Karamehmet`e 1 milyar liralık borç çıkartıldı

21.05.2013 - 09:11 | Son Güncelleme :

İnterbank`a olan borcu yüzünden cuma günü Show Tv ve BMC`yi TMSF`ye kaptıran Kara-mehmet`e, TMSF 1 milyar liralık borç çıkarttı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349mehmeteminkaramehmet.jpg">İnterbank`a olan borcu yüzünden cuma günü Show Tv ve BMC`yi TMSF`ye kaptıran Kara-mehmet`e, TMSF 1 milyar liralık borç çıkarttı.

Çukurova Grubu’nun İnterbank kaynaklı borçlarını ödemediği gerekçesiyle cuma günü Show TV ve BMC’ye el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), faiz hariç 984 milyon lira olarak belirlenen borca karşılık 45 şirket ve şahsın, hak ve alacaklarının borca yetecek kısmına haciz koydu.

TMSF, Çukurova Holding’in TMSF’ye borçları kapsamında Borsa İstanbul ’a bir liste gönderdi. Borsa İstanbul’un KAP’ta yayımladığı TMSF’nin listesinde 45 şirket ve şahıs ismi yer alırken, Çukurova Holding’in borç tutarı hanesinde gecikme zammı hariç 984.2 milyon lira görünüyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Eğer Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ödeme yapmazsa 984.2 milyon liralık borç ‘faiziyle’ birlikte 2013 yılına getirilecek ve bunun üzerinden şirketlerden tahsil edilecek. Bunun dışında borçla ilgili olan yönetici ya da şirketlerin ilişki yüzdesine göre borç yükümlüğü yer aldı. Listede Akdeniz Endüstri, BMC Sanayi, KVK Mobil, Endüstri Holding, Genel Denizcilik, Baytur İnşaat, AKS Televizyon gibi şirketlerin yanı sıra, Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkman, Güray Kılıç, Tayfun Bayazıt gibi şahıs isimleri de yer alıyor. Borç eğer bu listedeki kişi ve şirketlerden tahsil edilemezse diğer şirketlere örneğin Digitürk’e ya da diğer şirketlere geçilecek.

PROTOKOLE UYMADI

Çukurova Grubu ile TMSF arasında, İnterbank kaynaklı borçlardan dolayı 18 Mayıs 2009 tarihinde 398 milyon dolarlık protokol imzalanmıştı. TMSF Çukurova Grubu ile Çağlar Grubu arasında İnterbank’ın satışına yönelik olarak yapılan yazılı anlaşmalar uyarınca, Çukurova Grubu şirketlerinin İnterbank’a olan borçlarının bir kısmının bankanın Çağlar Grubu’na devrinden önceki yönetim tarafından Çağlar Grubu firmalarına tahsis edilen krediler vasıtasıyla herhangi bir nakit tahsilat olmaksızın kapatılmış olarak gösterildiğini tespit etmişti. 2009’da yapılan protokol ile 398 milyon dolar tutarındaki anapara borcun 8 yılda ödenmesi konusunda mutabakata varılmıştı. Çukurova Grubu’nun 2012 yılı ekiminden bu yana ödeme yapmadığını belirten TMSF yetkilileri, yaklaşık 400 milyon dolara ulaşan borca gecikme zammının dahil olmadığına dikkat çekti.

TURKCELL`E KADAR UZANABİLİR

TMSF’nin gerçekleştirdiği son operasyonun bu alacaktan kaynaklandığını ifade eden yetkililer, cuma günü el konulan Show TV ve BMC’nin durumunun belli olmadığını vurguladı. Bu iki şirketin borcunun ve varlığının tespit edileceğini hatırlatan yetkililer, “Bu operasyon alacağın garanti alınması için yapıldı. Grup şirketlerinden alacaklar için haciz uygulanıyor. Yönetim ve denetime el koyma yok. Alacaklar tahsil edilemezse yönetime el koymaya kadar gidebilir. Kamu alacağının tahsil edilebilmesi için Turkcell’e kadar gidebiliriz” açıklamasında bulundu. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül geçen hafta yaptığı açıklamada, “Borcumuzu tahsil edemezsek Turkcell’e bile gidebiliriz” demişti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.