Kriz kâhini yine uyardı

04.03.2013 - 14:50 | Son Güncelleme :

Roubini, küresel hisse senedi rallisinin Avrupa ve ABD`den kaynaklanan riskleri maskelediğini söyledi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Nouriel_Roubini_5.jpg">Kriz Kahini Roubini, küresel hisse senedi rallisinin Avrupa ve ABD`den kaynaklanan riskleri maskelediğini söyledi.

2008 krizini tahmin etmesinden dolayı Kriz Kahini olarak da bilinen New York Üniversitesi profesörlerinden Nouriel Roubini, küresel hisse senedi piyasalarındaki rallinin, Avrupa borç krizi ve ABD harcama kısıntılarından kaynaklanan ekonomik büyümeye yönelik riskleri maskelediğini söyledi.

HİSSE FİYATLARINA ANLIK ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Küresel hisse senetleri, merkez bankalarının ekonomik büyümeyi teşvik etmek için hareket geçmeleri ile birlikte, 2013 yılının başından bu yana 2 trilyondan daha fazla kazandı. Roubini Global Economics LLC`nin başkanı Roubini, kemer sıkma tedbirlerinden dolayı Avrupa`da derinleşen bir resesyon ve siyasi kargaşanın yanında, ABD`de daha yavaş bir büyümeyi içeren risklerin, yılın ikinci yarısında geri dönebileceğini söyledi.

Roubini, Bu riskler şimdilerde piyasa tarafından bir şekilde düşük fiyatlanmış durumda, dedi ve Bunlar yılın ilk yarısında kontrol altında tutulabilir, ancak ikinci yarıda yeniden ortaya çıkabilir değerlendirmesinde bulundu.

Avrupalı liderler, geçen haftaki seçimlerden bir hükümet çıkmamasının ardından İtalya`da yeni bir seçim olabileceğinin konuşulduğu bir ortamda, euro üyelerinden, bölgedeki borç krizini bitirmek için bütçe kısıntıları konusunda bastırmalarını istedi. Roubini, Dubai`da yaptığı konuşmada, ABD`de, otomatik harcama kısıntılarının, Cumhuriyetçiler ve Demokratların bütçe konusunda anlaşmaya varamamasının ardından, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeyi bu yıl yüzde 1.4`e yavaşlatabileceğini söyledi Bloomberg`in anketine katılan 77 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1.8 büyümesi bekleniyor.

ABD`de savunmadan iç programalara dek geniş bir yelpazede otomatik harcama kısıntıları getiren düzenleme 1 Mart`tan itibaren yürürlüğe girdi, Başkan Barack Obama`ya yakın kimseler ve Kongre liderleri, kısıntıların aylar boyu devam edebileceğinin işaretlerini veriyor.

Roubini, Piyasalar, bu kısıntıların ve ABD`deki tıkanmanın ekonomi ve nihayetinde piyasa üzerindeki negatif etkilerini olması gerektiğinden daha aşağı görüyor değerlendirmesinde bulundu. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.