Kardemir`de C Grubu Hisselerin Borsada Islem Gormesibirlesmekle Mumkun.

08.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ulkemizin ilk entegre demir-celik sanayi tesisi olan Karabuk Demir Celik Isletmeleri Genel Muduru Esat Ozalp A, B ve D grubu hisse senetlerinden sonra C grubu senetlerinde borsada islem gormesi icin IMKB ile temasa gectiklerini soyledi. Ozalp bunun icin C grubunun B ile birlesmesi gerekitgini ancak C grubunun birlesmenin aleyhine oy kullandigini soyledi. Ozalp bu konuda artik yapacak bir seyleri bulunmadigini C grubu ortaklarinin tekrar toplanalim ve bu konuyu goruselim demelerini beklediklerini sozlerine ekledi. Genel Mudur Esat Ozalp sirkete yonelik su bilgileri verdi. Turkiye`nin toplam uretimi 10 milyon ton. Toplam ihtiyaci ise 6 milyon ton. Onun icin bizim sektorde sirketler ihracat agirlikli calisir. Piyasada su anda bizim A, B ve D grubu hisse senetlerimiz islem goruyor. Bunlarin arasinda secim yaparken yatirimcilarin kafasinin karistigini biliyoruz. Bildiginiz gibi A grubu hisse senetleri calisanlara ait (yuzde 49.21 civarinda), B grubu hisse senetleri sanayici ve tuccarlara ait (yuzde 23.37 civarinda), D grubu hisse senetleri de halkin (yuzde 23.58 civarinda). C grubu hisse senetleri ise yuzde 1.24 civarinda olup esnafa ait bolumu temsil ediyor. Bunlarin fiyatlarinin farkli olmasinin cok fazla bir anlami yok. Soz konusu gelismenin sirketin kari, potansiyeli ve uretimi ile bir ilgisi yok. Gruplar arasindaki fark yonetim kurulu uyesi ve denetici seciminde ortaya cikiyor. A grubu 4 yonetim kurulu uyesi 1 murakip, B grubu 2 yonetim kurulu uyesi 1 murakip, D grubu 1 yonetimk urulu uyesi 2 murakip secebilme imkanina sahip. C grubunun ise yonetim kurulu ve murakip secme imkani yok. Karcimsa`da agirligin Sabanci da olmasi cok dogal. Cunku biz cimento sirketi degiliz. Bu nedenle de yonetim mutlaka bizde olsun demenin bir anlami yoktu. Sonucta 3 Yonetim Kurulu Uyesi onlarda 2 Yonetim Kurulu uyesi de bizde var. Bizim orda teknik yonden bir katkimiz yok. Karcimsa`da yuksek firinlardan cikan atik curuf degerlendirilmis oluyor. Ve boylece ek para kazanmis oluyoruz. Oysa daha once bu curuflardan kurtulmak icin ilave masraf yapiyorduk. Simdi bundan para kazaniyoruz. Bu sene icin bu istirakten ciddi bir kar beklemek dogru degil. Ama onumuzdeki senelerde kar beklemek mumkun. Orda da toplam 12 milyon dolar civarinda bir yatirim yapildi. Bunun icinde, bizim 49 yilligina kiraladigimiz arazinin bedeli de var. Su anda sirketde 5150 kisi calisiyor. Karabuk`un nufusu ise 107 bin. Her birinin ailelerini ve bunlarin dolayli olarak elde ettigi is imkanlarini dusunursek nufusun yaklasik beste biri burdan ekmek yiyor. Karabukte`ki ihracatcilar kanaliyla ihracat yapma girisimlerimiz devam ediyor. Bosna`ya 10 milyon dolar civarinda bir kutuk satisi yapmayi planliyoruz. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.