadan dokunma ile komut alma özelliği bulunan Microsoft Surface’ı sundu. Microsoft Donanım grubu ürün seçenekleri bugün 28 fare, 6 oyun, 8 internet iletişim aracı, 36 klavye ve masa üstü cihazı kapsıyor.

Microsoft Donanım’ın kilometre taşları

2007 Microsoft en iyi oyun faresi SideWinder mouse ile SideWinder serisini yeniden canlandırdı.

2006 İnternet iletişimini LifeCam serisi ile yeni bir aşamaya çıkardı.

2005 Natural Ergonomic Keyboard 4000 pazara çıktı ve ABD’de en fazla satılan klavye oldu.

2004 Microsoft ergonomistleri tarafından geliştirilen Comfort Curve kullanılmaya başlandı.

2002 Bluetooth uyumlu ilk masaüstü cihaz piyasaya sürüldü.

1999 İlk optik fare pazara sunuldu.

1995 SideWinder serisi ileri düzeyde joystickler ve direksiyonlar ile piyasaya çıktı.

1994 İlk ergonomik ve her yerde bulunan ergonomik klavye piyasaya sürüldü.

1993 Microsoft ilk ergonomik fareyi tanıttı.

1983 Fare üretimini başlattı.

1982 Microsoft Donanım grubu kuruldu.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.