Kulis...

23.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

ANADOLU ISUZU: Son iki yil icinde ciddi yatirimlara giristi. Bu nedenle 1999 yilinin dokuz aylik bilancosunda 1 trilyon 572 milyar, oniki aylik bilancosunda da 4 trilyomn 225 milyar lira zarar aciklamasinin en buyuk nedeni olarak bu yatirimlar gosterildi. Simdi sirket hakkinda borsa kulislerinde kara gececegi konusulmaya baslandi. Borsacilar, `Anadolu Isuzu yilin ilk uc ayinda kar aciklarsa kimse sasirmasin` yorumlari yapmaya basladi.
EMSAN PAS.-EMSAN BES.: Uzun zamandir gozalti pazarinda ve tahtasi kapali olan sirketler hakkinda gectigimiz gunlerde Raks Grubu gibi bankalarla anlastigi yolunda soylentiler dolasti. Ancak yaptigimiz arastirmadan cikan sonuclara gore, bu soylentilerin gercekle iliskisi bulunmuyor. Emsan Paslanmaz ve Emsan Besyildiz`in yetkilileri ile yaptigimiz gorusmelerde sozkonusu sirketlerin iflas icin Denizli Asliye Hukuk Mahkemesi`ne basvuruda bulunuldugunu ogrendik. Iki sirketin durusmasi haziran ayinda gerceklesecek.
F-M IZMIT PISTON: En az yuzde 400 bedelsiz sermaye artirimi aciklayacagi soylenen F-M Izmit Piston, yil sonunda 60 milyar lira zarar aciklamisti. Sirketin son donemde islerinin oldukca acildigi ve uc aylik donemde zararini kapatarak yuksek kar rakami aciklayacagi soyleniyor. Sirketin hisse senetlerinin duzeltme hareketini tamamladigini anlatan borsacilar, kagidin bir grup tarafindan toplanmaya basladigina da dikkat cekiyor.
DOKTAS: 1999 yilini hem finansal borclari, hem de sektordeki genel durgunluk nedeniyle kotu geciren Doktas`in bu yila cok iyi basladigi konusuluyor. Finansal yukunu buyuk olcude uzerinden atan sirketin siparislere yetismekte zorluk cektig ide soylentiler arasinda. Borsacilar, Doktas`in uc aylikta kar aciklama ihtimalinin yuksek oldugunu ve kagidin orta-uzun vadeli olarak toplantigini dile getiriyor.
BOSSA: Borsa kulislerinde bossa`nin Sabanci`nin diger sirketleri gibi, yurtdisindan kendine bir partner bulacagi soylentileri yayilmaya baslandi. Bu ortaklikla hisse fiyatinin da artacagini bekleyen borsacilara gore bossa`da uc aylik kar rakami da yatirimcilarini sevindirecek. Bossa`nin ayrica onumuzdeki gunlerde bedelsiz sermaye artirimina gidecegi de ifade ediliyor.
THY: Kisa bir sure once yuzde 100 bedelli yuzde 100 bedelsiz vererek bolunen THY, borsada eski ve yeni olmak uzere islem goruyor. Sirket temettu vermeyecegi icin eski ve yeni tahtalarinin bu hafta birlesip, tek tahta olarak islem gormesi bekleniyor. bu nedenle eski ve yeni arasinda fiyat farki olmamasi gerektigini belirten borsacilar, yeni tahtasinin eskiye oranla 750 lira daha ucuz olmasinin yatirimcilar acisindan avantaj oldugunu belirtiyor. Bu arada THY tahtasinda cok yakinda buyuk bir operasyon baslayacagi soyleniyor. THY`nin yeni tahtasindan mal alanlarin birlesme sirasindabuyuk bir avantaj yakalayabilecegi dile getiriliyor.
ERSU MEYVA: Halka arzindan sonra gunlerce tavan yapan Ersu`nun tahtasini bir spekulatorun kontrol altinda tuttugu ve satis yapmak icin uygun zemin aradigi konusuluyor. Kucuk yatirimcilar icin Ersu tahtasinin biraz risk tasimaya basladigi uyarisinda bulunan borsacilar, tahtadaki sert yukselisin sert bir dususe donusebilecegini belirtiyor.
IZMIR DEMIR CELIK: Izmir Demir Celik tahtasinda Is bankasi`nin satislarinin bittigi ileri suruluyor. Demir celik sektorundeki hareketlilik ve de Eregli Demir Celik`in uc aylik bilancosunda 34.8 trilyon lira kar getirmesi nedeniyle Izmir Demir Celik tahtasinin harekelenmeye basladigi belirtiliyor. Kulislerde hareketliligin bu hafta artarak surecegi konusuluyor. (EKONOMIST)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.